Blogmas 12: Boekentips voor ouders

Vaders, moeders en boeken. De een weet precies wat zijn of haar ouders willen lezen, terwijl de ander geen idee heeft waar ze moeten beginnen. Wij zijn er natuurlijk groot voorstander van om iedereen tijdens de feestdagen een boek cadeau te doen en om die reden gingen we voor jullie de boekhandels af. Dus pak je pen en papier er maar alvast bij, want dit zijn onze cadeautips voor ouders:

Thrillers
Iedereen kent wel ouders die Lee Child lezen. We tippen je daarom onder andere zijn nieuwste boek De wachtpost. Het verscheen in oktober bij Luitingh-Sijthoff en is dus nog niet zo lang uit. Ben je bang dat je ouders deze al gelezen hebben? Dan tippen we ook Het mysterie van kamer 622 van Joël Dicker.

Gewoon voor de leuk (met geheime diepere boodschap)
Voor de ouders die wel van een grapje houden én een voorliefde hebben voor alles Stars Wars, tippen we deze parel: ‘Doe en denk als Darth Vader’ van Gwendal Fossois. Gezien de “Luke, I am your father” denken we wel dat dit boek extra leuk is voor de vaders.

Literair werk
Als het om literaire boeken gaat, tippen we Bewaar de zomer van Alma Mathijssen en natuurlijk Pachinko van Min Jin Lee. Hebben je ouders Pachinko al gelezen en weet je dat ze enthousiast waren? Dan is wellicht Han ook een goede. Dit nieuwe boek van Min Jin Lee verscheen in november bij Meulenhoff.

Fantasy of horror
Toch meer de fantasy of horror kant op? Ga dan voor Echo van Thomas Olde Heuvelt. Zijn nieuwe boek, Orakel verschijnt overigens in januari en is ook leuk om ‘alvast’ te geven. Via oldeheuvelt.nl kun je het boek namelijk al een soort van cadeau doen met kerst. Je krijgt dan alvast een Orakelpostcard die je onder de kerstboom kunt leggen.

Voor de een groter budget
Wanneer je een groter budget hebt, willen we ook de volgende boeken onder je aandacht brengen: De Vikingen: Een nieuw geschiedenis van Neil Price is een goed cadeau voor alle ouders die van geschiedenis houden. Maar vergeet binnen dit genre ook vooral De Bourgondiërs van Bart van Loo niet (sinds kort ook als paperback te koop). In het boek Revolusi interviewde David van Reybrouck in vijf jaar tijd bijna tweehonderd mensen over Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld. De hardcover editie is prachtig, maar de paperback is wel aanzienlijk goedkoper. Tot slot mag Een beloofd land van Barack Obama ook niet op dit lijstje ontbreken.

Vogels
Als allerlaatste tippen we Zo doen vogels dat van Jennifer Ackerman. Het boek gaat over – verrassing – vogels. Volgens de cover is het een nieuwe kijk op het praten, werken, spelen, opvoeden en denken van vogels. Voor alle ouders die er graag op uitgaan en een voorliefde hebben voor alles natuur – en dan natuurlijk vogels in het bijzonder.

Wat zijn jouw boekentips voor ouders?