wie is de mol 2018 olcay

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 5: Chaotisch circus, stoelendans met auto’s & XL-woordzoeker

En toen was aflevering 5 alweer voorbij. Een aflevering met fantastische opdrachten – van een chaotisch circus met allerlei spellen tot een reusachtige woordzoeker, maar ook een aflevering waarin we als kijker een stuk wijzer werden. Er zaten namelijk goede hints in deze aflevering, waardoor ik na mijn Emilio-tunnel misschien wel weer op het juiste spoor zit. Tijd voor de recap van de vijfde aflevering van Wie Is De Mol!

Limbodansen & popcorn uitdelen

De eerste opdracht ‘geldcircus’, hadden ze wat mij betreft net zo goed ‘chaotisch circus’ kunnen noemen. Stonden de kandidaten eerst nog rustig een kaartenhuis te bouwen voor wat geld in de pot, komen er na een paar tellen clowns om de concentratie flink te verstoren. Ik zou als kandidaat HELEMAAL gek worden. En die clowns waren pas het begin.

‘Volgens mij hoeft de mol niet veel te doen om te zorgen dat dit chaotisch verloopt’

Art kondigt namelijk om de haverklap nieuwe spellen aan waarmee geld te verdienen is, of geeft een hint naar een circusstoel waar geld onder ligt. Na spellen als balletje-balletje en limbodansen, kunnen kandidaten ook nog geld verdienen door popcorn uit te delen aan kinderen. Hartstikke vrolijk allemaal, maar wel heel chaotisch. Al klap op de vuurpijl regent het aan het einde nog ballonnen in de piste en vindt Loes nog snel 500 euro. Anyway, de pot wordt goed gespekt en volgens mij hoeft de mol niet veel te doen om te zorgen dat dit chaotisch verloopt. Ik vond ook niemand echt verdacht hier.

wie is de mol 2018 olcay

Stine en de envelop met niks

Van het chaotische circus naar opdracht 2, die serieus ‘chaos’ heet. De kandidaten doen een soort stoelendans met auto’s. Staan er op de eerste locatie nog 5 auto’s klaar, zijn dat er op de volgende locatie 4, daarna 3 enzovoort. Ruben deelt als nieuwe penningmeester de enveloppen uit die de kandidaten in de auto’s moeten meenemen. Jan krijgt 2 jokers, Stine niks, Simone 1 joker, Loes 500 euro en Olcay 1000 euro. De twee kandidaten die de finish halen kunnen hun envelop verzilveren – en verdubbelen – bij Art.

‘Stine’s motief kan alleen ‘geld uit de pot halen’ zijn’

Deze opdracht verloopt, zoals de titel al zegt, heel chaotisch. Denk aan kandidaten die van locatie naar locatie rennen op zoek naar een auto om in te stappen; en dat alles in een drukke stad, in metro’s en tussen auto’s door. Uiteindelijk komen Stine en Loes hier bij de finish aan. Stine met een envelop met niks, Loes met 500 euro (waar Art 1000 van maakt – dat mag ‘ie ook best met mijn geld doen!) Verdacht hier: Olcay en Simone die al heel snel afvallen en Stine die met een envelop met niks over de finish gaat. Dat laatste snap ik totaal niet. Haar motief kan alleen ‘geld uit de pot halen’ zijn, aangezien het voor haar niet uitmaakt of er jokers in het spel komen. Ze heeft immers nog een zwarte vrijstelling achter de hand, die jokers ongedaan kan maken. Heel opvallend, want de mol heeft natuurlijk ook zo’n motief en wil dat er geen geld in de pot komt.

wie is de mol 2018

De XL-woordzoeker maken met groene verf

Inmiddels ben ik na twee opdrachten volledig overprikkeld door de chaos, maar de aflevering is nog niet voorbij. Tijd voor de derde opdracht, waar de kandidaten een XL-woordzoeker moeten oplossen. De woorden strepen ze niet door met een balpen, maar met een verfroller. Ik vond Jan het heel goed doen hier. Hij nam de leiding en checkte bij iedereen – beetje obsessief wel, maar iemand moet het doen – of iedereen de woorden wel goed doorstreept met verf.

‘Opvallend hier vond ik dat zowel Simone als Stine niet goed de woorden doorstrepen’

Opvallend hier vond ik dat zowel Simone als Stine niet goed de woorden doorstrepen. Bij Simone is dat niet zo duidelijk in beeld volgens mij, bij Stine wel. In de video van Felix zie je dat extra goed in een overzichtje. Stine blijkt de woorden ‘scherm’ en ‘Bella’ niet goed hebben weggestreept. Verdacht! Hieronder heb ik even een screenshot gemaakt uit de video van Felix.

wie is de mol 2018

wie is de mol 2018 stine

Waarom ik nu denk dat Stine de mol is

– Stine deed in de tweede opdracht met de auto’s behoorlijk raar. Ze bracht de envelop met niks over de finish. Waarom zou je dat doen? Het enige motief is: geld uit de pot willen halen. En dat is precies wat de mol wil.
– In de woordzoeker hieronder zie je dat de woorden ‘Stine’ en ‘Wie Is De Mol’ overlappen met elkaar. Je kan zo ‘Stine is de mol’ maken. Misschien te overduidelijk, maar ik denk dat het een goede hint is naar Stine! We moeten het namelijk ook niet te ver zoeken.
– Stine molt in de woordzoeker-opdracht door woorden niet helemaal door te strepen. Daardoor kunnen de kandidaten de oplossing niet vinden en komt er geen geld in de pot. (Trouwens, de follow the money-manier om de mol op te sporen, laat zien dat Stine tot nu toe het minste geld in de pot heeft gebracht. Deze opdracht bewijst dat wederom.)
– De grootste hint naar Stine deze aflevering heeft ook met de woordzoeker te maken. De oplossing van de woordzoeker is namelijk ‘streept de mol de mol weg.’ Stine streept zowel haar eigen naam ‘Stine’ door met groene verf als het woord ‘mol.’

Nou, mij heb je met deze laatste hint hoor. Ik zit in de Stine-tunnel en kom er voorlopig niet meer uit. 😉

stine-is-de-mol-1517747747

Wie denk jij dat de mol is en wat vond jij verdacht? Laat het me weten!