bookhaul april 2018 to be read

Bookhaul april & welke boeken ik in mei ga lezen

Waarom ik nooit een bookhaul doe op Must Magazine is me een raadsel. Ik vind het zelf juíst zo leuk om te zien welke boeken andere bloggers gekocht en gekregen hebben. Vanaf vandaag komt daar dus verandering in, ik laat je namelijk mijn bookhaul van april zien en vertel ook meteen welke boeken ik wil gaan lezen in mei. Oké, daar gaan we.

Ik kocht (en kreeg) 14 boeken in april

bookhaul april 2018 to be read

Veertien boeken. Dat is me nogal wat. Ik kocht er namelijk een heleboel zelf, o.a. voor YALfest, maar kreeg ook vier boeken opgestuurd om te recenseren. Al met al is het een behoorlijke stapel geworden deze maand.

Nieuw gekocht

bookhaul april 2018 to be read

Deze vijf nieuwe boeken kocht ik zelf. Een van Sarah Crossan en De 100 van Kass Morgan wilde ik namelijk graag lezen voor YALfest (lees hier mijn verslag over die dag!) Uiteindelijk las ik alleen Een, maar De 100 ga ik ook nog wel eens lezen natuurlijk. Verder lag Liefdesbrieven Aan De Sterren van Ava Dellaira voor slechts vijf euro in de boekhandel. Een mega fijne actie voor een hardcover. Als het goed is, loopt de actie nog steeds en blijft het boek voorlopig vijf euro in alle boekhandels.

‘Ik kon de boekenkraam op YALfest natuurlijk ook moeilijk weerstaan, er lagen namelijk boeken die nét uit waren en die ik nog niet eens had vastgehouden in de boekhandel’

Als laatste kon ik de boekenkraam op YALfest natuurlijk ook moeilijk weerstaan, er lagen namelijk boeken die nét uit waren en die ik nog niet eens had vastgehouden in de boekhandel. Het Dodenhuis van Sarah Pinborough ging daarom mee, ik vond 13 Minuten van haar GEWELDIG – en ook Nieuwe Maan van Sarah Crossan ging mee.

Tweedehands boeken van Koningsdag

bookhaul april 2018 to be read

In mijn speciale blogpost over de boeken die ik kocht op Koningsdag kon je mijn buit al zien, maar hier zijn de boeken dus nogmaals. Ik scoorde best goed op de vrijmarkt en nam deze vier boeken mee naar huis, meestal voor 1 of 2 euro:
– Gezien de feiten – Griet op de Beeck
– De Laatste Liefde Van Mijn Moeder – Dimitri Verhulst
– Het Rosie Effect (Don Tillman #2) – Graeme Simsion
– Je Hebt Wél Iets Te Verbergen – Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis

En.. ik kreeg ook nog een paar boeken

bookhaul april 2018 to be read

Boekblogger zijn is meestal heerlijk, vooral als je boekenpost krijgt. Ik ontving als eerste Allesbehalve Oké van Laura Steven van Uitgeverij Karakter. Mega leuk boek met een geweldige cover. Ik denk dat het nu al een van mijn favoriete boeken van het jaar is. Ook kreeg ik het laatste deel in de Everlife-trilogie, namelijk Eeuwige Leven van Gena Showalter van HarperCollins. Hier lees je mijn recensies over de eerste twee delen in de fantasy trilogie: Eerste Leven en Levensbloed.

‘Ik denk dat Allesbehalve Oké nu al een van mijn favoriete boeken van het jaar is’

Aan het einde van de maand kwamen Samen – Julie Cohen van Uitgeverij De Fontein en Het Eeuwige Leven – Matt Haig van Lebowski binnen. Daarvan komen de recensies nog online, maar ik kan alvast verklappen dat ik erg onder de indruk was van de roman van Matt Haig. Oh ja, en in mijn goodiebag van YALfest zat eerst De Overlevenden. Maar ik ruilde ‘m met iemand voor Meisjes Met Lef – Caroline Paul. Een leuk non-fictie boek, volgens mij! De illustraties beloven veel goeds.

Deze boeken ga ik lezen in mei

bookhaul april 2018 to be read

Ik loop ondertussen ook lekker op schema met mijn reading challenge van 52 boeken dit jaar. Ik probeer mezelf niet al te veel druk op te leggen en gewoon lekker te lezen als ik er zin in heb, en dat gaat tot nu toe best aardig met 27 gelezen boeken op de teller. In mei heb ik me voorgenomen om deze zeven te gaan lezen.

TBR op een rijtje

Veel Liefs, Lara Jean (Lara Jean #3) – Jenny Han | Het laatste deel van Lara Jean. Ik vond Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield wel aardig, maar P.S. Ik Hou Nog Steeds Van Je zelfs beter dan deel 1?! Dus wie weet topt deel 3 alles wel. Ik hoor er hele wisselende verhalen over, dus ik ben echt onwijs benieuwd of dit een 5-sterren boek gaat worden of juist totaal niet.
Het Probleem Met Voor Altijd – Jennifer L. Armentrout | Na Nooit Meer van Colleen Hoover ben ik wel in de mood om meer New Adult te proberen, tijd dus voor mijn eerste Jennifer L. Armentrout. Ik kreeg dit boek overigens van Uitgeverij Z&K.

het probleem met voor altijd Jennifer L. Armentrout new adult

Meisjes Met Lef – Caroline Paul | Het non-fictie boek uit de goodiebag van YALfest. Lekker dun, perfect voor tussendoor en als ik lekker in de zon zit in de tuin en zin heb om kortere stukjes te lezen dan een hele roman.
Samen – Julie Cohen | Kreeg ik opgestuurd van De Fontein. Dit klonk als een fijne feelgood roman, en daar heb ik ook wel weer eens zin in. Vroeger las ik dat om de haverklap, nu veel minder.

Het Eeuwige Leven – Matt Haig | Ook een recensie-boek. Stiekem heb ik dit boek nét uit terwijl ik dit typ. En psst: het is prachtig. Recensie komt eraan.
– Eeuwige Leven – Gena Showalter (Everlife #3) | Zin in dit laatste deel van de Everlife-trilogie. Hopelijk vlamt dit boek de pan uit, want ik heb wel zin in een bloedstollend slotdeel.
Het Dodenhuis – Sarah Pinborough | Ik twijfel over alles, maar over dit boek twijfelde ik geen moment toen ik het bij de boekenkraam op YALfest zag liggen. Dit heb ik gewoon nodig in mijn leven en ik hoop van harte dat het net zo tof is als 13 Minuten. Bovendien is een thriller deze maand ook wel goed voor de balans, want ik heb behoorlijk wat feelgood op mijn stapel liggen.

Vond je dit leuk om te lezen en moet dit iets maandelijks worden op Must Magazine? Laat het me dan zeker even weten. En: welke boeken wil jij eigenlijk gaan lezen in mei?