boekendieuitkomenindecember

Drie boeken die uitkomen in december

December is een rustige maand in de boekenwereld, want er komen niet heel veel nieuwe boeken uit. Toch heb ik er ook deze maand weer een aantal weten te vinden. Dit keer dus geen zes nieuwe boeken, maar drie!

ROMAN | De Verstekeling – Henri Lambert
Amsterdam, Centraal Station, de metro. Er vindt een bomexplosie plaats. Eerder die dag heeft Karim Hamid, een Nederlandse rechtenstudent, op een jihadist gewacht. In het licht van de aanslag besluit hij de gebeurtenissen van het voorgaande jaar te ordenen. Er was het stormachtige vertrek van Dascha, het vriendinnetje met wie hij samenwoonde, en de plotselinge verdwijning van zijn jeugdvriend Amir, die misschien naar Syrië is vertrokken. Kan hij nog volhouden dat hij dezelfde is? (via Hebban.nl)

De Verstekeling die uitkomt bij Singel Uitgevers is een roman met een heel actueel thema, namelijk jihadisme. Het lijkt me heel interessant om dit boek daarom te lezen, maar andere thema’s als vriendschap en eenzaamheid komen ook voorbij. Heel veelzijdig dus. Ik ben benieuwd.

boekendieuitkomenindecember

ROMANTIEK/NEW ADULT | Op Het Spel – Cora Carmack
De Engelse versie All Lined Up was er al, maar nu is het boek van Cora Carmack ook in het Nederlands verschenen: Op Het Spel. Dit is het eerste deel van de Rusk University-reeks. Deze serie speelt zich – zoals de naam al zegt – af op een school. Dit eerste boek gaat over Dallas, een meisje met een hekel aan football. Als ze gaat studeren is ze eindelijk van football af, tot haar vader (footballtrainer) het team op haar universiteit gaat coachen. Ze vermijdt het team en de sport vooral, tot ze Carson tegenkomt die in het team van haar vader zit. Awkward! En Carson weet natuurlijk niet dat hij verliefd aan het worden is op de dochter van zijn strenge coach.

Dit is niet helemaal mijn type boek, maar het verhaal klinkt wel erg leuk (vandaar dat ‘ie in het lijstje staat). Als je meer van romantiek of New Adult houdt, dan is dit een goede keuze.

YOUNG ADULT | Prim – Phebe Rasch
Bij Uitgeverij Clavis komt Prim uit, een YA-boek over vriendschap en geheimen. De korte samenvatting belooft veel goeds!

Alleen aan de bruisende rivier heeft Anna het gevoel zichzelf te kunnen zijn. Daar ontmoet ze Prim, een mysterieus en intrigerend meisje, dat een groot geheim bij zich draagt. Anna kan niet zomaar afscheid van haar nemen. Maar dan kruisen twee jongens hun pad, en alles loopt anders dan ze wilde. Wanneer de politie voor de deur staat, wordt hun prille vriendschap sterk op de proef gesteld. (via Bol.com)

Welk boek wil jij lezen in december?