Blogmas 13: X-mas DIY’s

In de aanloop naar de feestdagen hoef je natuurlijk niet stil te zitten. Er bestaan namelijk ontzettende leuke diy’s die je prima voor de kerstvakantie kunt doen én die je kerst een stuk vrolijker maken. We zetten er vandaag drie voor je op een rijtje.

Dipdye je kerstballen
Elk jaar nieuwe kerstballen kopen is natuurlijk niet aan te raden. Toch kunnen we ons best voorstellen dat je na een paar jaar met dezelfde kerstballen wel een keer iets nieuws wilt. We gingen daarom het internet af en vonden deze gave diy voor je. Het principe is makkelijk: haal je oude kerstballen van zolder, dip ze in verf en laat ze vervolgens ergens hangen om ze te laten drogen. Zorg er wel voor dat ze ergens hangen waar het niet erg is dat er verf kan druppen.

Kaarsen draaien
Wij zien ze overal voorbijkomen: gedraaide kaarsen. Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens kerst, dus wij keken hoe je het zelf kunt doen. Er zijn een heleboel kleine ondernemers die de kaarsen verkopen, dus als je geen zin hebt om ze zelf te maken, raden we je van harte aan om ze bij deze ondernemers te kopen. Toch zelf doen? Dan lees je hier hoe.

Maak je eigen kerstkrans
Deze diy is ontzettend oud, maar nog steeds heel leuk. Winkels als Intratuin en Action hebben vaak alle benodigdheden in huis, maar ook buiten kun je al een hoop vinden. Maak dus een flinke wandeling en stop alles wat je kunt vinden in je eigen kerstkrans. Extra leuk als je daarna een keer thuiskomt en je je eigen krans aan de deur ziet hangen. Je leest hier hoe je er een maakt.

Welke diy’s maak jij dit jaar?