Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 2 | Geen etherdiscipline, toch weer Ron (?!) en stoelendans in het theater

Na de allereerste aflevering moest ik even bijkomen van de schrik, na deze tweede aflevering was ik vooral heel erg in de war. Het was een hele chaotische aflevering. Kandidaten die door de regen over een markt rennen, opdrachten waarbij je als kijker geen overzicht hebt en dan ook nog zo’n rare executie. Het was me weer wat hoor. Tijd voor de recap en wat theorieën.

Opdracht 1 ‘Wisselgeld’: In regenjas op zoek naar marktkooplui

De aflevering begon eigenlijk best gezellig. De kandidaten zijn eindelijk samen in het land van bestemming: Georgie. Aan de ontbijttafel kletsten alle kandidaten een beetje bij over de vorige opdracht. Tot dusver een leuke sfeer, maar het sloeg al snel om in een kruisverhoor. Simone wilde namelijk weten wie er nou zoveel geld uit de pot heeft gehaald, door ontelbaar vaak met Art te bellen. Stine is degene die liegt aan tafel, ze zegt namelijk maar 1 keer gebeld te hebben.. maar eh, Stine, je belde toch minimaal 2 keer naar Art hoor. Anyway, na wat bijpraten tijdens het ontbijt is het tijd voor de eerste opdracht.

‘Olcay pakt de briefjes van de eerste marktvrouw aan, maar vergeet een briefje van 500 die ook nog in de envelop zit’

En die opdracht begint op een regenachtige markt in de stad, waar Art achter een marktkraam vol mingeld alles uitlegt. Ze moeten op zoek naar marktkooplui, de mensen die achter de kramen staan dus, en dat begint met de eerste foto die ze van Art krijgen. Daarop staat een vrouw. Die moeten ze als eerste vinden, en van haar krijgen ze dan weer briefjes (om tegen het mingeld in Art’s kraam te ruilen) en een foto van een nieuw persoon. Klinkt best makkelijk, maar de negen kandidaten rennen binnen no-time de hele markt over met portofoons. Chaos en geen etherdiscipline.

wie is de mol 2018 aflevering 2

Vliegende briefjes

Gelukkig vinden Jan en Olcay al snel de eerste vrouw en lijkt het daarna best prima te gaan. Wel verdacht: Olcay pakt de briefjes van de eerste marktvrouw aan, maar vergeet een briefje van 500 die ook nog in de envelop zit. Daar steekt Loes gelukkig een stokje voor. Dan is er nog wat gedoe met de foto’s (‘is het een man of een vrouw? een vrouw die op een man lijkt?’) en op het einde vliegen de briefjes bij Art’s kraam in het rond door het slechte weer. Ze verdienen daardoor ze geen 1000 euro, maar 860 euro.

wie is de mol 2018 aflevering 2

Opdracht 2 ‘Aanschuiven’: Stoelendans in het theater

Chaos alom dus, die eerste opdracht. Gelukkig gaat het er tijdens de tweede opdracht wat rustiger aan toe. Alle kandidaten moeten namelijk in gala verschijnen, want voor deze opdracht gaan ze een avondje uit. Olcay doet daarom Stine’s haar (en maakt wat bitchy opmerkingen) en trekt zelf killerheels aan, Ruben strijkt nog even een overhemd en Bella lakt haar nagels keurig rood. Iedereen is er helemaal klaar voor, Art verschijnt in pak (toen kon je me al wegdragen, laten we eerlijk zijn) en vervolgens loopt iedereen het prachtigste theater ooit in. Maar Wie Is De Mol zou Wie Is De Mol niet zijn, als het alleen maar een avondje uit was. De kandidaten moeten na een tijdje natuurlijk aan de bak. Art pakt zijn telefoon er namelijk bij – lekker asociaal wel, tijdens een voorstelling – en stuurt de groepjes kandidaten een opdracht toe per sms.

TOCH WEER RON?!

