wie is de mol 2018 aflevering 6 jan olcay

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 6: Verlaten hotel, jokers & draaien met bordjes

Een verlaten hotel, kamers waarin geld en jokers te vinden waren en draaien met rode en groene bordjes. Dit was aflevering 6 van Wie Is De Mol!

Sleutelpositie & een verlaten hotel

wie is de mol aflevering 6 analyse 2018

Opdracht 1, Sleutelpositie, begon in een verlaten hotel. Ik moest meteen aan horrorfilms denken, maar dit verlaten hotel viel gelukkig best mee. Alle kandidaten op Ruben na waren opgesloten in een kamer, gewapend met een sleutelbos. Iedereen werd bevrijd en daarna speurde iedereen de kamers af; op jacht naar geld, enveloppen met aanwijzingen voor jokers/geld of natuurlijk echte jokers. En die jokers werden best veel gevonden. Ruben pakte er 2 mee, Jan 1 en Simone 1.

‘Ik vond vooral Stine heel gek doen’

Maar goed, wie deed er verdacht hier? Ik vond vooral Stine heel gek doen. Ze zat opgesloten in een wat afgelegen kamer en schreeuwde ook bijna niet om de aandacht van de andere kandidaten te trekken. Ook liep ze telkens alleen rond door het hotel, niet samen met iemand anders. Verder zou je aan Ruben kunnen denken, aangezien de opdracht ‘sleutelpositie’ heet en hij hier de sleutelpositie had omdat hij als enige niet was opgesloten. Ook had Ruben een sleutelbos vast met hangers waarop ‘motel’ stond. Alleen waren de ‘t’ en de ‘e’ wat vager, waardoor er ‘mol’ leek te staan. Opvallend!

wie is de mol 2018 aflevering 6 jan olcay

Verhuizen in Georgië

Van het verlaten hotel naar een Georgisch dorp waar mensen gingen verhuizen. De kandidaten konden geld verdienen met de hoeveelheid spullen die ze meenamen van locatie naar locatie. Ook kregen ze extra geld als ze een bewoner meenamen in de overvolle auto. Anyway, deze opdracht ging behoorlijk goed. Vooral Jan kon verhuizen als een pro. In tegenstelling tot Ruben, die niet eens een touw vastkreeg om de auto. Mol-actie misschien?

‘Vooral Jan kon verhuizen als een pro. In tegenstelling tot Ruben, die niet eens een touw vastkreeg om de auto. Mol-actie misschien?’

wie is de mol aflevering 6 analyse 2018

Geen opdracht.. of toch wel?

En toen kwam er een derde opdracht.. of toch niet. Iedereen verwachte een derde opdracht, maar de kandidaten moesten eerst de test maken. Heftig! Wat hier opviel is dat Simone een scherm te zien kreeg met de vraag ‘wie is de mol?’ en daaronder de namen ‘Jan – Olcay – Ruben – Simone’ stonden. Heel gek, omdat haar eigen naam er dus bijstaat?! Verder werden er massaal jokers ingezet. Zonder succes, want Stine zette de zwarte vrijstelling in waardoor alles ongedaan werd gemaakt.

‘Geen Wie Is De Mol zonder addertjes onder het gras’

Maar goed, geen Wie Is De Mol zonder addertjes onder het gras. Na de test kwam er namelijk toch nog een derde opdracht. Door vragen over vorige opdrachten goed te beantwoorden, konden de kandidaten ervoor zorgen dat ze hun scherm niet te zien kregen. Hartstikke handig natuurlijk, als je eigenlijk een rood scherm zou moeten krijgen. Wat opviel hier? Stine beantwoordde vragen net verkeerd waardoor er geld uit de pot ging. Verder ging het best goed. Wat ik wel gek vond aan het bord met 9 vakjes, was het middelste vakje met het logo van WIDM erop. Zou daar de naam van de mol achter hebben gestaan? Misschien komen we daar nog achter ooit! Anyway: Simone moest alleen haar scherm zien en die was GROEN. Niemand naar huis, helaas. Ik had liever iemand weg kunnen strepen als mol, dus was een beetje teleurgesteld.

Wie was er verdacht & wie ik nu verdenk

Ik vond Stine en Simone het meest verdacht deze aflevering. Naar Simone zijn namelijk veel verborgen hints te vinden, en Stine deed in alle opzichten zo ontzettend raar. Alleen begin ik daardoor weer te twijfelen. Stine doet zo overduidelijk.. zou ze dan wel de mol zijn of is dat te makkelijk om te raden? TWIJFELS. Ik verdenk in ieder geval Simone het meest nu. Dat zou ik stiekem een veel toffere en minder saaie mol vinden dan Stine, laten we eerlijk zijn. 😉

Wie verdenk jij na deze aflevering?