nieuwe films april 2018

De films waar we naar uitkijken in april

Lady Bird draait eindelijk in de Nederlandse bioscoop, er komt een film uit met Bella Thorne en Michiel Huisman (we zijn een beetje verliefd wel) komt ook nog even langs. Naar deze films kijken we uit in april!

De Matchmaker

De Matchmaker klinkt als een heerlijke Nederlandse film, vol met goede acteurs zoals Benja Bruijning, Georgina Verbaan en Loes Luca. Bovendien is het verhaal heel grappig: zoon Chris maakt met zijn moeder een promo voor een datingsite en de aanvragen voor zijn single moeder stromen binnen. Klinkt tof toch?

‘De Matchmaker klinkt als een heerlijke Nederlandse film’

Chris reist als stockfotograaf de wereld over en geniet volop van zijn leven. Wanneer nieuwe opdrachten schaars blijken en de bodem van zijn bankrekening in zicht komt, keert hij noodgedwongen terug naar de plek waar hij al jaren niet meer is geweest: thuis.

Marja gelooft haar ogen niet wanneer haar zoon plotseling op de stoep staat. Een nieuwe klus biedt zich aan: een promo voor een datingsite. Hij bedenkt zich dat zijn single moeder wel een nieuwe relatie kan gebruiken en zonder haar medeweten maakt Chris een video. Eenmaal online blijkt het een enorme hit en de berichten van enthousiaste mannen stromen binnen. Tijdens de zoektocht naar de ideale kandidaat worden moeder en zoon geconfronteerd met zichzelf, elkaar en gebeurtenissen uit het verleden.

Finding Your Feet

Soms heb je even een romantische en grappige feelgood-film nodig in je leven, en daar is Finding Your Feet ongetwijfeld perfect voor. De hoofdpersoon Lady Sandra komt erachter dat haar man een verhouding heeft met haar beste vriendin en besluit om na een huwelijk van veertig jaar te scheiden. Het zet haar leven op zijn kop, maar gelukkig pakt het best goed uit. Ik word alleen al blij van de trailer, dus deze film moet zeker op je lijstje als je van romantische komedies houdt.

‘Soms heb je even een romantische en grappige feelgood-film nodig in je leven, en daar is Finding Your Feet ongetwijfeld perfect voor’

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een verse start kan geven.

Lady Bird

Lady Bird werd al genomineerd voor een Oscar dit jaar en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Deze film draait om een band tussen moeder en dochter en is ongetwijfeld herkenbaar op sommige momenten. Ik wil deze film heel graag zien omdat het me naast de interessante thema’s die erin voorkomen, ook aanspreekt vanwege de sfeer. Het doet me denken aan de Netflix-series The End Of The F*cking World en Please Like Me. En ja, daar hou ik zeker van.

‘Het doet me denken aan de Netflix-series The End Of The F*cking World en Please Like Me’

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts) zijn baan is kwijt geraakt.

Midnight Sun

Midnight Sun lijkt me een soort betere versie van Everything Everything. Anna vond Everything Everything, de verfilming van het boek Alles Wat Je Lief Is, namelijk weinig diepgang hebben. Volgens ons heeft Midnight Sun die diepgang waarschijnlijk wel. In deze film heeft de hoofdrolspeelster Katie (gespeeld door Bella Thorne, love her) namelijk ook een bijzondere ziekte waardoor ze bij daglicht niet naar buiten kan. Daarom leeft ze vooral ‘s nachts. Best gek, maar het wordt natuurlijk helemaal lastig als ze verliefd wordt.

‘De betere versie van Everything Everything’

De 17-jarige Katie Price (Bella Thorne) is overdag aan huis gebonden door een zeldzame ziekte die zelfs de kleinste hoeveelheid zonlicht dodelijk maakt. Ze brengt haar dagen meestal alleen door op haar slaapkamer. ‘s Avonds opent haar wereld zich echter wanneer ze op het plaatselijke treinstation gitaar speelt voor de reizigers. Op een avond loopt ze daar de knappe Charlie (Patrick Schwarzenegger) tegen het lijf, een jongen uit de buurt die ze al jaren stiekem bewondert. Katie is dolgelukkig met Charlies komst in haar leven. Ze verbergt haar ziekte zo goed als ze kan om met hem een bijna perfecte romantische zomer te beleven.

The 15:17 to Paris

Anna, Esther en ik hebben wel eens samen in de Thalys naar Parijs gezeten. Een heel gewone rustige rit, gelukkig. Maar het kan ook volledig misgaan, zoals in 2015 toen er een terroristische aanval plaatsvond in de Thalys die van Amsterdam naar Parijs reed. The 15:17 to Paris is het waargebeurde verhaal van drie Amerikanen die ervoor zorgden dat de aanslag niet verder uit de hand liep. Enorm heftig, en ze spelen ook nog alledrie mee in de film als acteurs. Kippenvel!

‘The 15:17 to Paris is het waargebeurde verhaal van drie Amerikanen die ervoor zorgden dat de aanslag niet verder uit de hand liep’

Vroeg in de avond op 21 augustus 2015 keek de wereld in verbijstering toe, toen de media een terroristische aanval op de Thalys #9364 – met vertrek om 15:17 vanuit Amsterdam – meldde. Deze terreuraanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die op dat moment door Europa reisden. Zij redden hiermee de levens van meer dan 500 passagiers.

The Guernsey Literary Society

Voor films met Michiel Huisman kun je ons wakker maken. En als dat ook nog over boeken, schrijven en een leesclub gaat helemaal. The Guernsey Literary Society is in ieder geval mijn ideale film. Het gaat over een schrijfster die een brief krijgt van een lid van een mysterieuze boekenclub. Vervolgens gaat ze naar hen toe en ontdekt ze zo alle bijzondere leden van de club, inclusief Michiel Huisman die de rol van Dawsey speelt. Heerlijk film volgens mij (en belachelijk knappe hoofdrolspelers – HALLO ZEG) dat zich in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog afspeelt.

‘Voor films met Michiel Huisman kun je ons wakker maken. En als dat ook nog over boeken, schrijven en een leesclub gaat helemaal.’

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet (Lily James) een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey (Michiel Huisman), de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde. Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

Naar welke films kijk jij uit deze maand?