Kerstfilms Netflix tips

5 fijne kerstfilms die op Netflix staan

Ploffen jullie tijdens de feestdagen ook neer op de bank met lekkere hapjes binnen handbereik? Ik in ieder geval wel. En daar horen natuurlijk kerstfilms bij. Deze vijf kerstfilms die op Netflix staan raden we je aan.

A Christmas Prince

Deze film werd enorm gehyped de afgelopen weken, maar ja: A Christmas Prince staat ook in ons lijstje. Mix alle clichés uit romantische films met elkaar, gooi er een kerstige sfeer overheen en dan heb je A Christmas Prince. Een romantische film dus met een overvloed aan clichés. Kijkt gewoon lekker weg tijdens de feestdagen. Prima kerstfilm.

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.

A Dogwalker’s Christmas Tale

Wederom lekker cliché, deze kerstfilm. Maar zet je verstand op 0 en het kijkt prima weg. En dat is ook wel eens heerlijk toch? Oh ja, en in deze film zitten honden. Fantastisch!

De verwende Luce Lockhart moet een moeilijke beslissing nemen als een knappe, nieuwe vriend haar hulp vraagt om een hondenpark te beschermen tegen haar rijke werkgever. De aantrekkelijke Dean is de jongeman die haar medewerking vraagt. Maar Luce moet eerst met zichzelf in het reine zien te komen. Want wat is de ware betekenis van kerstmis eigenlijk?

Bad Santa 1 & 2

Een kerstfilm met misdadigers in de hoofdrol, dat is dus Bad Santa in het kort. Toch ga je de personages steeds meer waarderen. Ik vond ze bijna allemaal heel sympathiek na een tijdje. Fijne kerstfilm, met een mooie moraal (want dat hoort bij een kerstverhaal.)

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

Kerstfilms Netflix tips

Christmas Inheritance

Als je A Christmas Prince al hebt gekeken (en leuk vond), moet je zeker Christmas Inheritance gaan kijken. Een hele grappige romantische film, omdat hoofdpersoon Ellen onverwacht in gekke situaties terecht komt. Ik vond dit in ieder geval een hele gezellige kerstfilm. Niet de beste film ooit, wel romantisch en hartverwarmend. Wat trouwens grappig is: Eliza Taylor speelt de hoofdrol in deze film. Ken je misschien wel van de serie De 100! 🙂 Ik moest daardoor even wennen aan haar nieuwe rol, haha.

Voordat erfgename Ellen Langford het cadeaubedrijf van haar vader mag overnemen, moet ze een speciale kerstbrief afgeven bij haar vaders beste vriend en voormalig zakenpartner Zeke. Ze besluit naar Snow Falls te gaan, de stad waar het bedrijf is begonnen. Ze verblijft in het logement van Zeke, waar ze de inwoners van de stad leert kennen. Omdat haar geld opraakt, moet ze werk in het logement verrichten om daar te kunnen blijven. Tijdens haar verblijf in Snow Falls leert ze meer over romantiek en de ware betekenis van kerst.

Merry Kissmas

Het houdt niet op met de romantische films in dit lijstje, want ook Merry Kissmas is zo’n typische romantische kerstfilm. Ook met een behoorlijk aantal clichés, maar wel met leuke en knappe acteurs. Zo speelt Brant Daughtery (dezelfde acteur die Noel Kahn speelt, voor de fans van Pretty Little Liars) hier de hoofdrol in. Vinden we toch een stuk knapper dan die kerstprins in A Christmas Prince.

Terwijl haar relatie in een dip zit, komt Kayla vast te zitten in een lift met de charmante Dustin. De vonken spatten er van af, maar nadien probeert haar vriend de brokken weer te lijmen. Kayla weet niet wat ze moet doen: haar relatie redden of een nieuwe liefde een kans geven.

Heb jij al een kerstfilm uit dit lijstje gezien, of heb je een andere favoriet?