Blogmas 14: Recensie ‘De gastenlijst’ door Lucy Foley

Met haar debuut De jachtpartij veroverde Lucy Foley al menig thriller fan. Met een gigantische lijst aan lovende woorden komt schrijfster Lucy Foley nu met een nieuwe thriller. De gastenlijst belooft weer een briljante psychologische thriller te worden als we de cover mogen geloven. Zou het boek deze woorden waar maken?

In De gastenlijst volgen we de aanloop naar een bruiloft. De bruiloft wordt gevierd op een eiland ver van de kust en verschillende personages die aan de bruiloft deelnemen komen in hoofdstukjes aan het woord. Al snel is er één ding duidelijk, er is iets gebeurd, een ober komt helemaal in paniek de feesttent in en roept dat ze iets gezien heeft: een lichaam. Ik kan natuurlijk niet een gigantische samenvatting hier zetten, want de lol van een thriller ligt in het verrassing effect dus lees hieronder gauw wat ik er van vond.

Waarschijnlijk merk je al dat dit boek weer helemaal geweldig was!

Na het lezen van De jachtpartij was ik al bekend met de schrijfwijze van Lucy Foley. Ze schrijft namelijk vanuit heel veel personages die in hoofdstukken aan het woord komen en tussendoor krijg je dan een hoofdstuk waar je in de toekomst gaat en al leest wat is er is gebeurd. Niet in detail, je weet bijvoorbeeld niet wie of wat of hoe. En dat maakt haar schrijfstijl dan weer interessant als thriller. Je blijft heel erg geboeid het hele verhaal lang en ik bleef me maar afvragen wie of wat het nou zou zijn. Op het einde van het verhaal zit je met het boek op het puntje van je stoel (tenminste dat had ik). Waarschijnlijk merk je al dat dit boek weer helemaal geweldig was!

Wederom een hele sterke thriller die zeker kippenvel op je arm gaat opleveren

Lucy Foley heeft met haar tweede boek De gastenlijst laten zien dat ze het weer weet waar te maken. Wederom een hele sterke thriller die zeker kippenvel op je arm gaat opleveren. Het is een beknopt verhaal, maar dat geeft alle ruimte om voor jezelf uit te zoeken wat jij van deze thriller vindt! En thank me later.