Tijd voor de stoelendans! In de sms’jes staan namelijk dingen als ‘Jan mag niet bij Stine zitten’ of ‘Olcay moet op dezelfde hoogte zitten als Emilio, maar mag niet naast Jean-Marc zitten.’ Mega lastig, want alles moet kloppen. Terwijl de voorstelling over Julius Caesar bezig is, rennen sommige kandidaten daarom over de gangen op zoek naar een nieuwe zitplek. EN DAN IS DAAR OOK NOG RON. Ik zei het je dat hij terug zou komen! Maar vet zielig: de kandidaten verkiezen een kans om 2000 voor de pot te verdienen boven Ron. Pijnlijk. Kortom: vage opdracht, want als kijker ben je totaal het overzicht kwijt. Is er nou iemand aan het mollen of snapt niemand deze rare opdracht? Het is nogal verwarrend, dus ja: geen geld in de pot.

wie is de mol 2018 aflevering 2

Opdracht 3 ‘Opscheppen’: Real-life gamen in een graafmachine

Na de markt en het theater is het tijd om in een graafmachine te stappen. Ik snap de overgang ook totaal niet, maar goed. De kandidaten moeten stapels grind uit de weg ruimen, om zo de auto bij de finish te krijgen. Voor elke 10 meter die de auto kan maken, verdienen ze 500 euro. Totaal kunnen de 2500 verdienen. Iedereen stapt dus snel in een kleine of grote graafmachine en begint met scheppen en ruimen. En.. dat gaat best aardig. Jan neemt de leiding en iedereen luistert ernaar. Een geoliede machine lijkt het wel, totdat Ruben ineens de leiding overneemt door via de portofoon te schreeuwen en anderen aanwijzingen te geven. Beetje gek?

‘Een geoliede machine lijkt het wel, totdat Ruben ineens de leiding overneemt door via de portofoon te schreeuwen’

Verder gaat ‘ie best prima en vermaakt iedereen zich met die machines. Olcay kijkt in haar grote graafmachine op de kleintjes neer en moet vervolgens heel nodig plassen (eh, oke?), Loes heeft problemen met haar motor en Emilio rijdt naar de finish om daar te graven terwijl dat toch onhandig is. Vooral dat laatste vond ik verdacht van Emilio. Als Mol is niets doen en tijdrekken namelijk wel handig. In ieder geval: 1500 euro in de pot. Best goed gedaan. Dan volgt in rap tempo de test en de executie. Jean-Marc gaat weg omdat de spanning in het spel hem teveel werd en hij niet kon slapen. Heftig, maar logisch. Anna en ik zouden in ieder geval ook helemaal gek worden als we zelf mee zouden doen. Continu nadenken over wie er nu te vertrouwen is of niet.. echt meedoen aan dit spel is waarschijnlijk heftiger dan je denkt. Jammer dus voor Jean-Marc, maar een moedige keuze.

wie is de mol 2018 aflevering 2

Tijd voor de theorieën

Emilio

Ik verdenk na deze aflevering vooral Emilio. Hij was erg stil tijdens de opdrachten en blijft wat op de achtergrond. Bij de graafmachine-opdracht reed hij naar de finish, maar dat bleek helemaal niet handig. Tijd rekken, typisch iets wat de mol zou doen. Ik hou hem dus in de gaten.

Simone

Ook Simone verdenk ik enorm. In het begin van deze aflevering hoorde ze de kandidaten uit over het bellen naar Art. Best handig om zo de goede kandidaat te spelen de aandacht op jezelf te verleggen. Ook neemt ze wel de leiding en doet ze haar best, maar is ze op de juiste momenten stil en terughoudend. Daarnaast is er een theorie over Simone. Simone heeft in een interview gezegd dat ze vernoemd is naar Simone De Beauvoir. Dat is opvallend, want De Beauvoir heeft een boek geschreven dat ‘Een Verhaal Apart’ heet. En ja, ZO HEETTE DE EERSTE OPDRACHT DUS. Ik vind dit oprecht een goede hint.

Olcay

In het filmpje van Felix over Wie Is De Mol zag ik veel hints over Olcay. In deze tweede aflevering was ze overduidelijk aan het mollen, waardoor ik vaak dacht: dit is gewoon een kandidaat die zichzelf verdacht wil maken. Toch lijkt het me handig om haar in de gaten te houden. In het filmpje wordt namelijk gezegd dat Jean-Marc eerst de mol was, maar dat Olcay het heeft overgenomen. In de aflevering zag je namelijk na een praatje van Jean-Marc een zwart silhouet dat erg op Olcay lijkt. Misschien wijst dit erop dat Olcay de mol is en verklaart het ook de titel van de aflevering ‘Wisseltruc’..

Ook opvallend: Olcay heeft geen Molboekje. Als kandidaat wil je toch alles opschrijven om de test zo goed mogelijk te maken? Nou, Olcay dus niet. Misschien is ze dus wel de mol, want die gaat na een slechte test gewoon door.

Wie verdenk jij? Laat het me weten!