wie is de mol 2018 aflevering 4

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 4 | Tunnel in Tbilisi, de mol in levenden lijve & tokkelen op grote hoogte

Wat een aflevering weer! De mol liep zelfs in levenden lijve langs de kandidaten (vermomd), waardoor ik enorme flashbacks kreeg naar het seizoen toen Patrick Stoof de mol was en hij achter in een bus verstopt zat. Zo meer over de mol undercover en potentiële vermommingen – laten we beginnen bij het begin. Dit was Wie Is De Mol aflevering 4.

Ode aan Bella & tunnel in Tbilisi

Vorige keer vloog Bella uit het spel, waardoor de kandidaten toch een beetje van slag zijn. Tijdens het ontbijt vertelt Simone dat de groep nu echt anders is. Het is even wennen nu er weer iemand naar huis is. Om Bella niet te vergeten heeft Simone zelfs een knalgeel shirt aan (ode aan Bella’s knalgele regenjas!) deze aflevering. Toch best lief. Terwijl de kandidaten het tussen het ontbijten door over Bella hebben, krijgen ze een telefoon in handen gedrukt van een medewerker in het restaurant. Het is Art – goh!

‘Hartstikke lastig, zeker omdat je onder de grond amper bereik hebt en Stine vervolgens op een wankel trappetje gaat staan om te kunnen bellen’

Art zoekt drie kandidaten zonder claustrofobie. Emilio, Stine en Loes gaan uiteindelijk op pad voor deze eerste opdracht en komen terecht in een tunnel onder de grond in Tbilisi. Met een bord vol foto’s van plekken in de stad, moeten ze de kandidaten bovengronds naar en bepaalde plek leiden. Hartstikke lastig, zeker omdat je onder de grond amper bereik hebt en Stine vervolgens op een wankel trappetje gaat staan om te kunnen bellen. De opdracht gaat ook veel te langzaam en de tijd tikt weg – 0 euro voor de pot.

Verdacht hier:
– De posities van Loes en Stine. Loes kan communiceren tussen Emilio en Stine in de tunnel. Stine heeft contact met de buitenwereld en kan als ze de mol is, makkelijk verkeerde informatie doorspelen of stiekem ophangen en doen alsof er geen bereik meer is.
– … maar de mol kan ook boven de grond zitten om verwarring te zaaien. Want boven de grond gaat het er alles behalve gestructureerd aan toe en wordt er steeds overal naartoe gerend.

wie is de mol 2018 aflevering 4

De mol loopt langs tijdens de opdracht (OMG)

De tweede opdracht heet ‘niets is wat het lijkt’ en gaat over keuzes maken. Elke kandidaat moet alleen naar Art toe om een keuzespel te doen op een houten bord. Ze krijgen vragen zoals ‘ben jij de mol?’ en ‘zou je nu al willen weten wie de mol is?’, en moeten daar ja of nee op antwoorden. Een enorm psychologisch spelletje, want je weet niet of iemand de waarheid spreekt.

‘Ik vond Loes opvallend verdacht hier en begon aan alles te twijfelen: wat als Loes de mol is?!’

Na afloop vertelt Art ook nog dat DE MOL TIJDENS DE OPDRACHT LANGS DE KANDIDATEN LIEP. Ik was helemaal in shock daardoor en de meeste kandidaten duidelijk ook. Al viel het wel op hier dat Loes erg raar reageerde, nadat Art vertelde dat de Mol langs is gelopen tijdens het keuzespel. Ook Stine bleef heel kalm, maar dat doet ze eigenlijk altijd. Ik vond Loes opvallend verdacht hier en begon aan alles te twijfelen: wat als Loes de mol is?! Ruben bleef ook stil, maar hij zegt nooit erg veel. Qua lichaamstaal zou ik hier dus Loes en Stine als mol verdenken.

wie is de mol 2018 aflevering 4

De theorieën over de vermomde mol

Over de vermomde mol zijn nu al meerdere theorieën. Als je de beelden tussen de opdracht door bekijkt, zie je namelijk veel mensen door het zonnige park lopen. Het is lastig om te zien wie er vermomd is. Dit zijn de theorieën die ik tegenkwam:

– De vermomde mol is een blonde vrouw in een rode jurk – zie de foto hierboven. Dat zou Loes kunnen zijn.
– Er liep een vrouw (of een man verkleed als vrouw) langs met een rode paraplu. Die werd erg opvallend in beeld gebracht. Bovendien is het opvallend om met een paraplu rond te lopen op een zonnige dag; het wijkt erg af van het normale. Op de foto hieronder kun je zien hoe de vrouw eruit zag. De meeste mensen denken hier Simone in te zien qua postuur.

