Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 7: Controlroom, praten als brugman & pakketjesparty in de trein

Ik moet nog even bijkomen van de schrik, omdat een van mijn potentiële mollen uit het spel is. Maar we gaan gewoon door, want ik zit natuurlijk alweer in een nieuwe tunnel. Vandaag vertel ik je dus alles over de afgelopen aflevering van Wie Is De Mol, en vertel ik je ook wie ik verdenk en welke kandidaten ik in de finale verwacht.

De tijd loopt af & Olcay in de controlroom

De eerste opdracht, Oplichten, was meteen een klassieke opdracht in de geschiedenis van Wie Is De Mol, namelijk een opdracht met een controlroom. En zoals je misschien wel weet, is de controlroom een ideale plek voor de mol. Olcay nam in ieder geval die taak op haar en hield de tijd in de gaten. Of, nou ja: ze liep ook de controlroom uit om ondertussen te zoeken naar opdrachten in het verlaten gebouw.

‘Ook viel het me op dat Ruben en Simone als kippen zonder koppen door het verlaten pand renden’

De kandidaten hadden namelijk steeds drie minuten om op zoek te gaan naar opdrachten (en die uit te voeren zodat er geld in de pot komt). Als de tijd afliep moesten ze snel naar de controlroom rennen om de tijd weer te herstarten. Ging best goed, met opdrachten zoals een groepsfoto maken, het licht aanzetten en gloeilampjes ergens indraaien zodat ze gingen branden. Opvallend hier: Ruben zag de envelop niet bij de geld-tellen-in-een-soort-koker-opdracht. Heel gek, want Ruben is hartstikke groot?! Ook viel het me op dat Ruben en Simone als kippen zonder koppen door het verlaten pand renden. Bovendien vond Simone steeds opdrachten waar ze anderen voor nodig had, en kon ze zelf in eerste instantie niets doen. Best mollerig, omdat je zo tijd rekt en zelf niets doet.

wie is de mol 2018 analyse aflevering 7 Ruben olcay stine jan simone

Paint it white & pakketjes uit de trein gooien

En toen kwam er een rustgevendere opdracht dan gewoonlijk. De kandidaten moesten een oude brug wit schilderen en konden daarmee 1250 euro verdienen voor de pot. Hartstikke leuk. Simone en Ruben gingen vast verven (al had Ruben meteen ruzie met de pot verf, want de deksel ging niet open?!?!), Stine ging zelf wat mensen werven om mee te helpen en Olcay en Jan gingen samen wodka kopen om mensen zo over te halen. Best een goede tactiek, want binnen no-time stond de brug vol met vervende mensen, zat er 1250 euro in de pot en opende een Georgische burgemeester de vernieuwde brug. Wat een gezelligheid allemaal. Volgens mij werd er hier zelfs niet eens gemold!

‘Binnen no-time stond de brug vol met vervende mensen, zat er 1250 euro in de pot en opende een Georgische burgemeester de vernieuwde brug’

Na die rust op de brug was het tijd voor chaos in de trein. Geen trein waarin je rustig kunt zitten om te genieten van het Georgische landschap, maar een trein volgestouwd met pakketjes. En die pakketjes hadden ook nog eens een bepaalde kleur. Rood moest bij rood, geel bij geel, groen bij groen, blauw bij blauw – oh ja, en speciale pakketjes met namen van stations moesten ook nog uit de pakketjestrein worden gevist. Want wordt er een pakketje verkeerd bezorgd? Dan gaat er 250 euro uit de pot. Perfecte opdracht om te mollen dus. Ik vond Jan en Olcay enorm hun best doen, Stine deed het ook best prima maar Simone en Ruben.. die deden een beetje vaag. Als je de beelden terugkijkt zie je namelijk een pakketje van de trein vallen; in de buurt van waar Ruben zat. Ook legde Ruben steeds groene pakketjes in de gele coupe. Mollerig gedoe wel. Ook Simone vond ik lastig te peilen deze opdracht en kon makkelijk pakketjes achterhouden of over de reling gooien.

wie is de mol 2018 analyse aflevering 7 Ruben olcay stine jan simone

Wie ik verdenk en wie ik in de finale verwacht

En.. toen vloog mijn hoofdverdachte Stine uit het spel. Ik was behoorlijk geshockeerd, maar dook meteen een nieuwe tunnel in. Ik verdenk Simone nu namelijk het meest. Waarom? Er zijn veel hints naar haar. Zo heette deze aflevering Schijn Werper, met een spatie tussen de woorden. SW? Simone Weimans! Ook is er een theorie over ronde vormen die steeds nadrukkelijk in beeld komen – rotondes, ronde gebouwen en dit keer een stukje waar de trein een rondje reed. Lijkt allemaal nogal op het NOS-logo. En wie werkt er bij de NOS? Juist, Simone. Ik ben niet helemaal zeker van die laatste theorie, maar opvallend is het zeker wel. Verder vind ik Ruben vooral heel raar doen. Ik heb hem nooit echt verdacht, maar nu twijfel ik toch een klein beetje. Al kan het voor mij nu niet anders dan dat Simone de mol is.

‘Ik verwacht dus zeker dat Simone in de finale zit – Olcay en Jan staan er denk ik ook in’

Ik verwacht dus zeker dat Simone in de finale zit, want zij is de mol. Olcay en Jan staan er denk ik ook in. Jan als winnaar, Olcay als verliezer. Dat is mijn voorspelling. Dat betekent ook dat Ruben, die zich supervreemd gedraagt, misschien toch afvalt volgende aflevering. We zullen het zien. Of het wordt een megatwist en Ruben is opeens toch de mol. Maar stiekem hoop ik dat ik gelijk heb en Simone de mol is. Dat zou toch leuk zijn, mensen, Simone als mol?! 🙂

Wat viel jou op deze aflevering Wie Is De Mol en wie verdenk jij nu? Laat het me weten in de reacties.