10 musts tijdens een stedentrip in Londen

Londen. Een absolute favoriet die we beide al meerdere keren bezocht hebben. Vandaag delen we daarom graag onze 10 favoriete plekjes in deze stad!

1. Kensington Rooftop Gardens

Een absolute must in Londen is volgens ons ‘Kensington Rooftop Gardens’. Een gigantische tuin op een enorm gebouw vol luxe bedrijven middenin in de luxe wijk Kensington. Deze wijk staat vol met mooie huizen, dus een mooie wandeling hier is sowieso geen slecht idee. De enorme tuin die wij bezochten bestaat uit veel groen, pastel en Zuid-Europese invloeden. Ontzettend Instagram-waardig.

Adres: 99 Kensington High St, Kensington, London.
Prijs: gratis toegang (je moet je alleen even als gast intekenen bij de balie).

2. LEON

Wil je snel een hapje eten, maar ben je gebonden aan behoorlijk wat allergieën? Anna mocht op het moment dat we in Londen waren geen zuivel en gluten eten. Dat resulteerde in een hoop extra denkwerk, maar in een wereldstad als Londen is dit nagenoeg geen probleem. ‘LEON’ zit bijna overal, in ieder geval op elk station (bijna als een soort AH to go, maar dan veel uitgebreider). De keten biedt voor iedereen een lekkere, snelle en vooral gezonde hap eten en heeft tevens heel wat kookboeken uitgebracht.

3. Victoria and Albert Museum

Eén van de mooiste musea in Londen als je het ons vraagt: het ‘V & A Museum’. Gevestigd in dezelfde straat als Harrods en zo ongeveer naast het Natural History Museum. In het V & A Museum vindt je kunst vanuit de hele wereld, een enorme museumshop én de mooiste ‘thee lounge’ ever.

Adres: Cromwell Rd, Knightsbridge, London.
Prijs: gratis toegang.

4. Primrose Hill

Oh, uitzicht wat ben je mooi! En wat waarderen we je. Vooral nadat we drie kwartier in de verkeerde bus zaten en kilometers hebben gelopen. Gelukkig ben je het waard. Wij willen daarom graag iedereen aanraden om een bezoek aan Primrose Hill te brengen. Vooral als je wat meer tijd in de stad hebt en de drukte voor een dag wil inruilen voor een rustig park. Ga naar de lokale supermarkt en organiseer een picknick mét uitzicht over de stad tussen alle locals in!

5. Neal’s Yard

Iedereen kent Covent Garden. Met deze hotspot wordt je in reisgidsen namelijk doodgegooid. Wat minder mensen weten is dat je in deze wijk ook het bijzonder schattige ‘Neal’s Yard’ kan vinden. Tussen alle drukte vind je via heel wat zijstraatjes dit pleintje vol gekleurde huisjes.

6. Yorica

Omdat het in Londen net iets eerder lente was geworden dan in Nederland waren we door het dolle heen. Met onze winterjassen nog aan deden we net alsof het al zomer was en dus waren we op zoek naar ijs. Zuivelvrij ijs, dat dan weer wel. En dat vonden we. Bij Yorica. De enige (en eerste?) ‘dairy free’, ‘gluten free’ en nog heel veel andere ‘…-free’ ijs- en wafelsalon. Je betaalt er wat voor, maar… dan heb je ook zeker wat!

7. Hyde Park

Oh, Hyde Park! Eerlijk? Wij kunnen hier uren en uren en dagen en dagen spenderen. We waren hier bijna elke dag wel te vinden. Voor een wandeling, korte pauze of gewoon op doortocht. Alles stond prachtig in bloei, de eekhoorntjes waren met meer dan ooit én helemaal onverwachts liepen we langs het Peter Pan-beeld. Herkennen jullie hem toevallig ook uit de Olsen twins-film Winning London? Wij waren in ieder geval door het dolle heen en sindsdien staat de film op ons lijstje met ‘to-watch’ films. Helaas zijn we er nog steeds niet aan toe gekomen.

8. Honest Burgers

Oké, toegegeven. De muziek was hard, er was weinig ruimte en we werden compleet gek omdat we al minstens een uur op zoek waren naar een plek om te eten en onze voeten gebroken waren. Maar… het eten was zó lekker! En daarom moest deze hotspot toch in de top 10 komen. Je kunt er zelfs glutenvrije burgers (en broodjes) bestellen en als dat zo is scoor je bij Anna altijd bonuspunten. ‘Honest Burgers’ heeft bijna in elke buurt van de stad wel een vestiging.

9. Picturehouse Central

Toen wij in Londen waren draaide Beauty & The Beast net in de bioscopen. Wij pakten daarom onze kans en gingen naar één van de mooiste filmtheaters in de stad. ‘Picturehouse Central’ zit aan West End, de straat waar alle grote theaters gevestigd zijn. Het was een fantastische ervaring die we zeker willen aanraden. Ook als er geen film draait die je per se wilt zijn, is het toch ontzettend leuk om in een vreemd land eens naar de bioscoop te gaan. Het is weer een hele nieuwe ervaring.

Adres: Corner of Shaftesbury Avenue and Great Windmill Street, Piccadilly, London.

10. Strada

Italiaans eten dat niet al te duur én een uitzicht op de Tower Bridge? Ja hoor, dat is gewoon mogelijk. En wel bij ‘Strada’. Wij hebben hier een avond heerlijk genoten van ontzettend lekker eten en uitzonderlijke service. Zeker een aanrader.

Adres: 2 More London Riverside, London.

Extra tips

Ten slotte willen we jullie nog wat extra tips meegeven. Wees ervan bewust dat openingstijden niet altijd kloppen. Zo kwamen wij bij The British Library onverwachts voor een dichte deur te staan. Houd er rekening mee dat ook de informatie op de website soms niet helemaal klopt en check zoveel mogelijk dingen van te voren om teleurstelling te voorkomen. Verder is het handig om rekening te houden met de verschillende prijzen die restaurants hanteren. Zo gingen wij eten bij Jamie’s Italian en bleek de prijs die op de kaart stond niet de totaalprijs te zijn. Wanneer je namelijk gebruikmaakt van het restaurant betaal je meer dan wanneer je het eten afhaalt. Dit stond in hele, hele kleine lettertjes onderaan de kaart. Dit schijnt bij meer restaurants het geval te zijn, dus let daar op. Bovenal, geniet! Londen is prachtig en wij hebben nog steeds iedere dag heimwee.