Boeken waar we naar uitkijken in mei

Nu de boekhandels weer open mogen, kijken we allemaal uit naar de nieuwe boeken die binnenkort uitkomen zodat we bij ons eerstvolgende tripje naar de boekhandel ons mandje weer als vanouds kunnen volladen. Gelukkig voor ons lezers komt er in mei een heleboel moois uit – we zetten onze aanraders alvast voor je op een rijtje!

Hartritme – Bart Chabot
Voor liefhebbers van de Chabotfamilie verschijnt er op 20 mei een nieuw boek getiteld Hartritme, geschreven door Bart Chabot. Volgens de Bezige Bij is dit het vervolg op Chabots eerdere boek Mijn vaders hand, over Chabots jeugdjaren en zijn ruwe opvoeding. Hartritme gaat verder waar Mijn vaders hand eindigde en vertelt het verhaal van Chabots studentenjaren, waar hij bekende figuren als Herman Brood en Jules Deelder ontmoette. Het eerste boek is een absolute aanrader, wij kijken dus ook zeer uit naar deel twee!

Zoek de zon op – Jenny Colgan
Een nieuwe feelgood roman van Jenny Colgan, wie wil dat nou niet? Het gaat dit keer om het tweede deel uit de Happy ever after-serie. Met Café zon en zee en De kleine bakkerij aan het strand heeft Colgan al vele lezersharten veroverd; zij kunnen hun hart ophalen, want Colgans nieuwe roman Zoek de zon op verschijnt op 11 mei bij uitgeverij Luitingh Sijthoff!

Tweede Plaats – Rachel Cusk
Op 6 mei verschijnt daarnaast nog een (hopelijk) goede roman bij de Bezige Bij van de Canadese auteur Rachel Cusk. Cusk werd bekend door haar Contouren-trilogie en bewees daarmee een schrijver te zijn om in de gaten te houden. Dit boek staat los van de Contouren-serie en vertelt een opzichzelfstaand verhaal. Wij zijn benieuwd!

Een film met Sophia – Herman Koch
De nieuwe Herman Koch verschijnt op 3 mei bij Ambo Anthos! Met Herman Koch kan je eigenlijk nooit de mist in gaan, zo bewees zijn laatste roman Finse Dagen maar weer. Waar Finse Dagen een meer autobiografisch getint boek was, suggereert de synopsis van Een film met Sophia dat dit weer een typisch Koch boek à la Zomerhuis met zwembad geworden is, met voldoende spannende wendingen tegen de achtergrond van de “verdorven filmwereld”. Dat belooft veel goeds.

Koninkrijk – Jo Nesbo
Ook thrillerliefhebbers hebben iets om naar uit te kijken in mei: een nieuwe stand alone thriller van de Noorse auteur Jo Nesbo! Het belooft weer een originele whodunnit te worden, met dit keer het tragische verhaal over “twee broers, één vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden”…. Eind mei bij uitgeverij Cargo!