De lente komt eraan met ‘Delete en geniet’

Hallo februari, de tijd vliegt alweer aan onze neus voorbij, ik zal je stiekem wat vertellen: de winterdip waar we allemaal in zitten, is bijna op zijn eind. Het gaat zo snel. Al die goede voornemens ben je haast alweer vergeten, dry January is allang niet meer droog en laten we eerlijk zijn: de paaseitjes roepen onze naam alweer. De lente komt eraan en met de lente kun je natuurlijk niet ontkennen dat de grote schoonmaak er ook weer aan komt. Wat je nodig hebt is een duwtje in de rug, een geheugensteuntje om on the right track te blijven. En dan heb ik goed nieuws voor je! In het boek Delete en geniet staat alles om jouw leven zo georganiseerd mogelijk te maken. Van handige spaartips tot tips om je huis spic en span te houden. 2020 he ho lets go.

Schrijfster Anna Newton is een Engelse Youtuber die voornamelijk begon met het maken van filmpjes over make-up en skincare. Tegenwoordig staat ze vooral bekend om haar wardrobe capsules en tips over duurzaam leven door bepaalde dingen in je leven te minimaliseren, zoals je koopgedrag. In haar boek wordt in elk hoofdstuk een ander onderwerp behandeld die je helpen je leven zoveel mogelijk op orde te krijgen. Hoe word je bijvoorbeeld een ochtendmens? Anna helpt je op weg. Hoe behaal je het snelst je spaardoel voor die ene designer handtas, die al jaren op je verlanglijstje staat? Anna heeft er heel hoofdstuk over. Anna vertelt ook over de kledingstukken die de absolute basics zijn en waar je per seizoen een complete look omheen kunt bouwen. Eerlijk, in een wereld waar fast fashion een zeer groot probleem is, is het enorm verrijkend om een keer iemand te horen die juist aanmoedigt zo weinig mogelijk te kopen en juist te gebruiken wat je al in je kast hebt hangen.

Na het lezen van dit boek was ik overtuigd: ik ga sparen, ik ga sporten en mijn kledingkast is toe aan een grote opruiming

Na het lezen van dit boek was ik overtuigd: ik ga sparen, ik ga sporten en mijn kledingkast is toe aan een grote opruiming. Maar het zou handig zijn als Anna niet alleen in haar boek weet te overtuigen, maar ook in mijn daadwerkelijke leven. Oké, mijn spaarleven is er enorm op vooruit gegaan, maar ik ga nog niet naar de sportschool en mijn kledingkast ligt er nog hetzelfde bij. Misschien is het opgeruimde Marie Kondo-leventje niet voor mij. Maar he, de gedachte is er, en dat is dan al de eerste stap. Ik moet wel zeggen dat deze Nederlandse vertaling van het boek niet helemaal mijn ding was. Het jammere is dat Anna’s Engelse grappen woord voor woord vertaald zijn, dus de essentie van bepaalde grappen verloren compleet hun waarde en er zaten hier en daar best wat foutjes in. Dat is jammer, maar over het algemeen was de inhoud van het boek Delete en geniet wel heel inspirerend.

Dus laat je niet van de kaart brengen door dit stormige winterweer, de lente komt eraan, tijd om de boel overhoop te gooien en te gaan voor een betere versie van JOU. Dit boek gaat je zeker helpen om op het goede pad te komen.