De films waar we naar uitkijken in januari

Iedere maand deelt Anna haar favoriete films en series van de aankomende maand met je. Deze maand uitgelicht Welcome to Marwen, Mary, Queen of Scots en The Hate U Give.

door Anna

Welcome to Marwen

14 januari 2019 in de bioscoop

Deze bijzondere film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over de strijd van een gebroken man (Steve Carol) – en de ontdekking van verbeeldingskracht en de genezing die dit met zich meebrengt. Deze film geeft met een sterrencast en de regisseur van Forrest Gump hoge verwachtingen en we zijn dus erg benieuwd of de film deze waar gaat maken.

Mary, Queen of Scots

17 januari 2019 in de bioscoop

Oh, jongens. Deze film. Deze cast. Een soort mix tussen Downton Abbey, The Crown en Broadchurch. Ja, het is niet lastig om deze film te omschrijven. Het gaat over Mary Stuart, koningin van Frankrijk op haar 16e en later ook van Schotland. Maar… Schotland valt ook onder Elizabeth I. En dat zorgt voor problemen, samenzweringen, onthoofdingen, etc. Voor iedereen die van (historische) kostuumdrama’s houdt!

The Hate U Give

24 januari 2019 in de bioscoop

Yes! Dit fantastische boek is verfilmd en is deze maand eindelijk in Nederland te zien. Gaat dat zien, gaat dat zien. Over het boek was Paula al razend enthousiast, ze gaf het zelfs 5 sterren. Wij zijn dus razend benieuwd naar de verfilming en jullie kunnen binnenkort dan ook zeker een boek vs. film-artikel verwachten.

Lees hier waarom Paula het boek 5 sterren gaf en waar het verhaal over gaat.

Netflix-tips

Iedere maand deelt Netflix op Twitter een lijstje met alle releases van de komende maand. En na een paar maanden volop nieuwe releases is het in januari nu wat rustiger. Gelukkig komen er ook nog steeds wat fijne dingen online. Mijn favorieten?

  • Tidying up with Marie Kondo
  • The Bridge S4
  • Grace and Frankie S5

Naar welke films en series kijk jij uit?