Waarom ik denk dat Jan de Mol is

Na Simone en Stine weet ik het zeker: Jan is de mol. Nou ja, voor 99 procent dan. Ik twijfel nog een klein beetje over Olcay, maar verder weet ik het zeker. Jan is mijn definitieve mol van 2018. In deze blogpost leg ik je uitgebreid uit waarom.

Het onzekerste seizoen ooit

Mijn hemel, wat een seizoen van Wie Is De Mol was het dit jaar. Volgens mij het meest onzekere seizoen voor de mensen thuis. De stemmen liggen steeds zo verdeeld en nu nog steeds: 33,3% op Jan, 33,3% op Olcay en 33,3% op Ruben (volgens De Mol-app.) Zoals je al kon lezen zit ik op Jan. Na het vertrek van zowel Stine en Simone, waar ik nog steeds geshockeerd door ben, ging ik Jan namelijk steeds meer verdenken.

‘Ik verdacht hem, totdat Simone eruit ging, vrijwel niet’

Jan zag ik eerst als de fanatiekste kandidaat ooit. Hij neemt het voortouw, probeert geld in de pot te krijgen en zorgt er simpelweg voor dat opdrachten lukken. Ik verdacht hem, totdat Simone eruit ging, vrijwel niet. Totdat ik wat beter ging kijken naar Jan. Zo brengt hij eigenlijk maar weinig geld in de pot, het minste als we hem met de kandidaten Olcay en Ruben vergelijken. En er zijn nog veel meer redenen te noemen, lees maar eens mee.

Waarom ik denk dat Jan de mol is: de sterkste aanwijzingen

– Jan doet zich voor als fanatieke kandidaat die steeds de leiding neemt. Ondertussen speelt hij een dubbelspel, want als Mol is het bijzonder handig om steeds de touwtjes in handen te hebben tijdens de opdrachten.
– Als je de Follow The Money-theorie volgt en dus kijkt hoeveel geld elke kandidaat in de pot brengt, staat Jan nu onderaan. De Mol wil natuurlijk zo weinig mogelijk in de pot hebben.
– Bij de opdracht in aflevering 8 waar ze moesten raften duikt Jan in het water naar een blauwe koker. Op het einde maakt Art alle kokers open en zit er nat mingeld in één van de kokers. Grote kans dat het de koker van Jan was, want hij was de enige die in het water dook.

‘Ondertussen speelt hij een dubbelspel, want als Mol is het bijzonder handig om steeds de touwtjes in handen te hebben tijdens de opdrachten’

– In de opdracht ‘Perongeluk’ heeft Jan er in zijn wagon een chaos van gemaakt. De dozen liggen overal. Zo kun je makkelijk iets verdoezelen en even een doos uit de trein gooien, bijvoorbeeld.
– In aflevering 8 zitten Simone, Jan en Olcay alledrie op Ruben. Ruben zit vol op Jan. Opvallend hier is dat Ruben doorgaat (wat zou betekenen dat Jan de mol is) en dat Simone, die vol op Ruben zit, naar huis gaat. Ruben zou de Mol dus niet kunnen zijn, denk ik. Bovendien gaat Jan door (omdat hij de Mol is) en heeft Olcay het waarschijnlijk net gered door een paar vragen toch op Jan in te vullen. Een interessante theorie.

jan is de mol - wie is de mol 2018
Foto: AVRO/TROS via WIDM Tunnelvisie

‘Hopelijk is het Jan, maar stiekem zou ik het erg leuk vinden dat Olcay het al die tijd is geweest’

Ik kijk ontzettend uit naar de live finale vanavond en ben zo benieuwd wie de Mol nu écht is. Hopelijk is het Jan, maar stiekem zou ik het erg leuk vinden dat Olcay het al die tijd is geweest. We zullen het zien. Ik kijk nu al uit naar de geheime hints en de video waarin ze laten zien wat de Mol allemaal stiekem heeft gesaboteerd.

Wie is jouw definitieve Mol?

3 thoughts on “Waarom ik denk dat Jan de Mol is

  1. Argh! Ik weet het nu net voor de finale nog steeds niet! Maar ik moet ergens mijn punten opzetten… Lastig, lastig… Ik ben benieuwd wie uiteindelijk de mol blijkt te zijn. Wie het ook is, die gene heeft het in ieder geval erg goed gedaan!

  2. Leuk om dit te lezen zo na de finale. Ik zit weer diep in het zwarte gat… Elk jaar vind ik de laatste aflevering zo’n ontzettende teleurstelling. Het duurt altijd veel te kort. Ik wil veel meer molacties en hints zien.
    Uiteindelijk zat ik de laatste twee of drie afleveringen op Jan. Maar inderdaad ook met enige twijfel. Hij was echt fantastisch als mol. Ik kan niet geloven hoe brutaal hij het gespeeld heeft. Vooral op het moment dat hij Stine aan de telefoon had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge