nieuwe films waar we naar uitkijken juni 2018 love simon

De films waar we naar uitkijken in juni

Naar de bioscoop gaan is misschien niet het eerste waar je aan denkt met dit mooie weer, maar toch kan je dat in juni best overwegen. Het barst namelijk van de leuke nieuwe films waardoor je écht wel een tripje naar de bioscoop wilt maken. Ik ga in ieder geval zeker naar Love, Simon toe. Dat en meer films in dit maandelijkse lijstje. Let’s go.

Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot

Als je van vrolijke films houdt, is Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot misschien wel iets voor je. De trailer doet een beetje filmhuisstijl aan, maar het spreekt me wel aan. Deze film gaat namelijk over John, die in een uitzichtloze situatie zit nu hij ineens in een rolstoel is beland. Niet echt iets wat hij voor ogen had. Toch maakt hij er het beste van. Ik denk dat dat ook de kracht wordt van deze film: je levenslust vinden, ook al moet je dealen met de meest moeilijke dingen.

’Ik denk dat dat ook de kracht wordt van deze film: je levenslust vinden, ook al moet je dealen met de meest moeilijke dingen’

John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend (Jonah Hill) voor de eeuwigheid binnen een excentrieke AA-Groep, ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara), en verwerft hij nationale gaan en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis stoute humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

Love, Simon


De reden waarom ik dit lijstje maak: LOVE, SIMON KOMT EINDELIJK IN DE BIOSCOOP IN NEDERLAND. In andere landen is de film al uit (en vet populair, met afgehuurde bioscopen voor hele groepen en al), maar nu kunnen we ‘m in Nederland ook eindelijk bewonderen op het witte doek. Ken je Simon nog niet? Dan moet je zeker weten eerst het YA-boek lezen van Becky Albertalli. Zo ontzettend leuk. Volgens mij wordt de film nog beter dan het boek en dat zeg ik niet vaak. Kijk die trailer, lieve mensen, en wordt ook verliefd op deze film.

‘Volgens mij wordt de film nog beter dan het boek en dat zeg ik niet vaak’

Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop.

Ocean’s 8


Dakota Fanning, Anna Hathaway, Cate Blanchett, Sandra Bullock.. al deze toffe actrices spelen in deze nieuwe misdaadkomedie Ocean’s 8. En in de trailer zie je zelfs dat Rihanna een bijrol heeft, say what?! Volgens mij een prima film, misschien niet heel denderend maar wel leuk om te kijken. Beetje misdaad, beetje komedie. Je moet ervan houden, maar wij zijn stiekem wel benieuwd.

‘In de trailer zie je zelfs dat Rihanna een bijrol heeft in deze film – say what?’

‘Ocean’s 8’ volgt het leven van Danny Ocean’s criminele zuster (Sandra Bullock). Samen met de hulp van haar vrouwelijke rechterhand (Cate Blanchett) probeert ze een team te rekruteren met als doel een diamant tijdens het jaarlijkse Met Gala te stelen. De gedachte erachter is dat ze er een kwaadaardige galeriehouder bij kunnen naaien.

On Chesil Beach


Saoirse Ronan ken je misschien wel van de bekende film Lady Bird. In deze film speelt Saoirse een vrouw in de jaren zestig in Engeland. Ze wordt verliefd maar draagt ook een geheim met zich mee. De trailer is al heel intrigerend, dus ik verwacht dat de film ook zo zal zijn. Verder vind ik het tof dat het zich afspeelt in de jaren ’60, dat geeft de film meteen een ander soort sfeer. Hou ik van.

‘Saoirse Ronan ken je misschien wel van Lady Bird’

1962. Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven.

The Bookshop


Ik heb een zwak voor films die gaan over boeken, schrijven of die zich in boekhandels afspelen. Vorige maand was dat The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, dit keer is het The Bookshop. Deze film gaat, zoals je hieronder kunt lezen, over een vrouw die haar eigen boekhandel opent in een tijd dat dat nog niet zo normaal is als nu. Alleen dat al klinkt fantastisch, een eigen boekenwinkel, dus ik wil deze film zien. De sfeer in de film lijkt me ook heel fijn en sprak me na het zien van de trailer meteen aan. Overigens: deze film is de boekverfilming van De Boekhandel – Penelope Fitzgerald.

‘Ik heb een zwak voor films die gaan over boeken, schrijven of die zich in boekhandels afspelen’

Weduwe Florence Green (Emily Mortimer) besluit het leven weer op te pakken door een eigen boekhandel te openen. Door de lokale bevolking bloot te stellen aan messcherpe literatuur, zoals Nabokov’s Lolita en Ray Bradbury’s Fahrenheit 451, doet ze meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van Mrs. Gamart (Patricia Clarkson) probeert het rurale dorpje Florence op beleefde wijze tegen te houden. Toch vindt ze steun bij Mr. Brundish (Bill Nighy), die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Naar welke films kijk jij uit in juni?

Bronnen: Filmvandaag, uitgelichte afbeelding via Pexels