nieuwe boeken waar we naar uitkijken november 2018

De boeken waar we naar uitkijken in november

Nieuwe maand, tien nieuwe boeken waar we naar uitkijken. Dit keer met een YA waarvoor ik gillend voor naar de boekhandel zou rennen, een klassieker in een nieuw jasje, toffe thrillers en nog veel meer. Laten we beginnen.

door Paula

Tijdbom – Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau kennen we van Nodig en De Test-trilogie. Allebei spannende boeken die een futuristisch tintje hebben en wat lijken op boeken als The Hunger Games en Divergent. Helemaal mijn ding, maar toch heb ik nog niet eerder een boek van haar gelezen. Haar nieuwe boek is compleet iets anders, maar staat ook op mijn lijstje. Tijdbom deed me erg denken aan 54 Minuten van Marieke Nijkamp, omdat het ook over een levensbedreigende situatie gaat in een school. Toch ben ik wel benieuwd, omdat het het onderwerp actueel is en ik me afvraag hoe Joelle dit allemaal beschrijft. Ik hoop op een realistisch verhaal met meerdere perspectieven, vriendschap en plottwists.

‘Ik hoop op een realistisch verhaal met meerdere perspectieven, vriendschap en plottwists’

Een groepje leerlingen dat vastzit op hun school nadat er een bom is ontploft, moet alles op alles zetten om te overleven én erachter komen wie van hen deze aanslag heeft gepleegd.

Diana, Frankie, Tad, Cas, Z en Rashid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe nu ze samen in deze lastige en vooral beangstigende situatie beland zijn. Wanneer ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, moeten ze snel beslissen of ze zich tegen elkaar keren of samen proberen het er levens vanaf te brengen, terwijl er nog meer bommen ontploffen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zwarte druk te staan en dreigt te verpulveren.

De Notenkraker – E.T.A. Hofmann

Van klassiekers in een nieuw jasje worden we bijna altijd gelukkig. De Notenkraker was al eerder verschenen bij BlossomBooks (ook ontzettend mooi), maar nu komt Uitgeverij Rainbow ook met een eigen editie. En ook die is prachtig! Volgens ons een perfect boek om te lezen tijdens kerst of om cadeau te doen met de feestdagen. Bij mij staat ‘ie in ieder geval op het verlanglijstje. Ik kan niet wachten om het te gaan lezen. Ook kijk ik uit naar de Disney-film die vanaf november in de bioscoop draait.

‘De Notenkraker staat op mijn verlanglijstje voor kerst’

Het verhaal van De notenkraker is onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Niet alleen begint het verhaal op vierentwintig december, maar het sprookje was ook inspiratie voor Tsjaikovski’s wereldberoemde ballet dat vrijwel elke Kerst op televisie wordt uitgezonden. Dit jaar draait een grote Disneyproductie in de bioscopen. De hoogste tijd om deze kerstklassieker onder de boom te leggen en te lezen, een prachtig sprookje zal tot leven komen.

nieuwe boeken waar we naar uitkijken november 2018

Agathe – Anne Cathrine Bomann

Een wat literairder boek dat op mijn lijstje staat deze maand is Agathe van Anne Cathrine Bomann. Het verhaal speelt zich af in Parijs, wat al een pluspunt is, maar de flaptekst fascineerde mij ook meteen. Ik weet niet zo goed waarom, misschien omdat het gaat over dat het nooit te laat is om je leven te veranderen en om dingen op een andere manier te bekijken. Dat vond ik in ieder geval al een hele mooie boodschap. Tel daar het decor van Parijs bij op, en ik ben verkocht. We zullen zien of het de verwachtingen waar maakt.

‘De flaptekst fascineerde mij meteen én het verhaal speelt zich af in het prachtige Parijs’

Een psychiater in Parijs staat op het punt om met pensioen te gaan. Hij telt de maanden af. Tot zijn grote ergernis heeft zijn secretaresse nog een nieuwe patiënte aangenomen. Een Duitse vrouw die Agathe heet. Maar juist deze Agathe houdt hem een spiegel voor en hij raakt door haar gefascineerd. Dan neemt zijn secretaresse ook nog verlof op vanwege persoonlijke omstandigheden en wordt de psychiater geconfronteerd met zijn eigen zwakke plekken. Is het te laat voor deze 71-jarige om zijn bestaan in een nieuw licht te zien?

Bestemd voor mij – Chantal van Gastel

Op dit moment ben ik helemaal into kerstboeken. Zo ben ik begonnen in Een Onverwachte Kerst van Nathalie Cox, waarmee er een blogtour komt deze maand, en ligt Een Dag In December van Josie Silver nog op me te wachten. Een ander heerlijk winters – misschien ook tikje kerstig – boek waar ik naar uitkijk is Bestemd Voor Mij van Chantal van Gastel. Ik heb letterlijk ieder boek van Chantal gelezen, dus deze heerlijke feelgood moet ik ook hebben. Hoewel ik Zonder Jou, de psychologische thriller die Chantal samen met haar zus Priscilla schreef, ook goed vond, ben ik stiekem wel erg blij dat er nu weer een good old feelgood van Chantal verschijnt.

‘Ik heb letterlijk ieder boek van Chantal gelezen, dus deze heerlijke feelgood moet ik ook hebben’

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

chantal-en-priscilla-van-gastel-zonder-jou
Paula met Priscilla en Chantal van Gastel

De dag van Eden – Liz Flanagan

Bij Uitgeverij Gottmer verschijnen altijd YA-boeken met zulke mooie en belangrijke onderwerpen. De Dag Van Eden gaat ongetwijfeld ook zo’n boek worden dat ik mooi vind, net als bijvoorbeeld De Liefdesbrieven Van Abelard & Lily. Deze nieuwe literaire YA-thriller gaat onder andere over rouwverwerking en zinloos geweld. Ontzettend belangrijk dat daar aandacht aan wordt besteed. In dit boek gaat Jess op zoek naar haar vriendin Eden, die niet op school is gekomen. Vervolgens ontdekt ze allelei geheimen en komt ze er (denk ik) achter wat er precies is gebeurd. Hoog op mijn lijstje dus, dit boek.

‘Deze nieuwe literaire YA-thriller gaat onder andere over rouwverwerking en zinloos geweld’

Als Eden op een dag niet op school aankomt, zet haar beste vriendin Jess alles op alles om haar te vinden. Niet lang geleden heeft Eden háár leven gered – nu moet zij hetzelfde doen. Jess vecht zich een weg door haar herinneringen, wanhopig op zoek naar een aanwijzing die haar naar Eden kan leiden. Maar door terug te blikken komen zorgvuldig begraven geheimen weer aan het licht…

Ontsnapt aan de dood – Engelina Fenn

Esther is deze maand erg enthousiast over Ontsnapt Aan De Dood, het debuut van Engelina Fenn. Deze thriller speelt zich af in het criminele circuit, gaat over drugs en andere gruwelijke zaken waar je zelf liever niet in terecht wilt komen. Wat het allemaal extra interessant maakt, is dat schrijfster Engelina Fenn uit eigen ervaring schrijft. Het boek is dus deels echt gebeurd. Wij zijn benieuwd, want: hoe kom je in het criminele circuit terecht en

‘Extra interessant: de schrijfster vertelt uit eigen ervaring’

Hoofdpersoon Monica raakt onverwachts verzeild in het criminele circuit en komt in aanraking met drugs. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Weet ze zich hieruit los te maken en te overleven?

Ontsnapt aan de dood is een aangrijpend debuut waarin het maken van de juiste keuze een belangrijke rol speelt. Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit zijn bijna wekelijks in het nieuws, en dit boek laat die rauwe kant van onze samenleving zien.

De liefdesbrieven van Abelard en Lily
De Liefdesbrieven Van Abelard & Lily is een ander boek van Uitgeverij Gottmer waar ik positief over was.

