wie is de mol 2018 aflevering 3

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 3 | Zwarte vrijstelling, een psychologisch spelletje & paragliden in de bergen

Op naar het Georgische platteland! In de vorige opdrachten waren de kandidaten van Wie Is De Mol vooral in de stad, deze aflevering gaan ze naar het platteland. En het blijkt er bijzonder mooi, met bergen met sneeuw enzo. Maar naast bijzonder mooi, is het ook weer bijzonder ingewikkeld qua opdrachten – met auto’s scheuren door een mini-dorpje zonder gepakt te worden, een psychologisch spelletje en verstaanbaar door een portofoon praten terwijl je aan het paragilden bent. Dit was aflevering 3 van Wie Is De Mol 2018!

Scheuren met die auto (of niet)

De eerste opdracht, Tijd Is Geld, begint in een pittoresk dorpje in Georgie (denk: oude huisjes, mensen zonder tanden en schapen en paarden die de weg versperren) Hartstikke gezellig. De kandidaten moeten in een groene auto met daarop een geldbedrag het dorpje door scheuren. Als het lukt om een kwartier lang door het dorp te rijden zonder ingesloten te worden door de hunters, die in rode auto’s zitten, krijgen ze geld. Oh ja, en ze moeten natuurlijk terug naar het beginpunt weten te komen.

‘Oude huisjes, mensen zonder tanden & schapen en paarden die de weg versperren’

Leuke opdracht, met genoeg kans om een beetje te mollen. Zo spreekt Simone heel onduidelijk door de portofoon en heeft ze ook nog problemen met haar motor. Ook Stine moet in de auto over de finish worden geduwd. Veel motorproblemen dus. Al scheurt Olcay als een roekeloze bestuurder door het dorpje heen. Daar moest ik wel om lachen. Wie ik hier verdacht vond, is Emilio. Hij doet supervreemd en een beetje terughoudend in de auto bij Loes, en als Bella door de portofoon ‘hello’ tegen hem zegt, zegt Emilio: ‘Is it me, you’re looking for?’. Zou best een goede hint kunnen zijn. Want we zoeken natuurlijk de mol.. Emilio misschien?! Anyway: er wordt 900 euro opgehaald en de pot staat even in de plus. Ook wel eens fijn.

Het psychologische spelletje

Door naar opdracht twee, Kwestie Van Vertrouwen. En een kwestie van vertrouwen is het zeker, al wantrouwen de meeste kandidaten elkaar eerder dan dat ze elkaar vertrouwen. De kandidaten gaan in ieder geval in duo’s langs bakjes lopen. Bakjes met daarin geld, mingeld, vrijstellingen en zelfs een zwarte vrijstelling. Iedere kandidaat loop langs vier bakjes en vervolgens overleggen ze met zijn tweeën wat ze aan het andere duo moeten vertellen. Heel ingewikkeld allemaal, echt een psychologisch spelletje. Moeten ze nu liegen of de waarheid vertellen? En als ze de waarheid spreken over de bakjes, denken het andere duo dan dat ze daarop kunnen vertrouwen?

‘Moeten ze nu liegen of de waarheid vertellen? En kan het andere duo daar dan op vertrouwen?

Wat me hier vooral opviel is dat Emilio geen woord kwijt wil over zijn bakjes, tegen partner in crime Ruben. Vet raar, want het is eigenlijk Emilio en Ruben tegen het andere duo Loes en Bella. Waarom zou je niks tegen je teambuddy zeggen? Gek. Ook geeft Olcay de zwarte vrijstelling die ze heeft gevonden aan Stine. Die vertrouwen elkaar dus wel. Ik vind Olcay hier niet verdacht, het is meer nep-mollen en jezelf verdacht maken dan daadwerkelijk de mol zijn. Jan pakt trouwens ook nog een echte vrijstelling mee. Handig, als die zwarte niet wordt ingezet.

Loes, Emilio en Simone pakken het mingeld

Het meest verdacht hier: Simone en Emilio. Ze staan er allebei heel ongemakkelijk bij. Simone zit zelfs telkens aan haar gezicht en haar alsof ze zenuwachtig is. Ook halen Simone en Emilio allebei mingeld binnen. Dat is toch iets wat je als mol zou doen. Loes haalt overigens ook mingeld binnen, de alle andere kandidaten verder niet.

wie is de mol 2018 aflevering 3

Molcast in de lucht

Ik heb het psychologische spelletje nog niet verwerkt, of we gaan alweer door naar de derde opdracht: Molcast. Dappere kandidaten Loes, Bella, Simone en Jan gaan paragliden tussen de besneeuwde Georgische bergen (supervet!) en de kandidaten met organisatietalent Olcay, Stine, Ruben en Emilio blijven veilig op de grond met briefjes vol vragen. De kandidaten in de lucht luisteren namelijk een speciale podcast over Georgie. Vol informatie natuurlijk, en die info moeten ze via de portofoon aan de kandidaten op de grond doorgeven. Mega lastig, want het waait natuurlijk nogal hard daar in de bergen.

‘De mol zou in de lucht makkelijk alles kunnen verstoren, maar ik denk eerder dat de mol op de grond zou blijven

De mol zou in de lucht makkelijk alles kunnen verstoren (lekker vaag door de porto praten enzo), maar ik denk eerder dat de mol op de grond zou blijven. Daar kun je namelijk echt alles verpesten door verkeerde antwoorden bij de vragen te zetten. Daar heb je echt de touwtjes in handen. En als de mol iets wil, dan is het dat wel. Verdacht dus ook dat mijn mol Emilio op de grond blijft! Na de derde opdracht volgt natuurlijk de test en daarna de executie. Bella gaat naar huis. Jammer! Ik verdacht haar totaal niet, maar vond haar wel een leuke kandidaat. Gelukkig pikt ze op de valreep nog even een complimentje van Art mee over haar fabulous gele regenjas. Die is ook wel heel awesome ja. Naar huis met een lach en een traan dus voor Bella. Helaas.

wie is de mol 2018 aflevering 3

Wie ik nu verdenk

Ik eindig dit stukje altijd met de mensen die ik verdenk of theorieën die ik tegenkom. Dit keer ga ik het even over Emilio hebben. Ik vind hem steeds verdachter worden omdat hij zo moeilijk te peilen is. Hij lijkt een beetje op de achtergrond te zijn in de groep, maar tegelijkertijd manipuleert hij wel (door mingeld te pakken bij het psychologische spelletje, bijvoorbeeld.) Ook de hint dat Emilio ‘is it me you’re looking for‘ zei, nadat Bella ‘hello‘ door de porto had gezegd vind ik goed. Ik vind dat oprecht een sterke hint die er wel eens op zou kunnen wijzen dat Emilio de mol is.

‘Emilio, Simone en Stine staan op mijn lijstje’

Verder? Olcay, Ruben, Jan en Loes vallen voor mij af. Ik vind ze allemaal totaal niet verdacht. Olcay doet te obvious, en de rest lijkt een fanatieke kandidaat. Emilio, Simone en Stine staan dus op mijn lijstje (in die volgorde ook.) Simone en Stine vind ik namelijk ook moeilijk te peilen. En Simone haalde net als Emilio mingeld binnen bij het psychologische spelletje. Bovendien klooit ze de hele tijd met de porto. Dat moet je toch na een paar opdrachten begrijpen? Verdacht.

Wie verdenk jij en wat viel je op deze aflevering? Laat het me zeker weten in de reacties. Tot volgende week.