evenementen zomer

Dit zijn de leukste culturele uitjes in september 2016

September is perfect om lekker ‘na te zomeren’. En hoe kan dat beter dan door het bezoeken van de leukste uitjes & events. Wij zetten onze favorieten op een rij.

MUST-SEE: Openluchtbioscoop Groningen.

Al meteen het eerste weekend van september (2, 3 en 4 september) kun je in Groningen onder de sterren genieten van de fijnste films. Voor drie avonden wordt het terrein rondom de Oude Suikerfabriek omgebouwd tot een heuse openluchtbioscoop. Het hele programma vind je hier. Ik heb mijn favoriete filmavond al gekozen (zondagavond met Me, Earl & The Dying Girl).

MUST-DO: Kick-Off: Free Admission for Students, Groninger Museum

Vanaf 1 september mogen scholieren en studenten eindelijk gratis het Groninger Museum in. Om dit te vieren organiseert het museum vandaag nog een echte kick-off party. Tussen 15.00 en 18.00 geniet je van de leukste muziek, drankjes & exclusieve rondleidingen door het museum. Meld je aan via deze pagina. Zeker een bezoekje waard.

MUST-DANCE: ACDJ: Dansen op de soundtrack van je favoriete boeken

Wat later in de maand kun je in de Tolhuistuin in Amsterdam op 23 september heerlijk losgaan op het literaire dansfeest ACDJ. Wat je volgens de organisatie kunt verwachten? Nou dit bijvoorbeeld: ‘auteurs die plaatjes komen draaien, muziek geinspireerd op boeken, muzikale referenties uit boeken en speciale aandacht voor Haruki Murakami en Nick Hornby’. Klinkt als pure perfectie.

evenementen zomer

MUST-GO: Nederlands Theater Festival, Amsterdam

Wie van theater houdt, is deze maand vast erg blij. In Amsterdam vindt namelijk het Nederlands Theater Festival plaats. Tussen 1 en 11 september geniet je van de beste voorstellingen van het moment en kun je als bezoeker eindeloos veel events bijwonen. Denk aan prijsuitreikingen (bv. voor de beste acteurs van Nederland), exclusieve feesten, debatten en spraakmakende toespraken. Een echte aanrader voor alle theaterliefhebbers in Nederland.

LAST CHANCE: Zomerjurkjes, Paleis Het Loo, Apeldoorn.

Wie de zomertentoonstelling van Paleis Het Loo in Apeldoorn nog wil zien, moet snel zijn. De tentoonstelling Zomerjurkjes is namelijk alleen dit weekend (2, 3 en 4 september) nog te zien. Deze expositie vertelt het verhaal van de prinsesjes Wilhelmina & Juliana. Hoe brachten zij hun zomers op Het Loo door? Veertien zomerjurkjes laten het zien.