mustreadsboeken-september2016

Deze boeken mag je in de maand september niet missen

Als er weer een nieuwe maand aanbreekt, betekent het ook dat er nieuwe boeken verschijnen. In september komen er veel boeken uit, tijd om wat orde te scheppen in die overdosis aan debuutromans, youngadults en Nederlandse literatuur. Naar deze exemplaren kijken wij het meest uit deze maand.

DEBUUTROMAN | Lefbek – Anke Laterveer
Over de debuutroman Lefbek wordt nu al positief gesproken. En daarom zijn we zeker benieuwd naar dit debuut van Anke Laterveer, die naast schrijfster cabaretier is. Een roman over anders zijn, aldus de cover. En hier gaat het nog meer over: “Lefbek gaat over de social misfit Lise, die normaal wil zijn maar allesbehalve normaal is. Van haar emotioneel afwezige ouders en haar eerste liefde – die niet bepaald prince charming blijkt – tot haar laatste liefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan en tegen de randen van het normale op te botsen.”

FEELGOOD | Door Dik En Dun – Susan Mallery
Een heerlijk feelgood boek waar bij je niet al te veel hoeft na te denken? Dat kunnen ze soms ook wel waarderen. Dit boek van Susan Mallery valt daar zeker onder. Door Dik En Dun gaat over drie vriendinnen die allemaal in een totaal andere fase van hun leven zitten, maar elkaar helpen met alles. Dit zijn de drie personages.

“Nicole Lord, dertig jaar oud, heeft haar eigen pilatesstudio, een zoontje van vijf en een man die zijn baan heeft opgezegd om een filmscript te schrijven. Hij kijkt niet meer om naar het gezin, en zij moet keihard werken om alle rekeningen te kunnen betalen. Durft ze hem de waarheid te vertellen – of riskeert ze daarmee de liefde van haar leven? Shannon Rigg heeft op haar veertigste een goede baan als financieel directeur, maar weinig geluk in de liefde. Mannen vinden haar zakelijke succes intimiderend. Net als ze de moed dreigt op te geven, ontmoet ze Adam, een gescheiden vader van twee kinderen. Ze passen uitstekend bij elkaar, maar Shannon twijfelt… De vijftigjarige Pam Eiland is al lang getrouwd met haar John. Hun kinderen zijn volwassen en hun huwelijk lijkt een beetje ingedut, maar Pam krijgt het voor elkaar om de passie en de humor terug te brengen in hun bestaan. Dan gebeurt er echter iets wat haar hele leven op zijn kop zet!”

septemberboekenMM

LITERATUUR | Lieve – Ronald Giphart
Ronald Giphart schreef boeken zoals Ik Omhels Je Met Duizend Armen en De Blinde Reiziger (en nog heel veel meer). De 23e van aankomende maand komt de roman Lieve van de Nederlandse schrijver uit, een boek over verliefdheid, verlangen en trouw. Een korte samenvatting: “Noah en Lieve zijn het powerkoppel van de Nederlandse filmwereld. Hij als talentvolle, prijswinnende regisseur, zij als spetterende actrice. Lieve is de liefde van Noah’s leven. Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.” Een spannende roman, zo te horen, en daarom staat dit boek zeker op onze to-read lijst.

LITERATUUR | De Laatste Dingen – Jenny Offill
De Laatste Dingen is naast een boek met een mooie cover, ook een boek met een bijzonder verhaal als we de samenvatting mogen geloven! 😉
“Voor de acht jaar oude Grace Davitt is de wereld een wonderbaarlijke plek. Ze gaat niet naar school, maar krijgt les van haar moeder, Anna, vogelkenner en talenwonder. Die heeft een fantasierijke geest, en weet van hun dorpje aan de rand van een meer een sprookjesland te maken, vol geheime talen, monsters en verjaardagsfeestjes voor de aarde. Maar waar ligt de grens tussen fantasierijk en waanzinnig? De vader van Grace is heel anders: een scheikundeleraar met een rationele natuur. Geen wonder dat het huwelijk geen standhoudt. Maar voor Grace betekent dit dat ze moet kiezen tussen beide ouders. Het is het begin van een bijzondere reis, die haar naar alle uithoeken van het land én van haar verbeelding brengt.”

boeken-jenny-han
Bron: noomsinnerbeauty.nl

YOUNG ADULT | PS Ik Hou Nog Steeds Van Je – Jenny Han
Deze maand komt ook het tweede deel uit van de nieuwe reeks van Jenny Han, namelijk PS Ik Hou Nog Steeds Van Je. Over het eerste deel dat je misschien wel kent van naam, Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield, is zoveel goeds gezegd dat we niet meer om de Jenny Han-hype heen kunnen. Ondanks dat het eerste deel ook nog op mijn lijstje staat, zet ik deel twee er vast ook maar op. Benieuwd naar deel 1? Lees dan hier een korte samenvatting. In deel 2 gaat het verhaal over Lara natuurlijk verder, meer daarover lees je hier.

YOUNG ADULT | Wie Is Nou Normaal? – Lisa Williamson
“David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim – zelfs zijn ouders hebben geen idee. Leo komt van een andere school. Er is daar iets gebeurd waar hij niet over wil praten. Maar als Leo het op een dag voor David opneemt en een jongen tegen de grond slaat, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen de twee jongens, die ieder een groot geheim met zich meedragen.”, is de samenvatting van dit boek. Heel bijzonder, want het boek gaat over een jongen die zich meer een meisje voelt. Daar wordt in boeken nog niet veel aandacht aan besteed, vandaar dat deze in het lijstje staat. En omdat we van Young Adult houden, natuurlijk.

Genoeg leuke nieuwe boeken dus. Welke van ons lijstje zou jij willen lezen?

Meer over boeken?
Win het boek: Unplug je Dag
Leesvoer voor de nazomer!
Recensie: Jetset van Marion Pauw
Als De Winter Voorbij Is van Thomas Verbogt

Foto’s via Hebban.nl, noomsinnerbeauty.nl