olcay wie is de mol 2018

Paula over Wie Is De Mol 2018 Aflevering 9: De maan zoeken & de mol zien

De maan zoeken, de mol kunnen zien en met een Jeep over het mistige platteland rijden. Het was me wel weer een aflevering, want ondanks dat er niemand uit het spel ging, gebeurde er juist een heleboel. En dat maakt me opeens enorm aan het twijfelen over wie de mol is. Alweer, ja. Want na Simone en Stine ben ik de kluts sowieso een beetje kwijt, maar na deze aflevering ben ik helemaal clueless. Maar goed, tijd voor wat opheldering. Vandaag neem ik aflevering 9 van Wie Is De Mol onder de loep en kijk ik wie er verdacht deed.

olcay wie is de mol 2018
Olcay is mijn spirit animal

Op zoek naar de maan

Ik snap de uitleg van Art sowieso nooit, maar deze keer al helemaal niet. Hij zei namelijk ‘zoek de maan’ tegen de drie finalisten. Eh, ja joh, doen we even? Maar even later werd alles duidelijk. De finalisten moesten een telescoop vinden, het luik van het gebouw opendoen en dan de maan in beeld krijgen. HOE COOL. Olcay reageerde heel euforisch. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik ook ongeveer zo overdreven blij zou reageren.

‘Olcay vond de maan binnen no-time en riep Art op door de portofoon’

Olcay vond de maan binnen no-time en riep Art op door de portofoon. Ook Ruben vond de maan heel snel. Alleen Jan had hier een beetje problemen en vond de maan als laatste. Jan vond ik ook het meest verdacht doen hier, ondanks dat de opdracht wel lukte en er 1000 euro werd verdiend. Jan rende namelijk naar buiten om wat aan Olcay te vertellen, terwijl dat ook via de portofoon kon. Beetje tijdverspilling. Daarna vond hij als allerlaatste pas de maan via de telescoop. Toch een beetje mollerig dit, dat Jan zo traag doet en tijdrekt.

Hier moest ik om lachen

Puzzelstukjes zoeken on the road

Opdracht 1 ging top, opdracht 2 werd een drama. De opdracht: elke kandidaat moest een route afleggen in hun Jeep en onderweg vragen beantwoorden bij houten paaltjes. Bij die houten paaltjes hingen steeds twee puzzelstukken. De kandidaten moesten steeds één puzzelstuk meenemen die bij het goede antwoord hoorde. Op het einde zou alles dan in elkaar passen en zou er iets staan in het Georgisch. Klinkt allemaal leuk, maar dat ging nogal mis. Zo reed Olcay een paaltje aan, vergat Ruben dat er puzzelstukken op de motorkap lagen en stelde Jan voor om elkaar weer te zoeken terwijl de tijd al bijna voorbij was.

‘Olcay deed sowieso een beetje gek, anders dan normaal. Daardoor ging ik enorm twijfelen of zij niet de mol zou zijn’

Wie was er verdacht hier? Ik vond Ruben het minst verdacht. Misschien komt dat ook omdat ik hem het minst verdenk en ik van overtuigd bent dat hij echt een beetje klunzig is. Eerder lukten sommige dingen hem ook al niet, denk aan de verhuisopdracht waar hij een touw niet los kreeg. Dit keer kreeg hij de motorkap niet open. Wel verdacht: Olcay en Jan. Olcay reed heel bewust een paaltje aan, leek het wel. Ze deed sowieso een beetje gek, vond ik. Anders dan normaal. Daardoor ging ik enorm twijfelen of zij niet de mol zou zijn. Daarover zo meer. Jan was ook opvallend raar aan het doen. Hij stelde voor om elkaar te ontmoeten op het beginpunt waar Art de opdracht had uitgelegd. Heel onhandig, omdat daar geen mensen zijn die de Georgische woorden op de puzzel kunnen uitleggen.

olcay wie is de mol 2018

Extra geld, snel de test maken of een blik werpen op de mol

Na die twee opdrachten keerde de rust een beetje terug. De finalisten gingen lekker iets drinken met elkaar. Heel gezellig natuurlijk. Maar de aflevering was nog niet afgelopen. De test moest nog gemaakt worden. De laatste test nog wel. De beslissende test over wie de winnaar wordt en wie de verliezer. Opdracht 3 en de test werden daarom gecombineerd, en wel op een hele mooie locatie: een kasteel. Art legde uit dat je regelrecht naar de test kon rennen om tijd te besparen, maar dat de kandidaten ondertussen ook geld konden meepikken of een blik op de mol konden werpen.

‘Art legde uit dat je regelrecht naar de test kon rennen om tijd te besparen, maar dat de kandidaten ondertussen ook geld konden meepikken of een blik op de mol konden werpen’

JA. DE MOL ZIEN. Ik zou wel weten wat ik zou doen, maar geen van de finalisten koos ervoor om de mol in de ogen te kijken. Jammer, want ik wilde als kijker echt weten wat er te zien zou zijn. Anyway, de finalisten renden door het prachtige kasteel en de tuinen ervan en maakten allemaal de beslissende test. Een overzichtje:
– Jan: nam geld mee + vulde de test in op Ruben
– Olcay: nam niks mee + vulde de test in op Ruben
– Ruben: nam geld mee + vulde de test in op Jan

wie is de mol 2018 olcay jan ruben

Volgende week is eindelijk de ontknoping

Normaal zou de aflevering natuurlijk al stoppen, maar omdat het de aflevering voor de finale is was er nog een twist. Elke finalist ging naar een hotelkamer en zag Art op een scherm. Flashbacks naar aflevering 1, leuk gedaan van de makers van het programma. Nou, je ziet het al aankomen natuurlijk: Art vertelt aan iedere finalist waarom hij of zij de mol zou kunnen zijn, maar er wordt nog niks bekend gemaakt. Vrij shocking: de finalisten weten zelf ook nog niet wie de mol is, dat horen zij dus ook pas a.s. zaterdag. HOE HEFTIG OM ZO LANG IN ONWETENDHEID TE ZITTEN. Ik zou echt kapot gaan van nieuwsgierigheid, na maanden wachten.

‘Jan doet namelijk alsof hij de fanatieke kandidaat is en neemt steeds de leiding, waardoor hij de touwtjes in handen heeft bij allerlei opdrachten’

Mijn definitieve mol is denk ik Jan. Ik twijfel nog een beetje over Olcay en ik zou het fantastisch vinden als zij het is, maar ik denk toch dat Jan het is. Hij doet namelijk alsof hij de fanatieke kandidaat is en neemt steeds de leiding, waardoor hij de touwtjes in handen heeft bij allerlei opdrachten. Dat is hartstikke handig als mol. Ook vertelde ik vorige week over de test. Iedereen lijkt op Ruben te zitten, maar ondertussen is Jan de echte mol en heeft alleen Ruben hem door. Later deze week vertel ik je nog wat meer over mijn theorieën naar Olcay en Jan als mol. Laat me ook zeker die van jou weten. 🙂

Wie is de mol? Laat het me weten hieronder!

Foto’s: Wie Is De Mol/AVRO TROS