films nieuw augustus 2018

De films waar we naar uitkijken in augustus

Het is inmiddels al half augustus, dus dit lijstje is een béétje laat. Maar ach, beter te laat dan nooit toch? We willen namelijk zeker met je delen naar welke films we uitkijken in augustus – zowel films die op Netflix verschijnen als bioscoopfilms. Dus laten we beginnen.

door Paula

Book Club


Als er een film uitkomt over boeken, kun je ervan uit gaan dat het in dit maandelijkse lijstje staat. We houden namelijk van films over boeken, bibliotheken en noem maar op. Book Club gaat, zoals de naam al zegt, over een boekenclub. In die boekenclub zitten oudere vrouwen die ieder hun eigen problemen hebben. Als ze opeens Fifty Shades Of Grey besluiten te lezen, zijn ze volledig geïnspireerd om hun levens om te gooien. Klinkt al hilarisch en ook de trailer maakte me aan het lachen. Deze film staat dus op het lijstje!

Diane (Diane Keaton) is een weduwe. Vivian (Jane Fonda) geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel. Sharon (Candice Bergen) verwerkt nog steeds haar scheiding van jaren geleden. En het huwelijk van Carol (Mary Steenburgen) zit in een sleur. Het leven van de vier hartsvriendinnen zal nooit meer hetzelfde zijn nadat ze Fifty Shades of Grey in hun boekenclub lezen. Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen.

Vanaf 23 augustus in de bioscoop

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians is de boekverfilming van het gelijknamige boek van Kevin Kwan. Volgens mij is er nog geen Nederlandse vertaling van, maar in het Engels wordt het boek wel massaal gelezen als ik Goodreads mag geloven. Nu is het boek dus verfilmd en kun je je ook op het witte doek wanen in de wereld van de rijke Aziaat Nick en zijn vriendin Rachel die daar plotseling in terecht komt. Fijne film, denken wij, en vooral lekker feelgood. Én pluspunten voor diversiteit, want de gehele cast is natuurlijk Aziatisch.

‘Crazy Rich Asians’ volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu) wanneer ze haar vriend Nick Young (Henry Golding) vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen…

Vanaf 16 augustus in de bioscoop

The Darkest Minds

De verfilming van The Darkest Minds is er! Dit jaar las ik al de eerste twee delen van deze trilogie, namelijk De Overlevenden en Onvergetelijk. Het laatste deel, Een Onzeker Licht, hoop ik dit jaar natuurlijk ook nog te lezen. Ik vond de eerste twee boeken van Alexandra Bracken in ieder geval heel tof. De verfilming ziet er ook spannend uit, met Amandla Stenberg die de rol van Ruby speelt. Ik ben heel benieuwd en hoop zó erg dat het net zo goed is als het boek.

Wanneer tieners op een mysterieuze wijze nieuwe, sterke krachten ontwikkelen, worden ze door de regering tot een bedreiging verklaard en opgesloten. De zestienjarige Ruby, één van de meest krachtige tieners ooit, ontsnapt uit haar kamp en sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren die op zoek zijn naar een veilig toevluchtsoord. Al snel beseft deze nieuwgevormde familie dat in een wereld met volwassenen aan de macht die hen hebben verraden, rennen niet meer genoeg is.

Vanaf 2 augustus in de bioscoop

Beauty And The Beast

Disneyfilms kijken is altijd leuk en het is extra fijn als ze op Netflix staan. Zo vond ik Vaiana heel leuk (al is die inmiddels van Netflix gehaald?!) en werd ik blij van Rapunzel en Finding Nemo. Nu staat Beauty And The Beast er ook op, en wel de versie met Emma Watson. YAAAAS!!!! *HAPPY DANCE* Vorig jaar in de bios, nu al op Netflix. Zo zien we het graag.

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Vanaf 3 augustus op Netflix

Like Father

Kristen Bell vind ik sinds de serie The Good Place, waarin ze Eleanor Shellstrop speelt, een ontzettend leuke actrice. En blijkbaar is ze van veel meer bekend, maar dat wist ik helemaal niet. Zo is ze de voice-over in Gossip Girl. Say what?! Maar goed, ze speelt nu de hoofdrol in Like Father, een nieuwe film op Netflix. Een romantische komedie die me oprecht leuk lijkt. Sommige films vind ik te flauw of te zoetsappig op Netflix, dit is volgens mij een film die ik juist wel kan waarderen.

Een reclamemanager die verslaafd is aan werk, wordt bij het altaar in de steek gelaten. Ze gaat op huwelijksreis met haar vader, die ze jaren niet heeft gezien. En dat blijkt helemaal niet zo’n slechte keuze.

Vanaf 3 augustus op Netflix

The Girl On The Train

Ooit las ik Het Meisje In De Trein van Paula Hawkins, maar de film zag ik nooit. De verfilming, The Girl On The Train, werd namelijk niet zo goed beoordeeld kan ik me herinneren. Op IMDB krijgt de film ook slechts een 6,5. Toch wil ik wel een poging wagen, nu de film op Netflix staat. Het boek vond ik namelijk wel intrigerend en mysterieus, omdat het over een vrouw gaat die uit het treinraam kijkt en zich obsessief de levens van andere mensen voorstelt. De trailer komt ook wel zo over, dus wie weet is deze film toch iets voor mij. We’ll see. Wel jammer: het verhaal speelt zich af in London, de film is opgenomen in Amerika.

Het verhaal volgt een recent gescheiden vrouw, Rachel genaamd, die de trein neemt naar Manhattan. Daar is ze getuige van een ogenschijnlijk perfect koppel, Scott en Megan. Maar op een dag gaat er iets mis tussen de twee en raakt Rachel verzeild in een mysterieus complot rondom de verdwijning van Megan Hipwell.

Vanaf 1 augustus op Netflix

To All The Boys I’ve Loved Before

Lana Condor (Alita: Battle Angel, X-Men: Apocalypse), Janel Parrish (Mona in Pretty Little Liars) en Noah Centineo (Sierra Burgess Is A Loser, The Fosters) spelen de drie Song-zusjes in de verfilming van Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield. Ik hou van die boeken van Jenny Han, serieus waar. Het eerste boek vond ik wel leuk, maar het tweede en vooral het derde deel vond ik waanzinnig tof. De nostalgische en romantische sfeer, de band tussen de drie zusjes en de liefdes van Lara Jean – die drie dingen maken het verhaal. Ik kan niet wachten op de verfilming, want ik vind de casting van de zusjes onwijs goed gedaan en voel de sfeer van het boek alleen al in de trailer. Dit gaat geweldig worden!

Wat zou er gebeuren als iedereen op wie je ooit verliefd was, op hetzelfde moment erachter kwam? Als de liefdesbrieven van Lara Jean Song Covey aan alle vijf de jongens op wie ze ooit een oogje had op mysterieuze wijze worden verstuurd, escaleert haar tot dusver denkbeeldige liefdesleven.

Vanaf 17 augustus op Netflix

Welke films uit dit lijstje wil jij gaan kijken?