Kim

De hotspots van… lifestyleblogger Kim van Kimdonz.nl

In deze nieuwe rubriek De Hotspots Van gaan Anna en ik op zoek naar de tofste hotspots van Nederland. En aan wie kun je dat beter vragen dan aan de locals zelf? Daarom kiezen we in deze rubriek een blogger uit of iemand anders die ons inspireert, en vragen we ze de hemd van het lijf. Waar kun je het beste een kop koffie drinken, tot rust komen of goed winkelen in hun woonplaats? Deze keer: lifestyleblogger Kim van Kimdonz.nl over haar lievelingsplekken in Amsterdam.

OVER KIM
WIE Kim, 24 jaar en lifestyleblogger.
WOONT IN Amsterdam-West (Nieuw-Sloten)
STUDEERT Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Kim
Eigen beeld Kim

Kom je vaak in hartje Amsterdam-Centrum of niet?
Nee, ik kom bijna nooit in het centrum. Dat heeft vooral met de drukte te maken, daar kan ik niet goed tegen. Al woont een van mijn vriendinnen op de Overtoom (straat die uitkomt op het Leidseplein), dus ik kom er af en toe wel. En dan vind ik het soms stiekem toch ook wel fijn om daar te lopen, haha.

“Ze staan bekend om hun pannenkoeken, maar zelf neem ik meestal tapas of een frozen yoghurt”

Op welke plekken ga je graag koffie/thee drinken en wat bestel je dan?
Ik kom vooral op plekken in Amsterdam West of Zuid, locaties waar je misschien zelf niet zo snel op zou komen. Waar ik bijvoorbeeld graag thee drink, is in het Amsterdamse Bos. Ha! Dan ben je in Amsterdam – ga je het bos in. Ze hebben daar een heel leuk plekje, boerderij Meerzicht. Voor mij is het ideaal, omdat je daar met een pontje naartoe kunt. Ik woon vijf minuten van het Nieuwe Meer vandaan en met de pont zit ik er dan zo. Bij Boerderij Meerzicht kun je lekker verse muntthee drinken en hapjes eten. Ze staan bekend om hun pannenkoeken, maar zelf neem ik er meestal tapas. Of een Frozen Yoghurt!

Boerderij Meerzicht
Eigen beeld Kim

Welke restaurants raadt je aan om te gaan eten?
Een restaurant waar ik graag naartoe ga, is Perla di Roma. Dit was tevens het eerste restaurantje waar mijn vriend en ik met zijn tweeën uiteten gingen, dus dat maakt het natuurlijk extra speciaal. Daarnaast houd ik erg van Italiaans eten en is het er lekker knus!

Ga je vaak uiteten in Amsterdam?
Met vriendinnen eten we meestal bij iemand thuis (we blijven arme studenten, haha). Toch eet ik de laatste tijd steeds meer buitenshuis. Dat komt voornamelijk door mijn vriend. Daarnaast houden we ervan om eten te bestellen. Als je op zoek bent naar lekker Surinaams eten dan is Warung Rahayu een aanrader, al kan het bezorgen soms even duren.

Kim-Amsterdam
Eigen beeld Kim

Op welke plekken in de stad kom je het meest en welke daarvan is je lievelingsplek?
Een plek die ik heerlijk vind, is het Sloterpark. Het Vondelpark vind ik ook wel leuk, maar het Sloterpark wint toch echt. Ik kan er zo van genieten daar rond te lopen. Én er is een kinderboerderij! Ik ga daar met 24 jaar ook ongegeneerd naartoe. Foto’s maken van die beesten, daar word ik blij van! Wat ik overigens ook een hele fijne plek is, is de universiteitsbibliotheek. Niet de ruimte waar je studeert, maar waar ze allemaal leesboeken, kaartjes en cadeautjes verkopen. Sowieso vind ik de universiteit een leuke plek. Niet dat de VU zo een mooi gebouw is, maar er zijn wel gezellige mensen!

“In het Sloterpark is een kinderboerderij. Ik ga daar met 24 jaar ongegeneerd naartoe. Foto’s maken van die beesten, daar word ik blij van!”

Welk park of natuurgebied in je omgeving vind je het fijnst en waarom?
Qua natuurgebieden ga ik naast het Sloterpark graag naar het Amsterdamse Bos en het Nieuwe Meer. Zoals ik al zei, woon ik vijf minuutjes fietsen van het Nieuwe Meer. Mijn vriend en ik gaan daar regelmatig heen om te chillen. Hij gaat daar sporten (er zijn basketbalvelden) en ik lees dan wat samenvattingen door. Op die manier maak je studeren toch nog wat leuker.

Kim-Amsterdam

Ga je ook wel eens naar musea of theaters toe?
Eigenlijk niet meer! Al ben ik laatst wel naar EYE geweest en dat vond ik erg mooi! Die locatie is prachtig en je kunt daar leuke films kijken en lekker eten. O ja, en als je uitgaat in Amsterdam, dan is The Waterhole zeker het bezoeken waard! Ik ben daar al een hele tijd niet geweest, maar er was altijd een topsfeer. Entree was maar 1 euro en de hele nacht spelen er live bandjes. Binnenkort wil ik daar ook weer een keertje naartoe!

Dat waren de hotspots van Kim in Amsterdam. Benieuwd naar meer hotspots? Dat lees je de volgende keer in De Hotspots Van. Wil je zelf in deze rubriek over jouw lievelingsplekken vertellen? Mail dan naar paula@mustmag.nl of anna@mustmag.nl en wie weet zien we jou wel terug in het volgende artikel.