‘Als je me ziet’ even bloedstollend als we van Gardner gewend zijn

De koningin van de thrillers – naast Karin Slaughter natuurlijk – is toch wel Lisa Gardner. Ze zouden zo collega’s kunnen zijn. Als je me ziet is er één uit de D.D. Warren – reeks. Dagje vrij? Houden zo. Je hebt ‘m nodig, want dit boek leg je niet meer weg.

Flora mag weer aan de bak. Er is een lijk gevonden, en het lijkt alsof Jacob Ness (haar ontvoerder) hierbij betrokken is geweest. Samen met D.D. Warren, Kimberly Quincy en computerexpert Keith Edgar, reizen ze af naar een klein stadje. Iedereen houdt hier de hand boven elkaars hoofd, terwijl de lijken zich langzaam opstapelen. Is het écht Jacob Ness, of is hier iets heel anders aan de hand?

Serie

Voordat je verder leest: Als je me ziet is één ‘van de’ delen uit de D.D. Warren -reeks. Het boek is losstaand ook spannend genoeg om te lezen. Máár het zorgt hier zeker voor verdieping, wanneer je de voorgaande delen eerder al hebt verslonden. Dan weet je namelijk precies wie Flora is, en waarom ze zo graag achter de geheimen van Jacob Ness wil zien te komen. Ondanks de gruwelijkheden die hij haar in het verleden heeft aangedaan.

Je denkt het te weten, maar snapt er uiteindelijk weer helemaal niks van

Plottwist to the max

Word je tijdens het lezen gek van de vragen, wissel je om de vijf minuten van dader en ben je gek op een goede plottwist? Dan ben je ook dit keer bij Gardner aan het juiste adres. Je denkt het te weten, maar snapt er uiteindelijk weer helemaal niks van. Duizend-en-één verhaallijnen lopen door elkaar, waardoor je het boek geen seconde kunt wegleggen. Je wilt weten hoe het met persoon A. afloopt, dus leest nog even een paar bladzijden. Maar dan trekken de zenuwslopende gedachten van persoon B. alweer jouw aandacht. En ja, dan moet je echt nog héél even dat ene hoofdstuk uitlezen…