Blogmas 19: 7 series om deze kerstvakantie te binge-watchen

Jazeker. Het is weer zo ver. Deze binge-watch koningin is niet alleen gek op herfst vanwege het weer, de kaarsen, de fashion en de hoge hygge-factor. De herfst is namelijk hét perfecte ‘binge-watch seizoen’. En wanneer heb je meer tijd dan in de kerstvakantie? Komen er niet genoeg benoemenswaardige series uit om te blijven Netflixen (ja, dat is nu een werkwoord geworden)? Dan kijk je toch gewoon een complete serie opnieuw?

Gilmore Girls
Samen met Gossip Girl vind ik Gilmore Girls wel echt zo’n ultieme herfst-serie. De hele setting, de personages, de verhaallijnen. Alles schreeuwt herfst. Persoonlijk heb ik alle seizoenen al uitgekeken en ook de vier afleveringen in de nieuwe serie ‘A Year in the Life’ heb ik al bekeken. Toch zou ik deze serie zo weer opnieuw kunnen kijken deze herfst. En ik zal de serie ook iedereen aanraden die er nog niet bekend mee is. Het is gewoon zo zo zo fijn!

Modern Family
Netflix zou Netflix niet zijn als ze ons niet zo nu en dan teleurstelden. Onlangs heeft de online streamingdienst namelijk seizoen 1 t/m 3 van Modern Family offline gehaald. Gelukkig staan 4 t/m 8 er nog op en verschijnt ook binnenkort seizoen 9. Genoeg materiaal dus om heerlijk van te genieten nu het weer kouder en donkerder wordt. Helaas val je wel middenin allerlei verhaallijnen, maar met een serie als Modern Family is dit gelukkig geen probleem.

Gossip Girl
Uit alle series die ik gezien heb, blijft Gossip Girl toch wel een grote favoriet. Niet voor niets kan ik deze serie keer op keer op keer op keer opnieuw bekijken. Ik weet niet wat het is, maar zodra de herfst aanbreekt, ben ik weer helemaal hooked. Ik weet niet of dit ooit over zal gaan, maar tot die tijd geniet ik met volle teugen van de levens van Blair en Serena.

The Crown
Zeg nu zelf, de maanden oktober, november en december zijn toch meer dan geschikt voor een kostuumdrama als The Crown? Als Downton Abbey nog op Netflix stond, had ik die serie ook in dit rijtje gezet. Om in dezelfde sferen te blijven, is The Crown een goede tweede keus.

Hinterland
Deze serie is anders dan de rest van de series die ik tot nu toe besproken heb. Waar de andere series namelijk prima op de achtergrond aangezet kunnen worden, moet je bij deze serie goed je aandacht er bij houden. En je moet hem ook niet aanzetten wanneer je al redelijk moe bent. Hoewel er soms in 2 minuten tijd enorm veel details gemeld worden en je dus continu alert moet zijn, is het plot niet altijd even onderhoudend. En dit kan er toe leiden dat je tijdens het kijken in slaap valt. En ja, dan kun je net zo goed helemaal opnieuw beginnen met kijken. Dat is met bovenstaande series dan net weer wat anders. Daar kun je prima een aflevering overslaan zonder dat je echt iets mist.

Luther
Vier seizoenen staan er online van deze heerlijke misdaadserie. En ook een vijfde seizoen zal in de toekomst verschijnen. Laat je tot die tijd meeslepen in het complexe leven van rechercheur Luther. Deze serie is net als Hinterland lastiger te volgen dan de andere series, maar is wel veel onderhoudender. Je koppie er bij houden, dus. Verder vooral wegkruipen onder een dekentje. Mok thee er bij, kaarsen aan. Wat kan er nog mis gaan?

The Good Place
Het derde seizoen van deze serie is as we speak bezig. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering. Wat zo fijn is? De afleveringen duren maar 20 minuten en kunnen dus zo weggekeken worden. Ik zou zeggen: begin vast met het bingen!

Heb jij een andere binge-watch favoriet? Of ben je een ‘one-episode-a-day’ kinda person? Laat het me weten!