De nieuwe films waar we naar uitkijken in oktober

Na een voorjaar met weinig interessante films en een zomer die te warm was om films te kijken is het nu tijd voor een najaar vol aanraders. Dit artikel bevat een overzicht van de beste films in oktober.

door Anna

Zwaar Verliefd!

11 oktober in de bioscoop

Het boek Zwaar Verliefd! van Chantal van Gastel is verfilmd en verschijnt deze maand eindelijk op het witte doek. De film vertelt het verhaal van Isa. Ze is smoorverliefd op Ruben, maar denkt dat hij haar niet ziet staan tenzij ze heel wat kilo’s verliest. Een lastig thema in de huidige samenleving, lijkt me. Want afvallen voor een man? Dat is toch behoorlijk not done. Afvallen doe je voor jezelf of lekker helemaal niet. Anyway, de film verschijnt volgende week en belooft vol humor te zitten. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de kritieken. Gooi vooral je mening over deze film (of het boek) onder dit artikel.

Bad times at the El Royale

11 oktober in de bioscoop

Dakota Johnson, Chris Hemsworth, and many more! Zeven in totaal. Allemaal met hun eigen geheimen. Ze komen samen in de El Royale in Lake Tahoe. Wat er die nacht gebeurt schijnt zowel spectaculair als angstaanjagend te zijn. Langzaamaan komen alle geheimen aan het licht en groeien de personages dichter naar elkaar toe. Het grappige is dat ik veel mensen enthousiast zie worden na het zien van de trailer, maar niemand echt duidelijk kan vertellen waar het verhaal nu over gaat. Wat denk jij?

The Girl in the Spider’s Web

25 oktober in de bioscoop

Deze film is gebaseerd op een van de boeken van David Lagercrantz. Nadat Stieg Larsson, de schrijver van de Millennium-trilogie, overleed vroegen zijn erfgenamen David om de serie verder te schrijven. En dit deed hij. Met succes. De rol van Lisbeth Sallander (in de eerste drie films gespeeld door Noomi Rapace) wordt in dit deel overgenomen door Claire Foy (bekend van The Crown). Sommigen van jullie kennen wellicht ook de Amerikaanse versie, The Girl With The Dragon Tattoo, waarin Rooney Mara de rol van Lisbeth vertolkte. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar deze nieuwe film, al ben ik ook wat sceptisch, omdat ik over het algemeen niet zo’n fan ben van Amerikaanse remakes van Scandinavische bestsellers. Ook kan ik Claire Foy nog niet helemaal los zien van Queen Elizabeth, maar daar zal na deze rol vast snel verandering in komen.

Life Itself

25 oktober in de bioscoop

Uiteraard mag een ouderwetse romkom ook niet ontbreken in dit lijstje. Een film die, vrij simpel gezegd en zoals de titel al aangeeft, gaat over het leven. Met alles wat daar bij komt kijken. Liefde, verdriet, humor, rouw, pijn, geluk, vriendschap en ga zo maar door. Gewoon zo’n heerlijke najaarsfilm.

De Dirigent

25 oktober in de bioscoop

Ik sluit dit rijtje films af met een Nederlandse productie. Toen ik afgelopen week naar A Simple Favor (yes, een recensie volgt!) ging, zag ik deze trailer in de bioscoop en ik was meteen geïntrigeerd. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’20 in Amerika en volgt een jonge, Nederlandse vrouw die droomt van een leven als dirigent. Uiteraard was het in die tijd uitgesloten dat een vrouw zo’n belangrijke positie in de muziekindustrie kreeg. Uiteindelijk reist ze naar Berlijn, waar ze meer succes lijkt te boeken. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en een van de weinige Nederlandse films waar ik naar uitkijk!