‘De gevallen koning’: het perfecte tussenboek

Nadat in het begin van dit jaar het eerste deel uitkwam van De wrede prins geschreven door Holly Black, worden we dit najaar al verwend met het tweede deel van de serie. Holly Black is geen nieuwkomer in de wereld van fantasy. Met een hele lijst aan boektitels op haar naam, is ze een ervaren schrijfster. De wrede prins was al fantastisch, maar zou De gevallen koning mij net zo enthousiast maken?

Waarschuwing: heb je De wrede Prins nog niet gelezen? Ga dat dan eerst doen en kom dan terug om deze recensie te lezen! Thank me later!

In De gevallen koning volgen we Jude na het eindigen van De wrede prins. Waar ze door list en bedrog ervoor zorgt dat Cardan gekroond wordt tot Opperkoning om haar broertje Eik te beschermen. Eik is eigenlijk degene die de titel Opperkoning hoort te krijgen, maar omdat Jude hem een normaal/veilig leven gunt, schermt ze Eik van de titel. Ze moet ervoor zien te zorgen dat Cardan het komende jaar besluit om nog langer Opperkoning te zijn. Dit wordt lastig aangezien Cardan totaal niet gecharmeerd is van deze titel. Bovendien heeft Jude ervoor gezorgd dat zij de touwtjes in handen heeft. Gaat het haar in een jaar lukken om ervoor te zorgen dat Cardan Opperkoning blijft? In een verhaal van list, bedrog en liefde volgen we Jude in deze quest. Wie is er te vertrouwen? Een wervelwind in de wereld van faerie die ons helemaal klaarstoomt voor het laatste deel in de serie.

Een wervelwind in de wereld van faerie die ons helemaal klaarstoomt voor het laatste deel in de serie

Ik wil graag even zeggen dat ik stiekem wel heel graag een keer in Elfhame wil kijken. Wauw, wat weet Holly Black toch elke keer weer deze wereld zo fantastisch te omschrijven. Je ziet het gewoon voor je in al zijn weldaad aan kleuren en geuren. Dit boek is naar mijn mening zo’n typisch “tussenboek” in een serie, en dat is nou net wat we nodig hadden. In dit tweede deel gebeurt er van alles, worden de karakters nog verder opgebouwd en wordt er naar een climax in de toekomst gewerkt door allerlei kleinere gebeurtenissen.

Heeft De gevallen koning mij helemaal enthousiast gemaakt? Absoluut! Ik vloog er in twee dagen doorheen. Van tevoren las ik nog gauw De wrede prins om mezelf weer helemaal in de wereld van Elfhame thuis te voelen en dat raad ik jou ook zeker aan om te doen. Is het al 2021? Dan komt namelijk het laatste deel van deze serie uit!