series boeken friday five

Deze series kijken we momenteel op Netflix & TV

Naast boeken lezen, kijken we ook regelmatig een serie op Netflix of op televisie. Deze series volgen we op dit moment!

Anna

Toen Paula mij vroeg om een bijdrage voor het Currently Watching on Netflix-artikel was ik meteen enthousiast. Wel moet ik bekennen dat ik eerst van plan was alles wat anders op te schrijven dan dat ik nu ga doen. De series die ik namelijk op dit moment kijk, zijn namelijk niet allemaal even hoogwaardig. Daarnaast ben ik meestal een hele maand iedere dag bezig met een serie, om hem vervolgens daarna een halfjaar in mijn lijst met ‘verderkijken voor Anna’ te laten staan, omdat ik weer begin met een andere serie. Omdat ik graag helemaal eerlijk wil zijn, zal ik vandaag alle series behandelen die op dit moment in ‘verderkijken voor Anna’ staan. Full disclosure.

Voor de vijfde keer (!) Gossip Girl, Friends & The Good Wife

Ja. Het is echt waar. Ik ben onlangs weer begonnen met het kijken van Gossip Girl. Het is een schande en het zal verboden moeten worden. Ik heb de serie namelijk al zo’n 5 keer opnieuw gezien (als het niet vaker is). Toch blijf ik terugkomen bij Blair en Serena en geniet ik keer op keer van de serie. Ik weet niet precies wat het is, maar ik kan deze serie echt voor altijd blijven zien. Ik merk dat het vooral is in stressvolle periodes dat ik deze serie erbij kijk. En al staat de serie soms ook gewoon aan als achtergrondgeluid, ik blijf hem aanraden. Zeker de eerste twee seizoenen vind ik heerlijk. Daarna haak ik meestal alweer af. Mensen zullen me wel voor gek verklaren. Gelukkig word ik er zelf wel blij van. En dat is het belangrijkst toch?

‘En al staat de serie soms ook gewoon aan als achtergrondgeluid, ik blijf hem aanraden’

Dan Friends. Toen deze serie in januari verscheen op Netflix ben ik meteen begonnen met kijken. En binnen een maand had ik waarschijnlijk de helft van alle seizoenen gezien. Toen ik eind februari seizoen 9 bereikte was ik er opeens klaar mee. Een Friends overkill. Niet zo gek ook. Ik wil nog steeds het einde van de serie kijken, maar momenteel laat ik Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe en Joey nog even op me wachten. Ook kijk ik The Good Wife. Als je van Suits houdt, ga je deze serie absoluut fantastisch vinden. Momenteel hang ik halverwege seizoen 3. Aangezien er 7 seizoenen op Netflix staan, kan ik dus nog even vooruit. Ik moet wel zeggen dat dit echt zo’n serie is die je of extreem binge-watcht of opeens maandenlang vergeet. Als ik binnenkort weer gek word van Gossip Girl moet ik deze serie ook nog maar eens een kans geven.

series netflix televisie die we kijken

Liefde voor Grace And Frankie en nog meer Netflix-series

Toen ik Grace And Frankie ontdekte dankzij Esther was ik op slag verliefd. Wat een heerlijke verhaallijnen en goed uitgewerkte personages. Lang wachtte ik dus ook op het nieuwe seizoen dat afgelopen januari verscheen. Één aflevering keek ik. Daarna ben ik niet meer verder gegaan. Wat me tegenhoudt weet ik nog steeds niet. Wel weet ik zeker dat als ik eenmaal weer begin, ik de serie waarschijnlijk in een dag helemaal uitkijk.

We zijn er bijna. Ik kijk natuurlijk ook nog naar Riverdale. Van deze serie verschijnt iedere week een nieuwe aflevering. Er is dus geen ruimte voor mijn binge-watchgedrag. En dat is maar goed ook, want zoals jullie kunnen lezen heb ik genoeg andere series op mijn lijst staan. Heel goed vind ik het huidige seizoen nog niet, maar ik hoop dat hier nog verandering in komt en met het einde van de aflevering van afgelopen week heb ik wel vertrouwen in.

