series kerstvakantie netflix bingewatchen

10 Netflix-series om te binge-watchen in de kerstvakantie

Tipten we je pas geleden nog vijf kerstfilms om te kijken, vandaag tippen we je tien series. Allemaal heel binge-watch waardig, kan ik zeggen uit eigen ervaring. Van Atypical tot Orphan Black en The 100 – van deze series kijk je gemakkelijk aflevering na aflevering weg.

1 – Atypical

Ik schreef dit jaar al over Atypical, een serie met een autistische jongen in de hoofdrol. En ja, ik was best wel kritisch op deze serie. Zo vond ik de hoofdpersoon wel heel erg stereotype autist. Ondanks dat, is het oprecht wel een hele leuke serie. Het is luchtig en grappig en je hebt zo een aflevering uitgekeken.

2 – Between

Jennette McCurdy (ken je misschien van iCarly) in de hoofdrol, een creepy sfeer en interessante personages – dat is Between. Deze serie is volgens mij niet heel bekend op Netflix, maar is wel echt een aanrader als je series als Under The Dome of The 100 leuk vindt. Hier gaat het precies over: In het stadje ‘Pretty Lake’ zorgt een virus ervoor dat iedereen van 22 jaar en ouder overlijdt. Het stadje wordt door de overheid afgesloten van de buitenwereld, wat zorgt voor veel frictie tussen de verschillende bewoners in het plaatsje.

‘Between is volgens mij niet heel bekend op Netflix, maar is wel echt een aanrader als je series als Under The Dome of The 100 leuk vindt’

3 – Black Mirror

Black Mirror is ook echt een must-see, vind ik. Het is een heel ander soort serie dan normaal, omdat elke aflevering zich afspeelt in een andere wereld met compleet nieuwe personages. Elke aflevering staat dus op zichzelf en gaat over een (doem)scenario dat zich in de toekomst zou kunnen afspelen, denk bijvoorbeeld aan een wereld waarin je een hogere status hebt met meer likes. Extra awesome: het nieuwe seizoen komt 29 december op Netflix te staan, dus er is in ieder geval genoeg te bingen.

‘Elke aflevering staat dus op zichzelf en gaat over een (doem)scenario dat zich in de toekomst zou kunnen afspelen, denk bijvoorbeeld aan een wereld waarin je een hogere status hebt met meer likes’

4 – Mindhunter

Een tip voor iedereen die houdt van misdaad is Mindhunter. Deze serie gaat over FBI-agenten die in de jaren ’70 onderzoek doen naar seriemoordenaars. Wat is er gebeurd in hun leven dat ze zo zijn geworden, of is die criminaliteit zelfs deels aangeboren? Een mega interessante serie met een hele bijzondere en oldskool sfeer. Ik keek de serie in een paar dagen uit. Hopelijk komt er een tweede seizoen, want het eerste seizoen is fantastisch.

5 – Once Upon A Time

Niets fijner dan even wegdromen bij sprookjes. Op Netflix kun je dat prima doen met Once Upon A Time, dat gaat over sprookjesfiguren in de echte wereld. Van sneeuwwitje tot Elsa uit Frozen, in deze serie komen er allerlei verhalen voorbij. Echt ontzettend leuk, ook als je normaal niet zo van fantasy of sprookjes houdt. Een fijne serie, vond ik. Ook heerlijk om te kijken als je alle seizoenen al hebt gezien.

series kerstvakantie netflix bingewatchen

6 – Orphan Black

Als ik iemand een serie moet aanraden is het meestal Orphan Black. Toen ik jaren (?!) geleden las waar de serie over ging, was ik helemaal niet direct enthousiast. Het gaat namelijk over klonen. Klinkt in eerste instantie best wel sci-fi, vond ik. Niets voor mij dus, maar I WAS WRONG. Orphan Black is echt waanzinnig, ook als je denkt dat het totaal niet jouw ding is. En serieus waar: elke aflevering is bizar goed. Een van de beste series die ik ooit keek, dus ga dat allemaal alsjeblieft kijken, je zult me dankbaar zijn. 😉

7 – Please Like Me

Hele andere koek: de Australische serie Please Like Me. Dit is de perfecte serie als je op zoek bent naar iets luchtigs. Please Like Me is namelijk vooral feelgood en ook lekker realistisch en grappig. Gegarandeerd een serie die je leuk gaat vinden. Ik ben serieus fan van alle personages.

8 – Sherlock

Fan van misdaad en detectives? Dan zit je wel goed bij Sherlock. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Sherlock Homes en gaat dus over de beroemde Londense detective. Een enorm fijne serie waarin je elke aflevering weer op het verkeerde pad wordt gezet. Bovendien is Sherlock ontzettend mooi gefilmd. Elke aflevering is een waar kunstwerk (en duurt ook langer dan een uur, dus daar ben je wel even zoet mee.)

9 – The 100

The 100 is een sci-fi serie en gaat over 100 jonge misdadigers die van het ruimteschip De Ark naar de aarde worden gestuurd om te kijken of het daar nog leefbaar is. De aarde is namelijk na een nucleaire oorlog onbewoonbaar geworden. Toffe serie, kijkt makkelijk weg en de personages zijn lekker divers. Hoewel de boeken over de 100 van Kass Morgan wel andere verhaallijnen hebben, is de serie ook erg goed.

10 – The Vampire Diaries

Vampieren, weerwolven, heksen en ga zo maar door. Een prima idee voor de kerstvakantie is om The Vampire Diaries te gaan kijken. Ik keek de serie jaren geleden al en stopte na seizoen 6. Toch kriebelt het nu weer om de serie opnieuw te gaan kijken, want I LOVED IT. En ik ben nog steeds Team Damon.

Welke series heb jij al gekeken van dit lijstje?