films september 2018

De films waar we naar uitkijken in september

Er komen weer heel wat films in de bioscoop (of op Netflix) deze maand. Daarom maakten wij alvast een selectie, met films die ons heel leuk lijken. Dit zijn ze.

door Paula

A Simple Favor

Blake Lively en Anna Kendrick samen in een thriller. Ja, dat klinkt net zo fantastisch als het is. Ik werd echt overtuigd door de trailer, waarin je ziet dat Blake en Anna twee moeders spelen met kinderen. Blake, die Emily speelt, komt plots niet meer opdagen en verdwijnt. Wat er in hemelsnaam is gebeurd gaat Stephanie (Anna Kendrick) uitzoeken. De duistere sfeer in de trailer deed me denken aan Netflix-serie Safe. Kom maar op met deze misdaad, ik ben er klaar voor.

‘Blake Lively en Anna Kendrick samen in een thriller. Ja, dat klinkt net zo fantastisch als het is’

Stephanie is moeder en vlogger. Haar beste vriendin, Emily, vraagt haar om haar zoontje Nicky mee te nemen uit school. Emily komt haar zoontje echter niet meer ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes. Stephanie probeert de waarheid te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar vriendin en wordt hierbij bijgestaan door Emily’s echtgenoot Sean.

27 september in de bioscoop

Doris

Een Nederlandse film die deze maand in de bioscoop draait is Doris. Hierin speelt Tjitske Reidinga de hoofdrol en komen onder andere Bracha van Doesburgh en Gijs Scholten van Aschat voorbij. Lijkt ons een heerlijke feelgood film, inclusief heel veel humor. Alleen de trailer is al hilarisch.

‘De trailer belooft al veel goeds’

Aan de vooravond van haar vijfenveertigste verjaardag is Doris Doorenbos (Tjitske Reidinga) een gescheiden vrouw met twee kinderen op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terechtgekomen.

20 september in de bioscoop

The Children Act

Dan The Children Act. Van deze film moet je gewoon echt de trailer bekijken om te zien hoe mooi en ontroerend het is. De hele sfeer spreekt ons aan (ik noem het Suits meets The Crown), het acteerwerk is subliem en het verhaal is intens. Deze willen ze zeker zien in de bioscoop.

‘Deze willen ze zeker zien in de bioscoop’

Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, ken je van Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

20 augustus in de bioscoop

Netflix-films

Coco

Ik hou van Disney-films op Netflix. Eerder stond Vaiana er bijvoorbeeld op, echt een aanrader (al is die nu van Netflix afgehaald?!) Deze maand komt Coco op Netflix. Een animatiefilm met Mexicaanse invloeden en die naast heel leuk, ook best wel ontroerend is. Het gaat over het land van de doden en hoofdpersoon Miguel moet de weg terug naar huis vinden. Wij zijn in ieder geval benieuwd, want de filmrecensies zijn behoorlijk positief.

‘Na Vaiana staat nu Coco op Netflix’

De Mexicaanse Miguel (Anthony Gonzalez) wil niets liever dan muzikant worden, maar zijn familie is hier faliekant tegen. De vader van zijn overgrootmoeder Coco (Ana Ofelia Murguia) heeft namelijk haar moeder verlaten voor een carrière in de muziek en sindsdien zit muziek binnen de familie in de ban. Op de Mexicaanse feestdag Dia de Muertos (de dag van de doden) komt Miguel op mysterieuze wijze terecht in het dodenrijk. Samen met zijn overleden familieleden moet hij een manier vinden om terug in het land van de levenden te komen, voordat de feestdag afgelopen is en hij niet meer terug kan.

Tijdens zijn reis door het dodenrijk komt hij verschillende vreemde figuren tegen, waaronder Hector (Gael Garcia Bernal), die langzaam wordt vergeten in het land van de levenden en daardoor definitief aan het verdwijnen is. Hector vraagt aan Miguel hem te helpen in ruil voor zijn begeleiding in het dodenrijk.

Vanaf 14 september op Netflix

Eat Pray Love

Eat Pray Love is natuurlijk de boekverfilming van Eten, Bidden, Beminnen van Elizabeth Gilbert. Grote kans dat je ‘m al hebt gezien, want de film draaide in 2010 AL in de bios. Maar dat maakt het niet minder fijn dat ‘ie nu op Netflix staat. Soms heb je even zin in een film met de fantastische Julia Roberts en dan is Eat Pray Love zeker perfect (of Notting Hill, staat ook op Netflix). Oh ja, leuk feitje: Viola Davis van How To Get Away With Murder speelt ook in deze film.

‘Soms heb je zin in een Julia Roberts-film’

Ellzabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

Vanaf 31 september op Netflix

Naar welke films kijk jij uit in september?