– Op de foto hieronder zie je rechts iemand in een zwarte hoodie. Ook deze persoon wordt ervan verdacht de mol te zijn. In een ander shot zie je deze persoon weer! Best opvallend. Bovendien is een zwarte hoodie natuurlijk een ideale vermomming voor een mol. Er zijn ook mensen die zeggen bruin haar te zien bij deze hoodie-persoon; wie weet dat het Olcay is.
– Er is ook nog een man met een baard en een shirt met opdruk die wordt verdacht. Hem zie je ook meerdere keren langslopen. In een shot waarop je Stine scherp ziet, zie je deze man met baard wazig op de achtergrond langslopen en een soort zwaaibeweging maken. Ook gek. Mensen denken in ieder geval dat het Ruben is, want hij heeft natuurlijk een baard.

wie is de mol 2018 aflevering 4

Tokkelen op grote hoogte

Dan opdracht 3, genaamd ‘rode draad.’ De kandidaten moeten tokkelen van gebouw naar gebouw op wel hele grote hoogte. Ik kreeg er spontaan hoogtevrees van, en een paar kandidaten duidelijk ook. Jan zegt nog even ‘niet over het randje kijken’ en vliegt daarna in sneltreinvaart naar het andere gebouw toe. Doodeng.

‘De mol kan hier best aan hebben meegewerkt om het vertrouwen van de groep te winnen’

Ruben en Stine zijn de enige twee die het niet zien zitten, maar de andere vijf gaan heel moedig naar de overkant. Spectaculair wel. Iedereen heeft een envelop mee (met niks, een groepsvrijstelling of 5000 euro) en alleen de enveloppen an de kandidaten die de overkant bereiken worden geopend. 5000 gaat in de pot! Lekker. De mol kan hier best aan hebben meegewerkt om het vertrouwen van de groep te winnen. Bovendien weet de mol misschien wel dat er in een komende opdracht weer een heleboel geld uit de pot kan worden gehaald. Dan is dit een lekker zakcentje.

wie is de mol 2018 aflevering 4

Emilio naar huis en wie ik nu verdenk

EN TOEN GING MIJN MOL NA DE EXECUTIE UIT HET SPEL. Dag 200 punten in de app. Ik ben dus een beetje clueless over wie de mol is, want Emilio stond bovenaan mijn lijstje. En ook Simone, mijn tweede verdachte, blijkt in deze aflevering eerder een fanatieke kandidaat te zijn dan de mol. De twijfel is dus toegeslagen. Ik verdenk Loes nu zelfs een beetje, terwijl ik eerder mensen die Loes verdachten een beetje gestoord vond (haha!) Ik weet het dus even niet zo goed meer.

‘In het kort zegt deze theorie dat Stine de mol is, omdat er veel schaakverwijzingen zijn’

Wat ik wel wil delen is een andere theorie die rondgaat op het Wie Is De Mol-forum. Dat is de schaaktheorie over dat Stine de mol zou zijn. Ik vind het zelf nog geen hele sterke theorie, maar wie weet komen er nog sterke aanwijzingen bij de komende afleveringen. In het kort zegt deze theorie dat Stine de mol is, omdat er veel schaakverwijzingen zijn. In opdracht 1 was dit heel duidelijk, toen er werd ingezoomd op een schaakbord en je een witte dame op het vak D1 zag staan. De dame zou verwijzen naar Stine en de D naar Denemarken; het land waar ze is geboren. Zoals ik al zei, ik ben nog niet overtuigd. Toch wilde ik het even met jullie delen.

Nog een leuke tip: de Trust Nobody-podcast. Ik luister de podcast elke week, omdat het echt over de inhoud van de aflevering gaat en goede analyses en theorieën bespreekt. Aanrader dus.

wie is de mol 2018 aflevering 4

Wie verdenk jij in Wie Is De Mol en waarom?