Bowls of Goodness van Nina Olsson is een absolute must-have voor iedereen die minder vlees probeert te eten

Afgelopen maand verscheen bij Luitingh Sijthoff het kookboek Bowls of Goodness van Nina Olsson. Een boek vol heerlijke én vegetarische gerechten. En laat ik nu net de challenge met mijn vriend zijn aangegaan om minder vlees te eten. Kortom, dit was het perfecte moment om een paar lekkere gerechten uit het boek uit te proberen.

Nina Olsson kun je kennen van haar blog Nourish Atelier. Deze bekende blogger komt uit Zweden, maar woont inmiddels in Amsterdam. Het eten uit een kom beschouwt ze als een symbool voor gezond en mindful eten. En laat ik nu net gek zijn op kommetjes. Ik vind mijn eten gewoon lekkerder wanneer ik het uit een schaaltje eet. Waarom precies weet ik zelf ook niet. Met de recepten uit dit boek weet ik een ding zeker: ik kan van alles zo veel eten als ik zelf wil, want alle recepten zijn bijzonder verantwoord. Ook biedt Nina tal van opties voor mensen die gebonden zijn aan een veganistische of glutenvrije leefstijl. En laat ik nu net iemand zijn die ook niet teveel zuivel en gluten binnen mag krijgen op een dag.

Het recept: Taboulé met feta en granaatappel (aangepast)

Voor dit artikel kookte ik de taboulé met feta en granaatappel. De gierst heb ik vervangen door rijst. Ik had dit toevallig nog in huis en vind dit stiekem net iets lekkerder. Verder liet ik wat kruiden weg en deed ik alles in net wat kleinere porties, omdat ik vanwege mijn studentenbestaan niet meer nodig heb dan een eenpersoonsportie en simpelweg geen kapitaal heb om eeuwig kruiderij te kopen. Voor het gerecht op de foto gebruikte ik tomaatjes, feta, rijst, granaatappel, munt en peterselie. Dit maakte ik af met een dressing van olijfolie, honing, citroensap en peper. Heerlijk genoten heb ik ervan. En hoewel het niet 100% overeenkomt met het recept wat Nina omschrijft, denk ik dat ik toch aardig in de buurt kan en met zekerheid kan zeggen dat dit een heerlijk gerecht is. Ook over de andere recepten in dit boek ben ik zeer te spreken.

Nina Olsson deelt in haar boek gerechten voor het ontbijt, soepen, salades, heerlijke lunch- en avondmaaltijden, bijzondere bijgerechten en ten slotte zoete hapjes. Bij elk recept staat vermeld of het gerecht veganistisch en/of glutenvrij is. Wanneer dit niet zo is, worden er vaak tips en alternatieven gedeeld. Op deze manier zijn de recepten voor bijna elk dieet geschikt en kun je heerlijk genieten. Voor iedereen die graag minder vlees wil eten, maar niet helemaal weet hoe, zal ik dit boek zeker aanraden. Ik heb er in ieder geval al veel aan gehad. Het is een enorme bron van inspiratie!

Bowls of Goodness kost €20,- (wat naar mijn mening absoluut niet duur is voor een kookboek!) en is hier te bestellen.

*dit boek kreeg ik opgestuurd als recensie-exemplaar van de uitgeverij