Wie is de mol 2018 aflevering 1 analyse Stine en Emilio

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 1 | Mindblowing begin, geen Art & zoeken naar de kluis

Een mindblowing begin, Art die nergens te bekennen is en zoeken naar de kluis – de eerste aflevering van Wie Is De Mol is weer begonnen en het is meteen een en al chaos. Niet alleen in de aflevering zelf, ook op social media. De theorieën over wie de mol is vlogen me namelijk alweer om de oren op Twitter. Tijd om daar wat duidelijkheid in te scheppen, dacht ik. Daarom vandaag: mijn analyse over Wie Is De Mol aflevering 1, inclusief een paar theorieën waar je misschien wel iets aan hebt.

LET OP: SPOILERS

De eerste opdracht in het kort: ren de hele stad door en zoek de kluis

Normaal gesproken weet je wel een beetje hoe de eerste aflevering van Wie Is De Mol begint. De kandidaten komen aan in een of ander land, inclusief rolkoffers, en Art staat ze op te wachten om ze vervolgens wat te vertellen over de eerste opdracht. Allemaal heel duidelijk. Nou, zo was de eerste aflevering van dit seizoen totaal niet. De kandidaten waren opgedeeld in duo’s – Olcay & Ruben, Ron & Loes, Stine & Emilio, Simone & Bella, Jan & Jean-Marc – en elk duo kwam aan op een eigen hotelkamer. Daar stond de televisie alvast voor ze aan, die al snel van een vrolijk televisieprogramma naar het Wie Is De Mol-logo schakelde en vervolgens naar Art. Nou hèhè, daar is de presentator van het programma dan toch om iedereen welkom te heten.

‘De eerste aflevering staat gelijk aan chaos. Veel chaos en opdrachten waarin kandidaten de hele stad doorrennen, zwetend uit propvolle metro’s komen en dat soort dingen’

Dat welkomstwoordje duurde natuurlijk niet lang, want het is verdorie al meteen tijd voor de eerste opdracht. En zoals de doorgewinterde WIDM-kijkers weten, staat de eerste aflevering gelijk aan chaos. Veel chaos en opdrachten waarin kandidaten de hele stad doorrennen, zwetend uit propvolle metro’s komen en dat soort dingen. De eerste opdracht was dan ook: ren de hele stad door, want je moet op zoek naar een kluis. Maak je de kluis niet op tijd open? Dan moet je de test doen en ga je misschien wel linea recta op het vliegtuig naar huis. Rennen dus, en snel een beetje.

Wie is de mol 2018 aflevering 1 analyse Stine en Emilio

En toen kwam de plottwist

Tot dusver al lekker veel chaos. Kandidaten die hun hotelkamers uitrennen of zwetend op zoek gaan naar een metro of taxi. Uiteindelijk komt elk duo aan in de stad en vinden ze ergens een kaart en wat ijzeren staafjes (Google Maps zou handiger zijn, maar oké – dit is Wie Is De Mol.) Ook ligt er zelfs een mobiel bij die kaart en die gekke staafjes, dus gaan de duo’s met elkaar bellen. En toen kwam de plottwist: Jan Versteegh belt namelijk met Ruben Hein en vraagt waar Ruben en Olcay zijn in Kiev. Maar HALLO?! Olcay en Ruben zitten in Kazachstan, niet in Oekraïne. Meest mindblowing begin van het seizoen van Wie Is De Mol ooit, want ELK DUO ZIT IN EEN ANDER LAND. Je verzint het niet!

‘Stine en Emilio bellen zelfs twee keer, want die willen Art blijkbaar erg graag spreken’

Elkaar opzoeken in de stad is dus geen optie, dus bellen alle duo’s een beetje met elkaar terwijl ze de kluis (en ook geld en jokers) zoeken in het land waar ze zijn. Ook bellen ze Art voor een torenhoog bedrag (500 euro per keer!), zodat ze een hint krijgen. Stine en Emilio bellen zelfs twee keer, want die willen Art blijkbaar erg graag spreken (VERDACHT!). Lang verhaal kort: alleen Jan & Jean-Marc en Loes & Ron vinden de kluis niet op tijd en moeten de test doen. Ook die test gaat trouwens anders dan normaal, want Art is er niet. Dus de kandidaten tikken zelf hun naam in om te kijken of ze een rood scherm krijgen of niet. Uiteindelijk krijgt Ron een rood scherm en vertrekt hij – zonder gezellig praatje met Art – naar huis. Beetje gek, dus wie weet komt Ron nog terug. Gaan we het zo over hebben.

Wie Is De Mol 2018 aflevering 1 hints

De beste theorieën tot nu toe

Zoals ik al zei, de theorieën vliegen je op het internet alweer om de oren. Vooral door Twitter werd ik helemaal gek gemaakt en verdenk ik onderhand meer mensen dan ik zou willen. De beste theorieën die ik vond zijn deze:

Theorie 1: Emilio is de mol

In de intro zit een soort woordzoeker waarin namen staan van kandidaten. Of de naam van de mol erbij zit weten we natuurlijk niet, maar een beetje puzzelen is natuurlijk wel leuk. Zo ontdekten mensen op Twitter dat de naam van Emilio omgekeerd in deze woordzoeker staat. Zou een hint kunt zijn, maar dat weten we natuurlijk nooit zeker. Wel opvallend: ook de naam van Ron staat erin. Ook zie je het woord ‘mol’ staan, en dat woord kruist dan weer de namen van Ron en Emilio.

Wie is de mol emilio

De beste hint naar Emilio vind ik het feit dat hij in aflevering 1 heel duidelijk een blik wierp op de envelop die Stine en hij zochten. Daarna liep hij gewoon door alsof er niets was gebeurd. Verdacht! Ook deze hint over een omgekeerd WIDM-logo op de televisie in de hotelkamer is best gek. In de gaten houden dus, die Emilio.

Theorie 2: Ron is de mol (en komt dus terug?!)

Over Ron worden ook de gekste dingen gezegd, maar heel eerlijk: er zit wel wat in. In de leader van het programma zie je Ron namelijk staan in Georgië. Best gek, aangezien Ron in deze eerste aflevering naar huis moet en dus nooit in Georgië zou kunnen zijn. Komt hij dus terug in aflevering 2? Ik denk het wel. In eerdere seizoenen kwamen er heel af en toe ook kandidaten terug, dus het kan wel.

‘Normaal kun je al je geld inzetten op het feit dat Art zegt: maar de mol hoeft nooit naar huis’

Waarom ik écht denk dat Ron terugkomt is omdat zijn vertrek wel heel abrupt was. Geen gezellig praatje en huilmoment met Art, niks. Hoppa en naar huis. Nog iets om je over de streep te trekken dat Ron terug komt en misschien de mol is, is de theorie over wat Art precies zegt. Normaal kun je al je geld inzetten op het feit dat Art zegt “maar de mol hoeft nooit naar huis.” Zegt ‘ie dit keer dus helemaal niet! Serieus opvallend. Misschien gaat de mol (Ron dus) wel naar huis, maar komt hij later terug.

Wie is tot nu toe jouw mol? Ik zet mijn punten in op Emilio (en ik vind Simone ook verdacht, maar daarover volgende week meer!)