wie is de mol 2018 olcay

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 8: Heel veel liedjes, raften & mijn mol uit het spel

Vorige week was ik er nog van overtuigd dat ik op het goede spoor zat (ik citeer mezelf maar even: ‘ik ben er 99 procent zeker van dat Simone de mol is’), deze week ben ik weer compleet de weg kwijt in het Wie Is De Mol-spel. Maar goed, we moeten door. Dit gebeurde er in aflevering 8 van Wie Is De Mol!

Liedjes, liedjes en nog eens liedjes

Aflevering 8 was ongetwijfeld de meest muzikale aflevering van dit seizoen. De eerste opdracht begon namelijk al met het raden van Georgische liedjes. De kandidaten moesten de bergen door lopen op zoek naar koren. Elk koor zong een Georgisch lied. Maar: welke koren zingen hetzelfde liedje? Daar moesten de kandidaten dus achter zien te komen. Hartstikke moeilijk. Ik zou compleet in de war raken omdat alles zo op elkaar lijkt. Toch ging deze opdracht uitzonderlijk goed. 1000 euro in de pot.

‘Aflevering 8 was ongetwijfeld de meest muzikale aflevering van dit seizoen’

Wie deed er verdacht hier? Ik vond vooral Olcay opvallend. Zij stelde op het laatste moment voor om het vijfde koor bij een groepje in te delen, terwijl het vijfde koor juist een compleet ander lied zong. Als Olcay haar voorstel zou worden doorgezet, hadden de kandidaten geen geld voor de pot verdient. Precies wat de mol ook zou willen. Ook is er bij deze opdracht een theorie over een koor die de naam van Olcay zong. Ze zongen dat inderdaad, maar of dat een verborgen hint is? Ik ben er niet zo heel zeker van. Verder werd er volgens mij weinig gemold hier.

wie is de mol 2018 olcay
Ik elke aflevering.

Karaoke in de auto & raften door de rivier

Nog meer liedjes. Bij de tweede opdracht moest elke kandidaat in een auto gaan zitten en een liedje uitbeelden aan de ander. Klonk makkelijk, tot er een watersproeier aanging en je de kandidaat in de andere auto niet meer goed kon zien. Ik vond Jan en Olcay hier heel goed samenwerken waardoor ik er van overtuigd was dat ze nooit de mol zouden kunnen zijn. Ze zijn gewoon fanatieke kandidaten… of toch niet? Ruben en Simone vond ik wat verwarrender als duo. Ze werkten wel samen, maar het ging niet heel lekker. Simone beeldde wel goed Piano Man, No Woman No Cry en Fight For Your Right To Party uit (hardop lachen bij die laatste.) Ruben vond ik dus verdacht hier, maar eerlijk: ik weet het bij deze opdracht niet zo goed.

‘ Ik vond Jan en Olcay hier heel goed samenwerken waardoor ik er van overtuigd was dat ze nooit de mol zouden kunnen zijn’

Van liedjes zingen in de auto naar raften in de rivier. Een hele toffe opdracht. De kandidaten moesten tijdens de rit door het water dingen onthouden (namen van landen en kleuren) zodat ze later de goede kokers met geld konden pakken. Liep best soepel, totdat Jan zelfs de rivier indook voor een koker. Dat is wel heel fanatiek, dacht ik in eerste instantie. Totdat er aan het eind van de opdracht bleek dat er mingeld was gepakt. En dat mingeld was behoorlijk doorweekt. Zou Jan het hebben gepakt omdat hij de mol is?

wie is de mol 2018 art

En toen ging mijn mol uit het spel… alweer

Na de test was ik heel zeker van mijn zaak: Ruben gaat naar huis. Ik zag de finale met Jan als winnaar, Olcay als verliezer en Simone als mol al helemaal voor me. Totdat de executie kwam en Art opeens een rood scherm gaf aan SIMONE. Ik was, zoals je begrijpt, compleet van slag. Na Stine was ik echt zo van overtuigd dat het Simone was. MAAR NEE DUS. Dit seizoen is ongelofelijk raar.

‘Veel mensen verdenken Ruben, maar ik hoop stiekem dat Olcay of Jan de mol is’

Nu moet ik dus weer uitvogelen wie de mol is. Olcay, Jan of Ruben. Veel mensen verdenken Ruben, maar ik hoop stiekem dat Olcay of Jan de mol is. Dat lijkt me fantastisch. Ik ga in een andere blogpost meer vertellen over waarom iedereen de mol zou kunnen zijn en wie ik voor de finale bestempel als definitieve mol, maar ik deel vast een theorie met je over Jan.

Waarom Jan de mol kan zijn:
– Alle kandidaten zaten deze aflevering op Ruben. Bijna iedereen vulde zijn of haar vragen volledig in op Ruben.
– Simone (alles op Ruben) moest naar huis omdat ze de meeste vragen fout had. Ruben kan dus niet de mol zijn, denk ik, anders zou Simone wel gebleven zijn.
– Olcay is door naar de finale omdat ze de meeste vragen op Ruben heeft ingevuld, maar toch een klein deel op Jan heeft gedaan.
– Ruben zit op Jan en vulde (bijna) zijn gehele test in op Jan. EN RUBEN ZIT NOG IN HET SPEL. Ruben is dus of de mol of juist de winnaar van het spel.

Hebben jullie nog goede theorieën voor me? Laat het zeker weten.