mijn bullet journal januari 2018

Mijn Bullet Journal: Januari 2018

Ik wil al een hele tijd een blogpost over mijn bullet journal schrijven. Vandaag is het eindelijk zo ver. Het leek me namelijk het leukst om aan het einde van de maand mijn bullet journal aan jullie te laten zien. Zo kun je duidelijk zien wat voor overzichten ik heb gemaakt de gehele maand, wat ik heb getekend en welke spreads wel en niet werkten voor mij. Hopelijk doe je zo wat inspiratie op voor je eigen journal! Dit was in ieder geval mijn journal deze maand, met een beetje een Alice In Wonderland-thema.

Wat voor materialen ik gebruik

Bullet Journal van MUS
Micron pennen: 005, 01, 02, 03, 05 en 08
Stickers, vooral van van AliExpress deze maand
Waterverf
De meeste plaatjes die ik gebruik knip ik uit tijdschriften of print ik uit. Hier kun je me trouwens volgen op Pinterest, mocht je dat leuk vinden!

MUS mijn bullet journal januari 2018

Alice In Wonderland-thema & hoe ik mijn bullet journal gebruik

Ik begon dit jaar meteen met een nieuw journal, omdat mijn oude van MUS zo goed als vol was. Nieuw jaar, nieuw bullet journal dus. Met een overload aan nieuwe ideeën begon ik met met de eerste paar pagina’s (een about me-pagina, een boektracker etc) en kwam ik even later bij de eerste pagina van januari. Ik wilde graag een Alice In Wonderland-thema doen voor januari. Dat lukte best wel goed, ik ben vooral heel blij met de beginpagina en het maandelijkse overzicht daarna.

’Hoewel ik een thema heel leuk vind in een bullet journal, merkte ik dat het voor mij niet goed werkte’

Hoewel ik een thema heel leuk vind in een bullet journal, merkte ik dat het voor mij niet goed werkte. Na een week had ik er niet zo’n zin meer in, wilde ik liever andere kleuren gebruiken en was ik dus een beetje klaar met het hele thema. Ik hou er meer van om elke week iets anders te doen. Maar goed, de rest van de maand hield ik mijn journal meer in een soort droomthema. Past ook wel goed bij Alice, vond ik. En uiteindelijk ben ik daar ook wel tevreden mee! 🙂 Volgende keer geen thema meer dus, maar wel dezelfde soort weekly’s. Ik gebruik mijn bullet journal vooral als een soort dagboek, dus weekly’s werken voor mij perfect (vooral de wekelijkse spreads die ik op twee pagina’s maak, vind ik erg fijn.)

De hele maand januari in mijn bullet journal

mijn bullet journal januari 2018

Als eerste ging ik met de beginpagina aan de slag in Alice In Wonderland-thema. Eerst met potlood, daarna overtrekken met een Micron-pen en vervolgens alles verven met aquarel. Een hele klus, maar ik vond het heel leuk om te doen en ben echt blij met hoe het is geworden.

mijn bullet journal januari 2018

Ik had best veel water gebruikt, dus op de achterkant van de eerste Alice-pagina plakte ik een stevig aquarelpapier (links). Op dat papier tekende ik de Hartenkoningin en daaronder maakte ik nog even een kalender. Aan de rechterkant maakte ik een handig overzicht met belangrijke data en afspraken en ook een kadertje voor blogideas en een om mooie momenten op te schrijven.

mijn bullet journal januari 2018

Een groot overzicht van de maand vind ik ook handig om te gebruiken. Ik schrijf er de belangrijkste dingen in, denk aan verjaardagen of afspraken. Aan de rechterkant besloot ik dit keer een overzicht van blogposts te maken. Dat doe ik sowieso maandelijks zodat ik goed weet wanneer wat online komt.

mijn bullet journal januari 2018

Hier was ik ook nog helemaal blij met mijn Alice-thema. Bovenaan de pagina tekende ik wat typische dingen uit het bekende boek; zoals een drankje waar je kleiner van wordt en een zakhorloge. En Alice herself, natuurlijk.