‘Als ik uit dit hele rijtje een serie moest uitkiezen als aanrader, is het zonder twijfel Alias Grace’

Last but not least: Alias Grace. Dit is waarschijnlijk de beste serie uit dit rijtje. Een miniserie over een vrouw die onterecht (?) beschuldigd is van moord. Door een reeks van terugblikken krijg je als kijker steeds meer te zien over wat er nu werkelijk gebeurt is. Een heerlijke detective/thriller (misschien wel mijn favoriete genre!). Als ik uit dit hele rijtje een serie moest uitkiezen als aanrader, is het zonder twijfel Alias Grace. Ik moet zelf nog twee afleveringen, maar weet nu al dat ook jullie dit zeker moeten gaan zien.

series netflix televisie die we kijken

Esther

Ik kijk momenteel How To Get Away With Murder en The Good Wife. Beide series gaan over advocaten en rechtszaken, wat ik altijd heel erg interessant vind om te zien. Bovendien zijn er echt zoveel mensen die hebben gezegd dat ik How To Get Away With Murder moest zien, dus ik ben er eindelijk maar eens aan begonnen, haha. Ik ben sowieso fan van dit soort thrillerachtige series. Zo heb ik Mindhunter echt verslonden. Ook al is dat net een klein beetje anders dan dat ik normaal kijk. Maar alles wat met criminelen en rechtszaken te maken heeft vind ik vaak leuk om te zien.

‘Ik heb Mindhunter echt verslonden’

Oh ja, en ik heb Altered Carbon in twee dagen uitgekeken en wil nu heel graag het boek lezen. Hier gaat het over, als je benieuwd bent (en check de trailer ook even hier.)

In de toekomst is het mogelijk om de menselijke geest te digitaliseren en van lichaam naar lichaam te downloaden. De rijkste man ter wereld, Laurens Bancroft (James Purefoy), werd afgelopen nacht vermoord. Voor het moordonderzoek brengt hij de voormalige Envoy soldaat, Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman/Will Yun Lee), terug van de dood. In ruil voor zijn hulp bij het onderzoek biedt Bancroft hem een heel nieuw leven aan.

series netflix televisie die we kijken

Paula

En ik sluit het lijstje af. Niet alleen met series op Netflix, hoewel ik daar wel het meest series op kijk, maar ook op televisie. Nederlandse series vind ik namelijk ook tof, vooral als het over misdaad gaat. Ik ben bijvoorbeeld echt fan van Penoza, maar dat is inmiddels afgelopen.

Flikken Maastricht, Smeris en een nieuwe Netflix-serie

Op televisie kijk ik op dit moment alleen naar Flikken Maastricht, daarvan is het nieuwe seizoen net begonnen. Ik weet nog niet of het weer geweldig gaat worden, maar we zullen zien. Eva en Wolfs zijn er in ieder geval weer bij. Ook heb ik net vierde seizoen van Smeris gezien. Best leuk, maar ik vond het echt minder dan de vorige seizoenen. De verhaallijn gaat over een seriemoordenaar die telkens in de media wil verschijnen. Ik vond het vermakelijk om te kijken, maar ook wel erg onrealistisch allemaal.

‘Lovesick deed me heel erg denken aan Please Like Me’

Dan Netflix. Daarop heb ik net een nieuwe serie ontdekt, namelijk Lovesick. Het deed me meteen heel erg denken aan Please Like Me vanwege de grappige sfeer, wonen met huisgenoten en hoofdpersoon Dylan (die heeft echt veel weg van Josh.) Tot nu toe vind ik Lovesick heel leuk. De afleveringen zijn lekker kort, rond de 20-25 minuten, waardoor je er gemakkelijk één tussendoor kijkt. Het verhaal is ook heel grappig, Dylan ontdekt namelijk dat hij chlamydia heeft en moet daarom al zijn exen afgaan om het hen te vertellen. In de serie krijg je daarom telkens flashbacks naar het verleden, toen Dylan het meisje met wie hij ging ontmoette. Ook huisgenoten Evie en Luke zijn mega leuk, dus ik vind deze serie een aanrader.

Dit volg ik ondertussen ook nog

Verder kijk ik nog steeds Riverdale, net als Anna. We praten elkaar vaak bij via WhatsApp. Ik moet zeggen dat ik een haat-liefdeverhouding heb met deze serie want echt, soms vind ik het zó slecht qua verhaallijnen. Die criminele activiteiten in Riverdale zijn leuk, maar het gaat nu wel erg ver en lijkt het onrealistisch te worden. Bovendien mis ik de vriendschap tussen Betty en Veronica. Als laatste kijk ik af en toe naar advocatenserie Suits. Ik ben nu in seizoen 5 en still lovin’ it. Donna is mijn lievelingspersonage.

Welke series volg jij momenteel?