Doelen 2018 | Boeken, films en meer!

Yay! It’s a new year. Nieuwe kansen, nieuwe doelen. Een nieuwe start. Vandaag wil ik jullie meenemen in mijn leven en jullie vertellen wat mijn doelen zijn op het gebied van boeken, films en andere kunst of cultuur-gerelateerde zaken. 

doelen

Dit jaar word ik 24 (oh my!) en rond ik hopelijk, hopelijk, hopelijk mijn Ma Literatuur af. Een enorm (persoonlijk) doel! Dit zal betekenen dat ik ontzettend veel moet gaan lezen, maar dit betekent ook dat alles wat ik lees vooral studie-gerelateerd is en helaas niet heel geschikt is voor een recensie op Must Magazine. Ik wil de twee graag combineren, maar twijfel hoe ik dit het best kan aanpakken. Als jullie suggesties hebben, zijn ze dus van harte welkom! En als jullie het ontzettend leuk zouden vinden om mijn studie-updates te lezen, laat dat dan ook vooral even weten.

Een jaar geleden stelde ik voor mezelf het doel om elke maand een boek uit te lezen. Klinkt makkelijk, maar dat viel vies tegen. Ik heb een bijzonder druk jaar gehad waarin ik amper tijd had om boeken te lezen. En ik verwacht niet dat dit jaar heel anders zal zijn. Naast de berg academische teksten en theorieën die nog op me ligt te wachten, liggen er nog twee keer zoveel boeken te wachten om gelezen te worden. En hoe graag ik het ook wil, ik kom er gewoon niet aan toe. Daarom heb ik besloten om dit jaar geen leesdoel op te stellen. Ik lees als ik er tijd en zin voor of in heb. Want dat is ook nog even een dingetje… wanneer ik het afgelopen jaar tijd over had, besteedde ik mijn tijd vooral aan Netflix. Series en films hebben mijn leven overgenomen! En dat brengt me tot mijn volgende punt.

Eind december deelde ik mijn overzicht van bekeken films met jullie. Ik had namelijk elke maand bijgehouden welke films ik keek en probeerde meer dan eerst de bioscoop te bezoeken. Dit wil ik ook dit jaar weer gaan doen. Ik twijfel er nog steeds over om een Pathé of Cineville pas aan te schaffen, want dit geeft me de mogelijkheid om zoveel mogelijk films per maand te zien. En daar kan ik dan weer over schrijven voor jullie.

Al met al wil ik vooral proberen om dit jaar meer dingen te doen waar ik echt van geniet. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit alleen naar de bioscoop geweest en pas mijn bioscoopbezoeken meestal aan op anderen. Best raar eigenlijk, want er zijn genoeg films die ik erg graag wil zien, maar uiteindelijk niet bezoek, omdat ik niemand kan vinden die mee wil. Daar moet verandering in komen. Verder heb ik ook dit jaar weer zin om allerlei leuke hotspots te ontdekken (voor mezelf en voor jullie). Maar voordat ik dit doe, ga ik eerst nog ‘even’ wat studiepunten bij elkaar sprokkelen! En hopelijk blijft er dan wat tijd over om een paar keer per maand een leuk berichtje met jullie te delen.

Meer lezen van Anna?

De films die ik keek in 2017 – een overzicht en mijn favorieten
The Crown: wat is feit en wat is fictie? Een analyse van de duurste Netflix serie tot nu toe
Mijn favoriete plekjes in Maastricht