podcasts aanraders tips

5 tips waar je podcasts kunt beluisteren (+ 8 aanraders!)

Podcasts zijn al een tijdje in opkomst en ook steeds meer Nederlanders pakken het medium op. Voor als je niet zo goed weet wat podcasts zijn: podcasts zijn audiobestanden met informatieve en amuserende doeleinden, waar je overal en nergens naar kunt luisteren. Maar waar is dat overal en nergens dan? Vandaag geef ik je vijf tips daarover (en raad ik je acht podcasts aan!)

door Femke

Op de bank of in bed

Het is best mogelijk om op de bank naar een aflevering te luisteren… als je stil kunt zitten. Dat is nog niet zo gemakkelijk voor iedereen. Het is net als met muziek, je wilt liever meedansen alleen heeft een podcastaflevering geen beat.

Onder de douche

Misschien kijk je nu een beetje vreemd naar het beeldscherm. Onder de douche een podcast luisteren is al een stuk beter want, behalve je lichaam inzepen ben je verder vrij weinig aan het doen, dus waarom luister je niet naar een podcast? Ook al draait het op de achtergrond en verdoezelt het water uit de kraan het geluid een tikkeltje, er blijft altijd wel iets in je hoofd hangen.

podcasts aanraders tips

Van A naar B

Om van mijn woonplaats naar de stad te komen, ben ik minimaal een uur met de bus onderweg. Als het niet meezit en er file is, of de brug is weer eens kapot, dan kan het zelfs oplopen tot twee uur en dan heb ik de metro nog niet eens meegeteld. Word je misselijk van lezen in de auto, de bus, de trein of de metro? Dan is onderweg luisteren naar een podcast misschien wél wat voor jou.

‘Met een podcast op lijkt het net of de tijd nog sneller gaat’

Van A naar B: deel twee

Laatst ging ik een stukje fietsen en zette ik ook een podcast op. De wind raasde langs mijn oren, waardoor het volume op zijn hardst stond, maar ik kon het wel volgen. Een halfuurtje of drie kwartier fietsen is supergezond! Je kunt er ook eentje opzetten als je in de sportschool aan het fitnessen bent, als je daar op de fiets zit of op de lopende band etc.

Het dagelijks leven

Tja, we zijn niet allemaal studenten die na school alleen maar aan ons huiswerk zitten (of het uitstellen door Netflix aan te klikken). Er moet ook een wasje gedraaid worden, de vaatwasser moet worden uitgeruimd, de hond van de neef van de zus van de buurvrouw moet uitgelaten worden. Zet dan eens een podcast op. Probeer het eens bij het schoonmaken, opruimen en boodschappen doen. De was doen met leuke weetjes of management en social media tips is amuserend. Dan lijkt het net of de tijd nog sneller gaat en voor je het weet zijn de rotklusjes gedaan. 😉

podcasts aanraders tips

Deze podcasts zou ik je aanraden

Deze blogpost zou niet helemaal compleet zijn zonder een aantal aanraders, daarom heb ik mijn favorieten nog even op een rijtje gezet.

Nederlandstalige podcasts

Cultivate Your Brand van de leuke Elsa Schaddelee.
Echt gebeurd, hierin vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt.
The Brief, dit gaat over marketing nieuws en social media trends
Iets doen, hoe doe je dat? Over hoe je zelf de wereld beter kunt maken

Engelstalige podcasts

Portrait of a freelancer door booktuber Ariel Bissett
Letters from a hopeful creative van Sara Tasker en Jen Carrington
Creative peptalk door Andy J. Miller (deze duren meestal langer dan een uur)
Banging Book Club, door YouTubers Lucy Moon, Hannah Witton en Leena Norms, zij bespreken boeken die met feminisme en seks te maken hebben.

Ken jij nog leuke podcasts en waar luister jij ze?

Over gastblogger Femke Meijboom

Deze blogpost is geschreven door Femke. Femke (20) ken je misschien wel van haar blog, waar ze persoonlijke artikelen deelt en over lifestyle, reizen en boeken schrijft. Ook maakte ze het afgelopen jaar vlogs over wat ze deed gedurende haar tussenjaar, schrijft ze boeken (die hopelijk ooit worden uitgegeven!) en is ze naar eigen zeggen een echte Ravenclaw. De komende tijd kun je af en toe een artikel van haar verwachten op MustMag.