Dit vonden we van Netflix-serie You

Eindelijk staat ‘ie op Netflix: YOU met Penn Badgley (Gossip Girl), Elizabeth Lail (Once Upon a Time) en natuurlijk Shay Mitchell (Pretty Little Liars). Joe ontmoet Beck zijn boekenwinkel en is direct verliefd. Via een vrij ongebruikelijke manier wurmt hij zich in haar leven (zeg maar gerust STALKEN). Wat vonden wij van deze serie?

Esther

“Ik moet zeggen, we hebben er lang op moeten wachten maar het was het meer dan waard. Waar ik vooral heel erg naar uitkeek was het zien van Dan uit Gossip Girl (Penn Badgley) in een rol van anti-hero. Het leuke van You is alleen dat Gossip Girl’ Dan best Joe had kunnen zijn. Joe is manager in een boekenwinkel, heeft geen social media, want hij houdt van het échte en pure in het leven, maar hij weet zich daarentegen uitstekend een weg te banen in de wereld van online profiles (jongens, dit schreeuwt toch DAN HUMPHREY?!?!). Maar goed, nadat Joe Beck ontmoet in zijn boekenwinkel brengt hij een avondje achter zijn laptop door en hij weet al gauw meer van haar dan haar eigen ouders. Lang leve het internet! Uiteraard blijft het hier niet bij en maakt hij al snel een uitstapje naar haar studentenkamer, stopt hier en daar een string in zijn jaszak en wurmt zich in haar leven. Beck’s BFF is alleen ietwat sceptischer en vertrouwt het niet helemaal. Er volgt een hoop drama, (zelfs moord) en andere spanning.

Het concept van You is natuurlijk vreselijk creepy, maar Badgley speelt een glansrol en weet zelfs de meest zorgwekkende situaties grappig en vertederend te maken (dit maakt alles natuurlijk alleen maar meer creepy, maar is wel een mega pluspunt voor Badgley zijn acteerkunsten). Sommige mensen zeggen dat ze niet durven te kijken, maar het is niet eng (in de zin van horror eng). Zorgwekkend? Ja. Ga je beter checken wat je allemaal online gooit? Absoluut. Willen we nu ook allemaal een boekenwinkel? Ja. Kortom, ga dit zien.”

Anna

“Ja hoor. Daar is ‘ie dan. De langverwachte serie met sterren uit Gossip Girl en Pretty Little Liars. Zoals Esther ook al aangaf, doet Penn Badgley het fantastisch. Hij vertolkt de rol zo goed dat je zo nu en dan bijna goedkeurt wat hij allemaal doet en er soms zelfs begrip voor hebt. Een beetje a la Jamie Dornan in The Fall. Niet dat zijn gedrag goed te praten valt, hoor. Deze serie bevat gewoon heerlijk complexe personages. En daar houd ik van. Het geeft het verhaal diepgang, verschillende lagen.”

“Natuurlijk, we Facebook stalken zelf allemaal weleens iemand. Maar zoeken we daarna hun huis op? Blijven we voor het raam staan kijken? En vermoorden we iedereen die een slechte invloed op de persoon in kwestie heeft? Nee. Deze serie laat zien hoe gevaarlijk een openbaar profiel op social media kan zijn, geeft een kijkje in het brein van een psychopaat én neemt je hiernaast zelfs mee in het leven van een beginnende starter. Herkenbaar voor iedere millennial met een vleugje thriller. Wat wil een mens nog meer!”

Heb jij YOU al gezien?