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig

Van een deels waargebeurde thriller, naar een YA-thriller. Voor Het Laatst Gezien gaat over January die is verdwenen. Flynn probeert uit te zoeken wat er is gebeurd met zijn vriendin. Net als in 13 Reasons Why lees je in dit boek vanuit meerdere perspectieven, behalve vanuit January zelf. Dat vind ik aan de enige kant heel interessant, maar aan de andere kant denk ik ook: ik wil als lezer juist een stuk vanuit January zélf lezen! Maar goed, we zullen zien of het iets is. Dit boek staat in ieder geval zeker op mijn To Be Read-lijst.

‘Deze YA-thriller heeft iets weg van 13 Reasons Why’

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Verlangen (De Royals #4) – Erin Watt

OH MY GOD, DEEL 4 VAN DE ROYALS KOMT IN NOVEMBER. Ja, dat moet in capslock want ik ben hier onwijs enthousiast over. Dit is namelijk zo’n boek waarvoor ik naar de boekhandel zou rennen, al dan niet gillend (haha). Zoals je misschien weet ben ik na de eerste drie delen – Verleiding, Verraad en Geheimen – enorm fan van de boeken van Erin Watt. Ze zijn zo leuk geschreven – grappig, romantisch en sexy. Behoorlijk sexy. Zo sexy dat ik misschien een beetje verliefd ben op bepaalde personages. Ahum. Anyway: ik denk dat deel 4 fantastisch gaat worden, maar ook anders dan de eerste drie delen. Verlangen is namelijk vanuit Easton Royal geschreven, niet vanuit Ella en Reed. Bereid je dus voor op een compleet nieuw verhaal, maar ik gok minstens zo tof als het verhaal van Ella en Reed.

‘Dit is zo’n boek waarvoor ik naar de boekhandel zou rennen’

Easton Royal heeft het allemaal: hij is aantrekkelijk, rijk en intelligent. Zijn doel in het leven is om zo veel mogelijk lol te hebben. Over de consequenties denkt hij nooit na. Waarom zou hij ook? Tot Hartley Wright zijn makkelijke leventje op de kop zet. Zij is het enige meisje dat nee tegen hem zegt. Ze wil hem niet, hij moet eerst maar eens volwassen worden.

het boek voor meisjes met lef Caroline Paul recensie

Obsessie – J.L. Butler

Dan een thriller die ons aansprak: Obsessie van J.L. Butler. In de hoofdrol een ambitieuze vrouw, Francine, die het gevoel heeft dat ze er net niet helemaal bijhoort als advocaat. Maar dan ontmoet ze Martin en verandert de thriller eerst in een romantisch verhaal, totdat Martin’s vrouw Donna plotseling verdwijnt. Hoewel het verhaal op het eerste gezicht een beetje cliché oogt, sprak het ons genoeg aan om te willen lezen. Want wie heeft Martin’s vrouw nu vermoord? Martin zelf? Francine? Iemand anders? We willen het weten en hopen op veel onverwachte wendingen.

‘Hopelijk een thriller met veel onverwachte wendingen’

Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Toch heeft ze nooit het gevoel gehad dat ze écht bij het elitaire advocatenwereldje hoorde. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy, ook al zo’n vreemde eend in de bijt. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief.

Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren

Christina Lauren is de naam van het schrijversduo Lauren Billings en Christina Hobbs. Ze hebben al heel wat boeken geschreven, voornamelijk feelgood, YA en New Adult. Ik Weet Niet Of Ik Van Je Houd is nog maar net uit, maar bij Xander Uitgevers verschijnt er deze maand nóg een nieuwe Christina Lauren: Ik Ben Je Niet Vergeten. Lekker veel Christina Lauren dus dit jaar, want eerder verscheen bij Uitgeverij Q (nu Uitgeverij Volt) al de YA-roman Mijn Versie Van Jou. Ik ga me maar eens aan deze boeken wagen, want ik hoor er veel goeds over!

‘Lekker veel Christina Lauren dit jaar!’

Macy Sorensen lijkt haar leven goed op orde te hebben. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar.Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen. Macy heeft zich in al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Naar welke boeken kijk jij uit in november?