must-reads-november2016

Deze 6 must-reads komen uit in november

Het is weer tijd voor de zes boeken die je absoluut niet mag overslaan deze maand. Tenminste, dat vinden wij. Uit de grote hoeveelheid boeken die elke maand uitkomt, selecteren we er elke maand zes. Van literatuur en romans tot young adult – deze zes boeken zijn de must-reads van deze maand.

FEELGOOD/ROMAN | Kristan Higgins – Wat nu? | HarperCollins
Dit is zo’n boek waarvan ik de cover niet kan weerstaan, want eerlijk: hoe mooi is deze cover? Maar het verhaal is ook veelbelovend en heerlijk feelgood. Volgens mij is dit namelijk echt een verhaal waar je van moet glimlachen. Perfect voor deze tijd van het jaar, waar de zon plaats maakt voor regen en je van die dagen hebt waarin je even in een winterdipje zit. Wat Nu? gaat namelijk over Parker die best wel verwend is omdat haar familie bakken met geld heeft. Maar als haar vader heeft gehandeld met voorkennis en op die manier het complete familiefortuin er doorheen heeft gejaagd, moet Parker toch zelf iets gaan doen. Gelukkig heeft ze nog een klein huisje aan het water in Maine. Ze besluit het op te knappen, en dat blijkt de perfecte manier om te kunnen wennen aan haar nieuwe leven, om na te denken over de toekomst én om James, de onuitstaanbare maar handige assistent van haar vader, op een héél andere manier te leren kennen.

LITERATUUR/ROMAN | Aidan Donnelley Rowley – Herfst in Central Park | AmboAnthos
Verhalen die zich afspelen in New York vind ik altijd iets extra leuks hebben. Ik vind het tof om te lezen over de mensen die in deze stad leven, over wat er gebeurd op hun werk – de alledaagse dingen. Of het nou fictie is of niet, New York als locatie in verhalen is altijd goed. Herfst in Central Park is een ode aan New York en het leven en gaat over drie vrienden. Ze staan alledrie op een kruispunt in hun leven en ondertussen is het bijna Thanksgiving. Clio, Smith en Tate nemen in die week alledrie een beslissing die de rest van hun leven qua liefde zal veranderen. Klinkt goed. Echt een boek om ‘s avonds op de bank of in bed te lezen en je even in NYC te wanen.

‘Echt een boek om ‘s avonds op de bank of in bed te lezen en je even in NYC te wanen’

ROMAN | Rowan Coleman – Boek voor mijn dochters | Boekerij
Na Twintig Regels Liefde die ook al een onwijs mooie cover had, komt Rowan Coleman nu met Boek Voor Mijn Dochters. Ik vond Twintig Regels Liefde best aardig, maar ik hoop dat dit nieuwe boek net dat beetje extra is qua liefde, emoties en dat soort dingen. Als ik de samenvatting over dit boek mag geloven, is dat het zeker. Ik ben benieuwd! “De naam van je eerste kind. Het gezicht van je geliefde. Je eigen leeftijd. Je adres… Stel dat je herinnering aan al deze doodgewone dagelijkse dingen ineens zou beginnen te vervagen? Hoe ga je dan door het leven? Kun je je kinderen nog grootbrengen? Opnieuw verliefd worden? Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?” (via Hebban.nl).

must-reads-november2016
Bron: Hebban.nl, Blossom Books

ROMAN | Fleur Brockhus – De Inspiratiepraktijk | Prometheus
Misschien heb je De Urenfabriek van Fleur Brockhus eerder gelezen en ken je de schrijfster al. Ik kende Fleur nog niet, maar het boek klinkt heel interessant. Het is een verhaal waar volgens mij heel veel thema’s aan bod komen. Dit is De Inspiratiepraktijk in het kort: Fien is 35. Ze is opgekrabbeld uit een identiteitscrisis en heeft haar leven omgegooid: van gestreste advocaat naar succesvolle coach. Haar ‘inspiratiepraktijk’ in Amsterdam-Zuid loopt goed. De praktijk zit vol herkenbare, komische en aangrijpende dossiers; van advocaten tot kappers, van burn-outs tot ‘mamarexia’. Fien zet zich volledig in voor haar cliënten. Thuis merkt ze dat haar relatie met Alex ook wel wat inspiratie kan gebruiken. Haar adviezen lijken voor haar huwelijk niet op te gaan en ze moet alle zeilen bijzetten om daarin haar eigen koers te blijven varen. Overleven Fien en Alex deze tropenjaren? (via Hebban.nl)

‘Het is een verhaal waar volgens mij heel veel thema’s aan bod komen’

YOUNG ADULT | Marissa Meyer – Harteloos | Blossom Books
Ja-ha: young adult kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zelf kijk ik onwijs uit naar Harteloos die uitkomt bij Blossom Books. Niet alleen voor de cover (hoewel die natuurlijk GEWELDIG is), maar ook voor het verhaal. Het gaat namelijk over de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland. Ik ben gek op Alice, dus ik ben onwijs benieuwd hoe dit verhaal gaat zijn. Harteloos in het kort: De wrede Hartenkoningin uit Alice in Wonderland. Ze kent geen medelijden en iedereen die haar niet gehoorzaamt, loopt het gevaar zijn hoofd te verliezen. Maar lang voordat de Hartenkoningin de schrik van Wonderland werd, was ze een heel gewoon meisje, dat niets liever wilde dan verliefd worden.

YOUNG ADULT | Katherine McGee – Duizend Hoog | Uitgeverij Moon
Duizend Hoog is ook echt een boek waar ik naar uitkijk als YA-lover. Bovendien speelt het zich af in de toekomst (en in NEW YORK, twee vliegen in een klap dus!), en dat vind ik altijd geweldig leuk in boeken. Ik kan niet wachten om deze te gaan lezen! Dit is Duizend Hoog: In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk.

Dat waren de must-reads van deze maand. In december kun je natuurlijk weer een nieuw lijstje verwachten. Welke nieuwe boeken wil jij gaan lezen?

Foto’s en korte samenvattingen boeken: www.hebban.nl