Bookchoice: wat is onze ervaring na 1 maand gebruik?

Iets meer dan een maand geleden werden wij benaderd door Bookchoice, een online dienst waar je iedere maand voor een vaste prijs 8 boeken als e-book en luisterboek krijgt aangeboden. Wij kregen toegang tot de boeken van september en konden zo een maand lang testen wat we van dit nieuwe medium vinden. In dit artikel lees je over onze ervaringen.

Gebruiksgemak

Inloggen gaat makkelijk en een nieuw account is zo gemaakt. De landingspagina van de website toont een simpel overzicht van wat je terugkrijgt voor de maandelijkse bijdrage. Ook zie je direct tot welke boeken je toegang krijgt in de komende maanden. Zo kun je dus goed bepalen of de boeken je aanspreken/je ze het geld waard vindt. Zodra je account geactiveerd is, krijg je toegang tot de selectie boeken van die maand. Ook zie je opnieuw tot welke boeken je de komende maanden toegang krijgt.

Wil je gaan lezen? Dan kan je in je account de e-books & luisterboeken downloaden. En waar dit voor de e-books vrij gemakkelijk gaat – je krijgt een epub-bestand en het downloaden is binnen een paar seconden klaar – is dit wat lastiger met de luisterboeken. Het downloaden hiervan duurt namelijk behoorlijk lang. Ook ontvang je een grote map vol met verschillende bestanden. Voor sommige boeken kreeg ik bijvoorbeeld wel meer dan 90 verschillende onderdelen om te beluisteren. Zelf luister ik luisterboeken het liefst ‘on the go’, dus bijvoorbeeld in de bus of trein, maar ook terwijl ik door het huis loop en bijvoorbeeld de afwas doe. Ik vind het dan dus handig om de bestanden op mijn telefoon te hebben. Dit was soms wat lastig als het om zoveel bestanden en/of MB’s/GB’s gaat.

Aanbod

Zoals gezegd krijg je iedere maand toegang tot een selectie boeken. Het is dus niet zo dat je zelf 8 boeken kunt kiezen, deze zijn namelijk al voor je geselecteerd door Bookchoice. Het is dus goed mogelijk dat wanneer je veel leest je sommige boeken uit de selectie al gelezen hebt. Wat fijn is dat er iedere maand in meerdere genres boeken verschijnen. Zo zit er in ieder geval altijd wel iets tussen dat jouw stijl aanspreekt. Wij hadden deze maand onder andere de keuze uit:

Koude angst – Mads Peder Nordbo
Koude angst is de nieuwe spannende arctische thriller van Mads Peder Nordbo, de auteur van Meisje zonder huid, waarin Matthew op een doofpotaffaire stuit. Tupaarnaq is teruggekeerd naar Nuuk om haar enige vriend, Matthew Cave, te helpen zijn halfzus Arnaq te vinden, die tijdens een weekendtrip naar het verlaten stadje Færingehavn is verdwenen. Wanneer Arnaqs moeder een telefoontje krijgt van een doodsbange Arnaq is het voor iedereen duidelijk dat er een vreselijke misdrijf dreigt plaats te vinden. Matthews vader, Tom, was in zijn jonge jaren op de militaire basis Thule betrokken bij een geheim experiment met dodelijke afloop en werd verdacht van een dubbele moord. De verdwijning van Arnaq blijkt samen te hangen met de oude Thule-zaak. Aan Matthew en Tupaarnaq de taak om Arnaq te redden, zonder nieuwe slachtoffers te maken.

Verknocht – Lisette Jonkman
Na Verkikkerd en Verslingerd van Lisette Jonkman is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht, een heerlijke feelgood waarin ze op een kruispunt in haar leven staat… Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

Moord op de moestuin – Nicolien Mizee
Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daartoe wordt een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

favoriete nederlandse podcasts paula

Eindoordeel

Wij vinden Bookchoice een leuk initiatief. Voor een klein bedrag krijg je als lezer de kans iedere maand nieuwe boeken te ontdekken. Daar komt bij dat je de boeken als zowel e-book als luisterboek ontvangt. Een gouden combinatie, althans voor ons. Esther heeft namelijk een mooie e-reader en Anna houdt ervan om naar verhalen te luisteren. En hoewel er hier en daar nog wat dingen zijn die anders of beter kunnen, vinden we Bookchoice zeker de moeite waard om eens te proberen. Fijn is dat je nu al een paar maanden vooruit kunt zien wat er komen gaat, zodat je goed kunt afwegen in welke maand je je account activeert.

Bookchoice zelf uitproberen?

Dat kan een maand lang gratis. Daarna betaal je een vast bedrag van €3,99 per maand. Ga naar de website voor meer informatie.