Nu Sinterklaas het land weer uit is, mogen we eindelijk ongegeneerd genieten van alle kerstfestiviteiten. En gelukkig krijgt ook Nederland steeds meer interessante kerstmarkten. Anna zet haar favorieten uit het noorden op een rijtje.

Zweedse Kerstmarkt

8 en 9 december, Groningen

Net als de afgelopen jaren wordt het tweede weekend in december in Groningen gekenmerkt door de gezellige Zweedse kerstmarkt, die naast kerst ook in het teken van Noordse landen staat. Wat wil een mens nog meer! De markt vindt plaats in de voormalige Suikerfabriek. Alles wat je voor je ziet bij Zweden en kerst komt hier samen in de vorm van tientallen stands. Het ultieme hygge-gevoel was nog nooit zo dichtbij.

Tickets: €6,- (online) of €6,50 (aan de kassa)

Meer info: www.zweedsekerstmarkt.nl

Photo by Lisa Fotios from Pexels

Charles Dickens kerstmarkt

15 en 16 december, Leeuwarden

Voor het eerst vinden dit jaar de ‘Charles Dickens-dagen’ plaats. De binnenstad van Leeuwarden zal het decor zijn voor korenzang, straattheater en figuratie. Naast heel erg gezellig is deze kerstmarkt ook nog de aller grootste van het noorden dit jaar! En ben je zat van de markt, dan kun je ook muziek- en toneelvoorstellingen bezoeken in het minidorpje “Dickensville” (Oldehoofsterkerkhof). Extra leuk voor inwoners van Leeuwarden: de Dickens Courant, die een week voor het evenement wordt uitgegeven in de stad.

Toegang: gratis

Meer informatie: www.charlesdickensleeuwarden.nl

Photo by freestocks.org from Pexels

WinterWelVaart

21, 22 en 23 december, Groningen

Dit gezellige kerstfestival vindt dit jaar alweer voor de 12e keer plaats. WinterWelvaart draait om ruim twintig historische schepen die in het laatste weekend voor kerst aanmeren in de stad. Naast Groningen stad vind je deze schepen verdeeld over de maand december ook in andere steden in de provincie Groningen. Aan boord van de schepen kom je muziek, theater en kunst tegen. En ook op de kades is er genoeg te doen. Denk aan een knusse markt en een bijzondere kunstroute.

Meer informatie: www.winterwelvaart.nl

Verder lezen?
De leukste boeken van december
De leukste films van december
Recensie: The Nutcracker and The Four Realms