Boncolor vertelt: “Een paar jaar geleden las ik 50 boeken in een jaar. Nu zijn dit er nog maar 5!”

Bonnie (24) woont in Rotterdam en vlogt dagelijks voor haar kanaal Boncolor. Hiernaast is ze dit jaar ambassadeur van Museumnacht010 en heeft ze als doel eindelijk weer eens meer boeken te lezen. “Een paar jaar geleden las ik 50 boeken in een jaar. Nu zijn dit er nog maar 5, echt heel erg!”

Wanneer ik Bonnie vraag naar haar favoriete boeken, weet ik eigenlijk haar antwoord al: Harry Potter. Toch komt ze ook met veel andere boeken die minder bekend zijn bij haar kijkers. Zo is ze gek op de Hunger Games-trilogie, leest ze nog steeds graag boeken van Thea Beckman (Kinderen van Moeder Aarde) en noemt ze Taal is zeg maar echt mijn ding en Niemand hoort hier meer dan jij in haar lijstje favorieten.

“Vroeger las ik bijna een boek per week”

Bonnie heeft altijd van lezen gehouden. “Als kind las ik ontzettend veel en was ik soms wel wekelijks in de bibliotheek te vinden”, vertelt ze.  “Helaas ben ik de afgelopen jaren steeds minder gaan lezen en ik heb me daarom al vaak voorgenomen om weer meer te gaan lezen. Ik vind lezen interessant en ontspannend.”

“Toen ik twintig was nam ik mezelf voor om binnen een jaar 50 boeken te lezen. En dat lukte toen ook gewoon. Daar was ik ook behoorlijk trots op. Ja, dat is bijna een boek per week. Als ik ergens een doel achter zet lukt het meestal wel. Nu lees ik denk ik alleen nog in vakanties – ik denk dat dit zo’n 5 boeken per jaar zijn, echt heel erg vind ik dat! Dat ik nu een stuk minder lees, heeft er ook mee te maken dat ik opeens een heel druk leven heb gekregen.”

Als mede-Harry Potterfan moest ik Bonnie natuurlijk ook even vragen naar haar mening over het laatstverschenen Potter-boek: Harry Potter en het Vervloekte Kind. Bonnie: “Ik vond het heel tof! Ik heb dit boek in no-time uitgelezen. Ik had nooit verwacht dat er nog een boek zou komen. Ondanks dat het niet een echt boek is maar een script, kwamen er onverwachts nog zoveel toffe, nieuwe details naar voren. Zelf dacht ik dat ik inmiddels die hele wereld wel kende, maar met dit boek bleek er nóg meer te zijn!”

“YouTube heeft het film kijken vervangen”

Bonnie stevent met haar kanaal Boncolor op de 20.000 abonnees af. Iets wat ze nooit had durven dromen toen ze zo’n 1,5 jaar geleden begon met het dagelijks filmen van haar leven. Je kunt wel zeggen dat YouTube Bonnie’s leven behoorlijk heeft veranderd. En dit geldt ook voor het aantal films dat ze nog kijkt. “Ik kijk erg veel YouTube-video’s. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom ik minder films kijk. Ik vind het heel leuk om een film te kijken, hoor, maar YouTube is wel lekker makkelijk en snel tussendoor.”

Desalniettemin heeft Bonnie een hoop kijktips voor ons. Zo tipt ze, uiteraard, Harry Potter, maar staan er ook een hoop andere toppers uit binnen- en buitenland op haar lijstje. Zo sprak het Belgische The Broken Circle Breakdown haar erg aan, werd ze geïnspireerd door Blancanieves en tipt ze de films Broken en Dorsvloer vol confetti.

Museumnacht010: hier vind je Bonnie op zaterdagavond 4 maart 2017

Dit jaar werd Bonnie gevraagd als ambassadeur van Museumnacht010. Dit houdt onder andere in dat ze haar tips voor die avond deelt op de website van het evenement. Als je hier benieuwd naar bent, neem dan vooral een kijkje! Ik vroeg haar waar ze zelf te vinden is die avond. “Zelf zal ik waarschijnlijk te vinden zijn bij de Kunsthal en het Natuurhistorisch museum. Dit zijn mijn favoriete musea in Rotterdam.” Ook kun je tijdens deze avond een selfie maken op ‘het Witte Huis’. Iets wat Bonnie zeker niet wil missen. “Het uitzicht over Rotterdam, daar ben ik erg benieuwd naar!”

Meer weten over Bonnie? Je vindt haar via YouTube, maar ook via social media:
1. Twitter @colorbon
2. Facebook @boncoloryoutube
3. Instagram @boncolor