Michiel Huisman

Dit zijn de 3 absolute must-sees van juli 2017

Een bioscoopbezoek in de zomer? Dat is heus geen gek idee. Enerzijds omdat Nederlandse zomers voor minstens 50% uit regen bestaan en anderzijds omdat er deze maand bizar veel must-sees in de bioscopen verschijnen!

1. 2:22

2 22

Een thriller met Michiel Huisman in de hoofdrol. Wat willen we nog meer? Nog voor ik de trailer zag wist ik dat deze film op mijn lijstje moest verschijnen en ik ben dan ook zeker van plan om binnenkort een bezoek aan de bioscoop te brengen. Deze film gaat over luchtverkeersleider Dylan (Michiel Huisman). Wanneer hij in een vicieuze cirkel terecht komt waarin elke dag exact dezelfde gebeurtenissen plaatsvinden en steeds op hetzelfde tijdstip eindigen (elke middag om 2:22), moet Dylan er alles aan doen om de tijd onder controle te krijgen en het patroon te verbreken.

2:22 draait vanaf 6 juli 2017 in de bioscoop.

2. Retour en Bourgogne

Retour en Bourgogne

Kom in vakantiesferen met dit heerlijke Franse familiedrama. Wijngaarden, lavendelvelden, had ik Frankrijk al genoemd? Oh, en natuurlijk een klassiek familiedrama. Retour en Bourgogne gaat namelijk over twee broers en hun zus die samen de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen ook op zoek zijn naar hun eigen plek in de wereld. Een van de broers besluit de wijngaard te verlaten, omdat hij meer van de wereld wil zien. Wanneer zijn vader op sterven ligt, keert hij terug en moet hij samen met zijn broer en zus het familiebedrijf opnieuw onderhouden en dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Naast het familiedrama staat vooral wijn centraal in deze film. De film bestaat uit vier delen, waarvan elk deel een seizoen beschrijft met alle aspecten die bij het wijn produceren horen. Kortom, een heerlijke film voor de zomer.

Retour en Bourgogne draait vanaf 6 juli 2017 in de bioscoop. 

3. The Swedish Theory of Love

Swedish Theory of Love

Wie mijn artikelen al langer volgt, weet hoe gek ik ben op Scandinavië en alles wat hier mee te maken heeft. Toen ik over deze documentaire las, kon ik het daarom niet laten om hem te vermelden in mijn lijst. Het is geen film, maar zeker een must-see wat mij betreft. Deze documentaire gaat namelijk over de kritiek en de gevolgen van de enorme hoeveelheid vrijheid en onafhankelijkheid van Zweedse burgers. Lang werd dit als het ultieme geluk gezien en voor veel mensen is dit ook nog steeds zo. Zweden zijn namelijk vaak vernoemd tot gelukkigste burgers van de wereld. De kritiek die in deze documentaire wordt geleverd? Het gebrek aan saamhorigheid en sociaal contact wanneer mensen elkaar niet meer nodig hebben.

The Swedish Theory of Love draait vanaf 13 juli in de bioscoop.

Extra film-nieuws: In Amerika verschijnt komende maand de film Feed met acteurs Troian Bellisaro (ja, Spencer Hastings in Pretty Little Liars) en Tom Felton (jaha! Draco Malfoy in Harry Potter). Helaas is er nog geen nieuws over deze film in Nederland, dus hebben wij er vrij weinig aan. Omdat ik beide acteurs fantastisch vind, wilde ik het toch graag met jullie delen. Benieuwd naar de trailer? Hierbij een link: https://www.youtube.com/watch?v=Q-ml6edaQzI&t=41s.

Disclaimer: de genoemde films worden niet in elke bioscoop in Nederland getoond. Veel van de films worden slechts in filmtheaters en filmhuizen gedraaid. Controleer daarom goed de beschikbare films bij jou in de buurt.