bookhaul-maart-2017

Deze boeken kocht of kreeg ik in maart

Maart was echt een heftige maand qua boeken kopen en opgestuurd krijgen. Ik kocht namelijk best veel (vooral op Het Boekenfestijn, maar het was ook nog Boekenweek), ontving een paar boeken van HarperCollins en kreeg een boek dat ik al lang wilde lezen. Benieuwd? Kijk mee naar deze bookhaul van afgelopen maand!

#1 – Becky Albertalli – Simon vs. De Verwachtingen Van De Rest Van De Wereld
Bij het Boekenfestijn in Leeuwarden vond ik gelukkig ook een tafel vol met Young Adult. Daar was ik al blij mee, maar toen ik dit boek van Becky Albertalli zag liggen was ik helemaal blij. Dit ‘Simon-boek’ stond al een tijdje op mijn To Be Read-lijst, omdat ik er alleen maar positieve recensies over had gelezen. En nu was ‘ie maar 10 euro – dus je begrijpt, dit kon ik niet laten liggen. 😉

Hier gaat het over: “Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?”

#2 – Julie Buxbaum – Vertel Me Drie Dingen
Ook op de YA-tafel op Het Boekenfestijn: Vertel Me Drie Dingen van Julie Buxbaum. Mooie cover, goed verhaal en een vriendin was er al positief over: genoeg redenen om ‘m mee te nemen. En eh, het was het laatste exemplaar dat er nog lag! Dus ik graaide het boek bijna mee, ha!

Hier gaat het over: “Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?”

julie buxbaum - vertel me drie dingen

#3 – Annejet van der Zijl – De Amerikaanse Prinses
Dit boek kocht ik eigenlijk voor mijn moeder, maar ik ben zelf ook benieuwd naar De Amerikaanse Prinses. Het is non-fictie en dat vind ik onwijs interessant. Bovendien is het dan lastig om het verhaal spannend te blijven houden, omdat je niet zomaar extra spannende gebeurtenissen erbij kunt verzinnen. Ik denk dat het bij dit boek wel goed zit, gezien de recensies en gezien de schrijfster – Annejet van der Zijl kan dat altijd fantastisch.

“Het is non-fictie en dat vind ik onwijs interessant”

Hier gaat het over: “De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.”

#4 – Gena Showalter – Eerste Leven
Oh my god, mag ik even een moment voor dit boek? Ik keek al een hele tijd uit naar Eerste Leven, omdat dit zo’n origineel sci-fi verhaal is. En zoals je weet, hou ik wel van sci-fi YA-boeken. Dus HarperCollins stuurde ‘m op en ik begon meteen met lezen (binnenkort recensie!). Oh ja: Gena Showalter ken je waarschijnlijk als schrijfster van de Alice In Zombieland-boeken, dit is dus een nieuwe trilogie. <3 En hier lees je alvast een voorproefje als je benieuwd bent.

Hier gaat het over: “In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood… Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd…”

#5 – Jacques Vriens – Achtste Groepers Huilen Niet
Door de Geef Mij Maar Een Boek-actie was dit boek maar twee euro. Geen geld, dus daarom wilde ik dit leuke jeugdboek wel in mijn kast hebben staan. Ik heb de film al eerder gezien, maar ben ook benieuwd hoe het boek is.

Hier gaat het over: “In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.”

bookhaul-maart-2017

#6 – Herman Koch – Makkelijk Leven (Boekenweekgeschenk)
Vanwege de Boekenweek kreeg ik natuurlijk het Boekenweekgeschenk, dit keer geschreven door Herman Koch. Ik zag op Goodreads niet al te beste recensies (1 tot 2 sterren!), dus ik ben een beetje kritisch, maar we’ll see. Een mooi dun boekje in ieder geval.

Hier gaat het over: “Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken. Tom leidt een uiterst comfortabel leven; hij is gelukkig getrouwd met Julia en heeft twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen?”

#7 – A.J. Betts – Zac & Mia
Het laatste boek dat ik op Het Boekenfestijn kocht is Zac & Mia. Ik kende dit verhaal niet zo goed, maar nam het boek voor een goede prijs toch mee. Het schijnt in ieder geval een verdrietig verhaal te zijn, een soort Fault In Our Stars.

“Een soort Fault In Our Stars

Hier gaat het over: “De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje – en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.”

#8 – Corinne Duyvis – Op De Rand Van Het Niets
Bij HarperCollins kwam er nog meer sci-fi uit, namelijk dit boek van Corinne Duyvis. Ik schreef er deze recensie over.

#9 en #10 – Jenny Han – Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield & P.S. Ik Hou Nog Steeds Van Je
Ik vergat bijna dat ik deze maand ook twee boeken van Jenny Han bemachtigde. Ik kocht ze namelijk van iemand over voor een hele goede prijs. Zo fijn, omdat ik ze al heel lang wilde hebben maar steeds twijfelde toen ik in de boekhandel stond. Nu heb ik ze, en ze staan fantastisch in mijn kast. En ik wil ze heel snel gaan lezen! 😀 Overigens schreef Laurine een recensie over het tweede deel.

Hier gaat het eerste deel over: “Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.”

Zo, dat was deze mega lange blogpost. Welk boek moet ik volgens jou als eerste gaan lezen?