de royals geheimen erin watt recensie

Deze auteurs zou ik wel op YALfest 2019 willen zien

Officieel is er nog geen YALfest 2019 bevestigd, maar ik hoop énorm dat het leukste YA-festival van het jaar volgend jaar weer doorgaat. Ik heb in ieder geval wel een paar suggesties voor auteurs!

Deze blogpost is onderdeel van de Friday Five, bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. Bij Joost, Lieke, Laurie, Annabel, Angela en Monica kun je lezen welke auteurs zij op YALfest zouden willen zien!

1. Angie Thomas

The Hate u Give Angie Thomas boekcover

Angie Thomas, PLEASE KOM NAAR YALFEST. Het lijkt me fantastisch om haar te ontmoeten omdat ik The Hate U Give een geweldig goed boek vond. Het gaat over racisme en discriminatie en dat is heel indrukwekkend. Ik zie Angie al helemaal zitten op het podium en vertellen over haar belevenissen met dit onderwerp en hoe ze het heeft aangepakt met het boek. Dus ja, Angie Thomas mag van mij zéker komen.

2. Claudia Gray

Claudia Gray - Tienduizend Hemels Boven Jou

De Vuurvogel-trilogie is een van mijn favoriete YA-series. Het is sci-fi, maar tegelijkertijd ook romantisch en heel avontuurlijk. De boeken las ik alledrie in no-time uit en ook Zwartspreuk vond ik best aardig. Het lijkt me leuk om haar te ontmoeten op YALfest omdat ik eigenlijk niet veel van haar weet – ‘Claudia Gray’ is namelijk een synoniem – en ik heel benieuwd ben hoe ze die fantastische werelden zo goed tot leven weet te krijgen. Dat doet ze echt perfect namelijk.

3. Erin Watt

de royals geheimen erin watt recensie

Oké, Erin Watt is ook een synoniem. Het zijn namelijk twee schrijfsters die de bekende Royals-boeken schrijven en ze heten Jen Frederick en Elle Kennedy. Ik ben op zijn zachtst gezegd verliefd op hun boeken. Mijn hemel zeg, De Royals is de ware guilty pleasure in boekenland momenteel. Als beide schrijfsters naar YALfest komen ga ik letterlijk gillen en dansjes doen van geluk, want IK BEN MISSCHIEN EEN BEETJE EEN FANGIRL. Ze schrijven zo makkelijk en heerlijk waardoor je door hun boeken heen vliegt. Echt niet normaal, je blijft gewoon doorlezen. Ik lees normaal gesproken niet enorm snel, maar voor de boeken van Erin Watt maak ik een uitzondering.

4. Adam Silvera

Er moeten ook wat mannelijke schrijvers in het lijstje, vond ik. Adam Silvera lijkt me enorm leuk om te zien op YALfest. Ik moet nog een boek van hem lezen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het geweldig ga vinden. Hij is namelijk vrienden met Angie Thomas en Becky Albertalli en van hen lees ik al graag boeken. Het boek Op Het Einde Gaan Ze Allebei Dood (They Both Die In The End) staat dus op mijn lijstje.

5. Melissa Albert

hazelwoud melissa albert recensie

Hazelwoud – I LOVED IT. Ik gaf dit boek zelfs vijf sterren. Melissa Albert lijkt me dus een mooie afsluiting van mijn lijstje. Haar boek is zo tof en ik kan niet wachten om meer van haar te lezen. Ze schrijft vet mysterieus en creepy en speelt met werkelijkheid en illusie. Hou ik allemaal van! Dus yes please: ik wil boeken laten signeren bij haar en zeggen hoe geweldig ik Hazelwoud vond.

Welke auteurs zou jij in het echt willen zien?