mijn bullet journal januari 2018

Ik maak ook altijd een habittracker en een moodtracker. Links zie je mijn habittracker, met dingen zoals ‘haar wassen’, ‘lezen’ en ‘wandelen.’ Toch gebruikte ik de trackers veel minder dan vorig jaar, dus ik denk dat ik ze volgende maand niet ga maken. Ik ben er een beetje klaar mee, eigenlijk.. haha. Rechts dus een moodtracker, daarin kan je bijhouden hoe je je op een dag voelde. Ik deed dat dit keer in de vorm van een hoed met 31 vakjes (Alice-stijl), maar je kan het in iedere andere vorm bijhouden. Ik vind een moodtracker toch best lastig merk ik, omdat ik 100 emoties op een dag heb en nooit 1 kan kiezen. Lol.

mijn bullet journal januari 2018

Nog een stukje habittracker. Ik hield ook bij of ik buiten was geweest op een dag, maar de eerste paar dagen van januari was ik ziek en kon ik die niet afvinken. Stom.

mijn bullet journal januari 2018

Voila. Mijn eerste wekelijkse spread van de maand. Ik gebruikte washi-tape met konijntjes om in het Alice In Wonderland-thema te blijven. Verder hield ik de pagina vrij simpel – roze en groen zijn hier de hoofdkleuren. De plaatjes heb ik allemaal uit tijdschriften geknipt, vooral uit Flow. En ik vond zelfs nog een quote uit Alice In Wonderland, dus die plakte ik ook rechtsonder op de pagina.

mijn bullet journal januari 2018

En de tweede weekly! Maar nu een beetje anders. Op de eerste pagina maakte ik nog een grappig iets: ‘elke dag een nieuw woord.’ Hier schreef ik moeilijke woorden op met daarachter de betekenis. Toch interessant om zo meer Nederlandse woorden te leren kennen. Rechts begon dus de tweede weekly, met de eerste drie dagen. Ik vind dit ook wel een fijne lay-out.

mijn bullet journal januari 2018

De tweede weekly loopt dus door op de volgende pagina. Zo heb je voor vier dagen lekker veel ruimte. Als je veel te doen hebt of gewoon zin hebt om uitgebreid je dag bij te houden, is dit ideaal. 🙂

mijn bullet journal januari 2018

Roosjes aan de bovenkant. Ik gebruikte ook stickers met cijfers erop, die had ik met kerst gekocht.

mijn bullet journal januari 2018

Wie Is De Mol wilde ik ook graag bijhouden in mijn journal, dus maakte ik een heel overzicht. Van kandidaten tot een stukje met de namen van de afleveringen.

mijn bullet journal januari 2018

Nog meer Wie Is De Mol! Ik schrijf elke aflevering op hoe de opdrachten heten en hoe het een beetje gaat verder.

mijn bullet journal januari 2018

De derde weekly alweer. Hier was ik echt klaar met het Alice In Wonderland-thema en wilde ik alles omgooien. Ik hield het uiteindelijk op een dromerig thema, dat ook wel weer bij Alice past. En deze weekly lukte best goed. Niet helemaal tevreden, maar best schattig met al dat roze en paars. Die kleuren gebruik ik niet mega vaak.

mijn bullet journal januari 2018

Weekly 4! Ook in droomthema. Ik vind de maanstickers die ik ooit op AliExpress kocht zo vet, die plakte ik daarom linksboven. Voor de rest vind ik deze pagina niet mijn mooiste ooit, maar de weekly werkte wel prima verder. Ik kon alles makkelijk bijhouden en maakte nog wat to-do vakjes.

mijn bullet journal januari 2018

Hier zie je nog even de plaatjes linksboven. Het meisje met de rozenkrans is ook een sticker en komt wederom van AliExpress. Maar vraag me niet bij welke verkoper ik die ook alweer kocht..

mijn bullet journal januari 2018

De laatste drie dagen van de maand dan. Ik vond een heel gek plaatje bij een horoscooppagina in een tijdschrift en plakte dat links op, samen met een kleurenpalet van de bouwmarkt – haha. Niet zo heel denderend, maar nog wel een beetje in thema.

Dit was mijn bullet journal van januari 2018. Ik hoop dat je het leuk vond om eens mee te kijken. Laat me zeker weten of je dit elke maand wilt zien!