best gelezen blogposts van 2017 anna paula esther

Dagboek van de week: Anna

Lief dagboek,

Lieve lezers,

Het is zover. Vandaag krijgen jullie een exclusief kijkje in mijn week. Afgelopen week was behoorlijk vol met feestjes en uitjes. Uiteraard heb ik ook genoeg weken die gewoon bestaan uit studeren en bibliotheken. Voor nu: geniet van mijn heerlijke en feestelijke week!

Maandag 4 december

Maandag was een rustig dagje. Dat wil zeggen: ik had geen afspraken en werkte thuis. Ik was dat weekend lekker naar mijn ouders gegaan en besloot maandag ook nog een dagje te blijven. Ik had geen betere keus kunnen maken en heb heerlijk van de rust genoten.

Dinsdag 5 december

Dinsdag zijn áltijd druk! Colleges, vergaderingen en meestal ‘s avonds ook nog een borrel of iets in die trant. Dit jaar bestond 5 december uit veel gezelligheid met mijn bestuur. Als vereniging hebben wij twee keer per week een ‘Open Hour’, dat houdt in dat leden langs kunnen komen om vragen te stellen of gewoon voor de gezelligheid. Vandaag hadden we een speciaal Open Hour, met het thema Sinterklaas en kilo’s pepernoten (zie hieronder).

Die avond vierden we met z’n vieren Sinterklaas. We gingen uit eten bij Het Pakhuis in Groningen en aten kaasfondue. We hadden lootjes getrokken, gedichten geschreven en ontzettend veel leuke cadeaus gekocht.

Woensdag 6 december

Woensdag was het eerst tijd voor wat studiewerk. Ik ging bezig met mijn scriptie en had wat colleges. ‘s Avonds was het tijd voor onze maandelijkse borrel, die dit keer in het teken van kerst stond! We hebben de hele avond (en nacht) kerstmuziek gedraaid en iedereen had een lekkere foute kersttrui aan. Het was ontzettend gezellig.

Donderdag 7 december

Donderdag ging het feest gewoon door, want Esther en Paula kwamen langs. Omdat ik het de hele week behoorlijk druk had, ben ik die ochtend nog snel de stad in gegaan om de laatste cadeautjes te kopen. Toen we die middag alledrie onze cadeaus op tafel legden, leek het wel alsof we met z’n tienen Sinterklaas gingen vieren. We hebben elkaar flink verwend, kan ik wel zeggen. Na heel veel thee en heel veel cadeautjes uitpakken, hebben we in de stad warme chocolademelk gedronken met een taartje. Hierna hebben we de net geopende Stradivarius in de Herestraat bezocht (wauw! echt wauw!). Toen we terugkwamen was het tijd voor een heuse fotoshoot. Na ongeveer 80 foto’s kwam de volgende foto er als winner uit.

Vrijdag 8 december

Vrijdag was een wat rustiger dagje. Ik had nog een college en nam de rest van de middag vrij. In de avond kwamen Yke en Claire bij me eten en maakten we een heerlijke winterse stamppot van zoete aardappel, andijvie en spekjes. Daarna hebben we de hele avond voor de tv gezeten.

Zaterdag 9 december

Tijd voor de UB! Vanwege al mijn feestjes de afgelopen week, was het hoog tijd om al mijn werk bij te werken. Ik ging samen met Esther naar de Universiteitsbibliotheek en we werkten van 10 tot 17 aan onze scriptie en andere vakken. Vanuit de bieb keken we uit op het mooie universiteitsgebouw terwijl het begon te sneeuwen. Heel even waanden we ons in Hogwarts.

Zondag 10 december

Zondag stond in het teken van The Crown. Ik heb dit weekend het hele tweede seizoen gekeken en ben ook begonnen aan een artikel over de serie. Dit artikel zal komende maand verschijnen. Iets om naar uit te kijken dus. In de avond bezocht ik een ontzettend goede voorstelling in het Grand Theatre (Beyond Beyond van CIRCA).