Vierde editie Bookstore Day Nederland op 12 september

12 september 2020 is het zover. De vierde editie van Bookstore Day Nederland gaat van start. Dat vraagt om een lijstje met mooie boekhandels in Nederland. Wie weet heb je tijd (en zin) om één van de winkels een bezoek te brengen.

1. Dominicanen – Maastricht

Ben je een groots boekliefhebber? Dan weet je natuurlijk allang van het bestaan van deze prachtige boekhandel af. Desalniettemin kan deze winkel niet ontbreken in dit lijstje en vandaar dat we het nogmaals noemen: ga deze winkel bezoeken! Wij beloven: hier krijg je geen spijt van. Bovendien is een bezoekje aan Maastricht nooit verkeerd, we schreven eerder al eens over onze tips in deze gezellige stad: Mijn favoriete plekjes in Maastricht.

2. Waanders in de Broeren – Zwolle

Woon je dichter bij Zwolle dan Maastricht, maar wil je toch een mooie boekhandel bezoeken? Ga dan naar Waanders in de Broeren, want die komt dicht in de buurt bij de sfeer in Dominicanen. En hè, als je er toch bent: vlak naast de kerk kun je heerlijk zitten bij De Gillende Keukenmeiden.

3. De Vries van Stockum – Haarlem

Naast de mooie kerken in Maastricht en Zwolle willen we ook graag nog dit gezellige exemplaar in Haarlem met jullie delen. Dit oude karakteristieke pand zit vol knusse gangetjes, stenen bogen, trappetjes en verborgen ruimtes om te ontdekken.

Wil je meer weten over Bookstore Day of de acties die boekhandels bij jou in de buurt organiseren deze dag? Neem dan een kijkje op bookstoreday.nl