Deze 3 films kun je de komende weken niet missen

De eerste helft van maart werd vooral gedomineerd door Oscarfilms en verkiezingsprogramma’s. Nu deze twee zaken het televisie- en bioscoopaanbod niet meer beïnvloeden, is het de hoogste tijd voor 3 nieuwe toppers. Deze films mag en kun je de komende weken eigenlijk niet missen.

The Day Will Come

Wie mij langer kent, weet hoe gek ik ben op Scandinavische series. Minstens net zo leuk is het dan ook wanneer ze films uitbrengen. Afgelopen donderdag ging The Day Will Come in première en afgaande op de acteurs (Lars Mikkelsen en Sofie Gråbøl), de regisseur (Jesper W. Nielsen) en de trailer kan ik alvast zeggen dat je deze film niet wil missen. De film vertelt het verhaal van de twee broers Erik en Elmer die naar een internaat gestuurd worden wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek blijkt. Hun verblijf in dit internaat wordt gekenmerkt door directeur Heck die de jongens als goedkopen werkkrachten inzet en ze in het gareel houdt met lijfstraffen en vernederingen. Samen met de anderen houden de broers hoop en gaan ze op zoek naar een uitweg.

Acteurs Lars Mikkelsen en Sofie Gråbøl zagen we eerder samen spelen in The Killing. Regisseur Jesper W. Nielsen regisseerde onder andere afleveringen van de televisieserie Borgen.

The Day Will Come speelt nu in geselecteerde bioscopen. In Groningen speelt de film deze week elke avond in het Groninger Forum.

Mein Blind Date Mit Dem Leben

Een Duitse film in de populaire bioscopen. Dat zien we niet vaak. Pathé wordt gedomineerd door Amerikaanse, Britse en Nederlandse films. Des te leuker is het daarom dat Mein Blind Date Mit Dem Leben wel in alle Pathé-bioscopen draait. De film is gebaseerd op de autobiografie van Saliya Kahawatte en vertelt het verhaal van Saliya; een man die bijna niets meer ziet, maar niet van plan is hierdoor minder van zijn leven te genieten. Omdat hij zich schaamt voor zijn situatie, vertelt hij tijdens zijn sollicitatie bij een luxe hotel in München niet dat hij slechtziend is. Hij wordt aangenomen en dit is een begin van een reeks onvoorspelbare, bizarre, hilarische, ontroerende en bijzondere situaties. Deze film is feelgood met een vleugje drama.

Mein Blind Date Mit Dem Leben draait nu in de bioscoop.

Beauty And The Beast

Dé Disney-film waar we allemaal naar uitkijken. Over iets meer dan een week kunnen we eindelijke de remake van het klassieke Beauty And The Beast bekijken. Het verhaal over Belle die gevangen genomen wordt door het Beest, maar hem ondanks zijn reputatie leert kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij eigenlijk is. Kan zij de betovering verbreken en hem verlossen?

In deze remake speelt Emma Watson (Harry Potter) de rol van Belle en neemt Dan Stevens (Downton Abbey) de rol het Beest op zich. Kan de cast nog beter?

Beauty And The Beast draait vanaf 29 maart in de bioscoop.