films-juni-2017

Deze films mag je niet missen in juni 2017

Nu de zomer weer voor de deur staat (of eigenlijk al volop aan de gang is) staat een filmbezoek bij velen niet heel hoog op de agenda. Dat is jammer, want ook in de zomer verschijnen er ontzettend veel leuke en goede films. Bovendien is de bioscoop de perfecte plek om even af te koelen. Bioscoopzalen zijn namelijk nóóit (echt nooit!) warm. 

1. Broers

1 juni 2017

Allereerst een Nederlandse film: Broers, over twee jonge mannen (broers) die ieder op zoek gaan naar hun eigen indentiteit.

“De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd, en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.” (bron: pathe.nl).

2. Die Mitte der Welt

7 juni 2017

Dan, door naar ons buurland: Duitsland. Ook zij produceerden een mooie film (gebaseerd op de bekroonde roman) die aankomende maand in de bioscopen verschijnt: Die Mitte der Welt.

“Phil woont met zijn tweelingzus Diane en hun moeder in een klein plaatsje. Ze zijn de buitenbeentjes van het dorp. Niet eens doordat Phil homo is, dat is in elk geval in hun gezin geen enkel probleem en ook niet voor zijn beste vriendin Kat. Maar zijn moeders vrije leven valt niet bij iedereen in goede aarde. Als het schooljaar aanbreekt komt een nieuwe jongen in de klas, de knappe en atletische Nicolas…: (bron: pathe.nl).

3. Sage Femme

22 juni 2017

We maken de Europese filmtour af met een film uit Frankrijk: Sage Femme.

“Claire is de eerlijkheid zelve. Als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Naast de onzekerheid over haar werk wordt haar leven nog meer overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Béatrice is haar tegenpool; luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich dan ook af waarom Beatrice, na jaren van afwezigheid, plotseling om hulp vraagt.” (bron: pathe.nl)

Je ziet het: wil jij eens wat anders dan de standaard Amerikaanse film? Dan is juni jouw filmmaand!